Skocz do zawartości

Bussing Nag 500 A Dźwig - 1/35 IBG .. interpretacja dowolna.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo ładny, tylko nie używaj łańcucha. Powinna być lina. Ale jak go wymienisz na inny to chwilowo nie ma znaczenia.

Napisano

prawda autko pyszne. ervin by sie pewnie oblizal na sam widok

p.s

jesli bedziesz wymienial na liny wrzuc prosze zdjecie samego dzwigu

Napisano

Fajny, malnij jeszcze łańcuch bo nie zbyt masuję miedziany odcień.

Napisano

Model podoba się, tylko jedno rzuciło mi się w oczy: podstawę dźwigu dałeś trochę za tylną osią. Czy przy większym ciężarze, ciężarówka nie przewróci się do tyłu. Na fotce podstawa jest przed tylną osią.

Napisano

Dzieki za opinie. Gulus, masz rację, w tej pozycji byłoby najzwyczajniej fik do tyłu. Zapomniałem wrzucić fotki po "korekcie" tego błędu. Co prawda nie jest to porawienie pozycji podstawy dźwigu ale inny prosty "myk"

P1220549.JPG

Napisano

Łańcuch jak już coś to o ogniwach prostych, nie "jubilerski" który w skali 1:1 nie występował ! Poza tym fajnie zrobiony

Napisano

Model wygląda naprawdę genialnie i ma w sobie klimat... tylko faktycznie ten łańcuch mi troszkę nie leży.

Ale ogólnie to jest kawał dobrej roboty

Napisano

Chłopaki fajnie ! Tylko po co mam wymieniać łańcuch, jak będę zmieniał cały dźwig ?! Proszę Was, czytajcie co jest napisane, a nie tylko obrazki obrazki obrazki.

Napisano

To przy następnym dźwigu pamiętaj, że ramię było podnoszone i opuszczane na linach na wielokrążkach (jak na fotce), bo teraz to wygląda tak, jakby łańcuch pełnił podwójną rolę: zawiesia ramienia i jednocześnie ładunku

Napisano

Naprawdę fajny modelik

Napisano

No super. Wywołałeś modele małą burzę piaskową (gibel)