koperek Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Temat znany i oklepany. Panzer III ausf. N z 501 sPzAbt z czasu walk w Afryce. Jako dodatki przewidziane zostały blachy voyager - używam ich w minimalnej ilości(nie polecam, kiepskie są) oraz żywicę panzerart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Będzie Afrykańczyk - no to zasiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Pod jakim względem blachy Voyagera są słabe? Mam 2 zestawy od tego producenta i jeszcze ich nie używałem. Do tej pory działałem z Eduardem. Napisz coś więcej o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Ostatni gustuję w afryce więc chętnie popatrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 No to zasiadam Widzę, że na bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Pod jakim względem blachy Voyagera są słabe? Mam 2 zestawy od tego producenta i jeszcze ich nie używałem. Do tej pory działałem z Eduardem. Napisz coś więcej o tym. Po pierwsze instrukcja każe w większości wymieniać dobre (dragonowskie) elementy, które po ewentualnej wymianie na blaszkę wyglądały by na zbyt chude itp.. maksymalnie da się wykorzystać 20 - 30 % elementów fototrawionych. Po drugie, składalność i dopasowanie blach pozostawia dużo do życzenia, a w pewnych momentach trzeba się mocno nagłowić żeby to jakoś wyglądało. Jakość fototrawionek również kiepska - kruche i zbyt delikatne. Producent idzie w ilość, a nie w jakość. W każdym bądź razie będę unikał tego producenta jak ognia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Punkty za czystość i symetrię sklejania !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Fajnie wygladaja te elementy z zywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Super się prezentuje. Czekam na malunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Podziwiam pracę z blacharką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Jak byś czasami miał jakieś blaszane voyagerowe pozostałości to daj znać. Mnie złom się zawsze przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Mr. surfacer 1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Czekam na figury.Jest super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzerart Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Panzer pomalowany : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Wygląda fajnie. Będziesz robił prześwity szarego? A figurki to jakie pochodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Worki panzerartu są fajnie ale osłona lufy kompletnie mi się nie podoba. Jeszcze trochę rozjaśnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzerart Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Jakie prześwity szarego? Te czołgi były malowane fabrycznie kolorami DAK. Figurki to royal model. Gotowy do washa : pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 eee .... bo ja to się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 (edytowane) Jakie prześwity szarego? Te czołgi były malowane fabrycznie kolorami DAK. Niekoniecznie,wersja N powstała typowo na front wschodnii.Rzadko się zdarzalo że czołgi były malowane fabrycznie bardzo często z braków materiałowych(Gelb Braun zwanego Afrika Korps Gelb RAL 8000)malowano czolgi w kolory Luftwaffe np. RLM 79 Sandgelb (FS 595B; 33434) czy RLM 79a Sandbraun (FS 595B; 30215) używano też zdobycznych farb brytyjskich,bardzo często czołgi były pokrywane różnego rodzajem mazideł made in Hans&Helmut.Zalecenia z 25.III.42 roku (Heeres Mitelungen nr 315) gdzie nakazano malować pojazdy farbą Braun RAL 8020 (FS 595B; 32169-30257) ciemniejszą niż RAL 8000. Reszta miała być pokryta ciemnoszarą Panzer Grau RAL 7021 co bylo niezwykle rzadkie choć zdarzały się malowania nietypowe jak w 15DPanc.Nie to ze się znam,ale znając podejscie Niemców do instrukcji państwowych(szczególnie jednostek frontowych) można spodziewać sie wszystkiego. Edytowane 10 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Na ostatnim zdjęciu na kole z tyłu masz farbę otartą. Bardzo ładna modulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Na ostatnim zdjęciu na kole z tyłu masz farbę otartą.Bardzo ładna modulacja. Na bandażu po pomalowaniu na czarno będzie niewidoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzerart Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Obecny stan, zrobiony wash : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Jak dla mnie za brązowy kolor, no i razi mnie przy tak fajnym modelu rysa po pilniku na skrzyni ostatnie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi