dumapolski Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 A może Dreadnought? Niezbyt oklepany a legendarny. Chociaż nie niemiecki, co może być pewnym problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Ja bym proponował co innego: któryś z niemieckich krążowników lekkich (np. Karlsruhe) lub ciężkich ( np. Blücher ). A z niszczycieli to może jeszcze Leberecht Maas z ze sterówką w pierwotnej, okrągłej konfiguracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Schleswig holstein . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Dreadnought odpada bo to angielskie co do waszych propozycji, kurna mam tylko dwie ręce i jedno życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 w takim malowaniu Bardzo ciekawe malowanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 No to i ja dokładam pomysł ale nie wiem czy kto kleił czy nie ,pewnie już wszystko kiedyś ktoś zrobił lepiej lub gorzej. Np. jakiś Altmark albo Kormoran lub Goya może Gustloff? Sama niemczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Szanowny Pawle! Nie daj się namówić na jakieś jamaty i inne bismarkowce. Nie twierdzę, że one brzydkie są, ale na wszelkich forumach pełno tego wszędzie. Trzymaj się kolego swojej filozofii - dłubaj w tym, w czym inni nie dłubią, a będziesz spełniony, a i my uciechę mieć będziem... Podobną filozofię preferuję i dlatego Cię wspieram - też lubię jakieś dziwolągi sklejać. Na forum chwilowo mam przerwę, bo ciągle czekam na Marcina R., żeby kontynuować Buchanana -obiecał, że swojego PBG będziemy razem kończyć, ale przerzucił się na produkcję desek surfingowych i zostałem na lodzie... Pozdrawiam, Ja-siu P.S.: Z Panem Władysławem z pewnością znalazbyś wspólny język. Mimo swojej surowości w działalności sędziowskiej (zaznaczyć trzeba, że oceniał sprawiedliwie i nie pamiętam by ktokolwiek na jego decyzje składał protesty), był z Niego, jak to się mówi, dusza człowiek - o olbrzymiej wiedzy okrętowej i bardzo przyjazny młodzieży. Jeżeli dodam do tego, że gawędziarzem niezrównanym też był , to chyba wiesz o czym mówię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Pawel. daj spokoj tej slicznotce: Zobacz, co Cie czeka po jego wykonczeniu: Zdjecia pochodza ze strony poswieconej historycznemu holownikowi SS "Hercules". Wykonano je miesiac temu w Koloni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2012 tak się rysuje ogólny zarys holownika z większych rzeczy pojawi się już tylko świetlik i poler na rufie do ciągania jednostek Mostek będzie obłożony drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 No piknie! Szpieguję i coś mi w "dyńce" się rozjaśnia. pomyślunek dla mojego pływadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 2 Września 2012 Autor Share Napisano 2 Września 2012 sterówka obklejona drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Nooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Uroczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 No ładnie ,ładnie! To co teraz? dym z komina? ,wyposażenie pokładu?załoga?kawałek nabrzeża?W tej głowie to tyle pomysłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 taki mały offtop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Uuuj! Alez slicznosci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Balrog - nie myślałeś o tym aby na holowniku dodać przetwornice (czy jak to się tam nazywa) taką jakie są np w modelach lokomotyw, która wytwarzałaby dym? Myślę, że efekt byłby miażdżący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 Balrog - nie myślałeś o tym aby na holowniku dodać przetwornice (czy jak to się tam nazywa) taką jakie są np w modelach lokomotyw, która wytwarzałaby dym? Myślę, że efekt byłby miażdżący Tak owszem i bedzie model jest jeszcze w trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Jak dzieci, no jak dzieci Jaką prędkość rozwijają te schnelbooty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Jak dzieci, no jak dzieci To w jakim kontekscie? Mature napisalem w 1977 r. i nie mam ochoty na literacka analize typu: "co autor mial na mysli ?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 To w jakim kontekscie? Mature napisalem w 1977 r. i nie mam ochoty na literacka analize typu: "co autor mial na mysli ?" Ja maturę zdawałem w 1981 ale jeszcze pamiętam czego mnie tam uczono i potrafię dokonać analizy czytanego zdania. Pomogę koledze. Otóż autorowi przedstawione zdjęcia skojarzyły się z młodością i puszczaniem łódek w stawie. Tego wspomnienia dotyczy pierwsza refleksja autora. Później w wypowiedzi następuje emotikonka, która w swojej wymowie (po najechaniu myszą pokazuje się podpowiedź) oznacza - super!. Co sugeruje, że autorowi bardzo się to podoba. Następna część, to pytanie do autora wątku o prędkość pokazanych jednostek. Sądzę, że ma to związek z tym, iż autora zaintrygowały zdjęcia, na których widać spore fale wytworzone przez płynące modele. Myślę, że pomogłem. BALROG Zabezpieczasz czymś część podwodną? Tzn. Sklejasz i malujesz zwykłymi farbami modelarskimi czy dajesz jeszcze jakiś specjalny podkład, żeby w warunkach 'morskich' nic nie przeciekało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Super zdjęcia . Widzę że załoga do holownika dotarła szczęśliwie .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Bombowo nam to wyszło, szkoda że mój pakiet dał dupy...No ale niedługo mój MAS dołączy do manewrów Holowniczek obraca się praktycznie w miejscu! Niestety zbiornik koło Chłopskiej jest głęboki, jest gródź do podziemnego kanału i niebezpiecznie puszczać bączki nasze na nim :( Na dniach rekonesans akwenowy na Donasie. PS Po drodze do domu kupiłem Uboota Typ IIA Chudy świadkiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Nie ma co, Korvettenkapitan Paulus von Balrog i jego eskadra Fotki wymiatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Myślę że offtopa możemy wybaczyć. Widok dwóch braci na wodzie powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi