sotter Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 No i w końcu próbuję sił w 700. Jako że skala wydaje się nieco perwersyjna postanowiłem od razu rzucić się na głęboką wodę. Główny bohater to ciężki krążownik Aoba: Waloryzowany wypasionym zestawem dedykowanym z Rainbow Model: no i pokładem: no i wentylatorkami z Flyhawka: do tego drobnica z fine moldsu: i Veterana (póki co leci z Chin). Bohaterem drugoplanowym ale nie mniej ważnym chciałbym uczynić port, tak by było to miejsce "żyjące". W tej roli ciężki dźwig Flyhawk: Zabudowa portowa Alliance Model: dźwigi pływające: Trochę z zestawu Hasegawy i wszelkiego rodzaju holowniki, barki etc.: waloryzowane zestawem z GMM: Trochę różnych dupereli Rainbow: Na koniec figuranci: Poza tym kombinować będę z blachami własnej produkcji. Temat z angielska bo sam często szukam czegoś w sieci i fajnie jak chociaż temat wątku wyskakuje w wyszukiwarkach. Chętnie przyjmę wszystkie rady i uwagi bo to mój debiut w 700. Na początek tradycyjna prośba o zdjęcia portu w Kure. Coś tam mam ale niewiele tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Wow, no to rzeczywiście mocno uzbrojony zestaw panie ! śledzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Zaszalałeś, nie ma co Będę śledził z zapartym tchem Tylko mała prośba, uprzedzaj przed wrzucaniem zdjęć z zapałkami, grosikami itp, żeby można było chociaż spróbować się przygotować psychicznie na takie widoki Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Kwietnia 2012 Super Moderator Share Napisano 30 Kwietnia 2012 No - kolejna "700" Ciekaw jetem, gdzie ty upchasz tę całą blacharnię Zanosi się na arcyciekawy warsztat - siadam i uważnie się przyglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Blachy jak blachy. Ciekawi mnie ile to razem kosztowało. Pewnie z przesyłkami majątek. Chętnie to złote cacko obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 powiem jedno WOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Więcej blachy niż plastiku :P Ktoś tu chyba bank obrabował ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Nooo, siem zapowiada ale troszkę się z tymi blaszkami napocisz Chętnie popatrzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Więcej blachy niż plastiku :P Ktoś tu chyba bank obrabował ;) Wbrew pozorom 700 nawet przy takim rozpasaniu blaszkowym jak moje nie rujnuje. Przynajmniej jeśli porównać to do 350 Prace zaczynam od dużych budynków, żeby złapać podstawowe elementy kompozycji dioramy. Zamierzam zrobić ją niezbyt dużą ale za to intensywną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Ufff to majówka się zapowiada "na bogato". Będzie co podglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 O kurde, piękna 700 się zapowiada , ale kolega zaszalał z dodatkami Z ciekawością będę obserwował ten projekt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Ufff to majówka się zapowiada "na bogato". Będzie co podglądać. Hehe, to tylko moja córka 6 latka skleiła by ten zestaw w majówkę. Na szybko to Soryu ma powstać. Póki co projektuję makietę dioramy z Aobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 Chodziło mi o o to że prace w stoczni pójdą naprzód ze względu na długi weekend. Rozumiem że całość pożre sporo czasu ze względu na same części PE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 1 Maja 2012 Autor Share Napisano 1 Maja 2012 Chodziło mi o o to że prace w stoczni pójdą naprzód ze względu na długi weekend. Rozumiem że całość pożre sporo czasu ze względu na same części PE No chciałbym dzisiaj podlubać bo od czwartku żagle więc jedynie empirycznie będę badał układ fal do dioram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 2 Maja 2012 Autor Share Napisano 2 Maja 2012 Małe foto żeby pokazać ogólny plan dioramy. Następna makieta już z wyrysowanymi wszystkimi elementami, zaznaczonymi torami, słupami elektrycznymi etc. Musiałem machnąć budynki, żeby rozplanować ich układ, dźwig jedynie poglądowo. Będę go kleił z blachy. Tam gdzie "stoi" mały domek będzie też kawałek nabrzeża. Zbliżenie na budynki, jeszcze bez zdetalizowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Maja 2012 Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2012 Spore to będzie - nie ma co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruderigo Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 OOOO! Nowa dziedzina modelarstwa - MODELARSTWO BLASZANE! A tak na poważnie, to zapowiada się temat roku! Popcorn w łapkę, i siadam w fotelu. Będę wiernym kibicem, słowo daję! Pozdrawiam, i trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 Mimo ciszy w eterze, coś tam dłubię. 150 t, portowy dźwig w zestawie flyhawka naprawdę robi wrażenie. Niezależnie od pewnych kłopotów z czystym klejeniem drobnicy nurtuje mnie kwestia malowania. W zestawie zaproponowali jakieś dziwne zielono-szare kamo, w zestawach Tamiyi dźwig wygląda na malowanie jakoś czerwono, a logiczne byłyby jakieś szarości. Może ktoś ma jakieś pomysły? Niestety malować muszę przed ostatecznym klejeniem. Bieżące foty: Jedna część ramienia dźwigu to niemal 30 częsci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 sam dźwig będzie piękny w swym zdetalizowaniu, co już widać, a co dopiero reszta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Kratownice bardzo efektowne. Zrób coś ze ścianą hangaru, bo się wygięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Opad czeny do podłogi. Nie pytam nawet o koszty ale u mnie by miejsca na tą dioramkę nie starczyło. Podziwiam kunszt w gięciu i z niecierpliwością czekam na więcej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Na 4 & 5 fotografii licząc od dołu od razu widać, że nie mamy do czynienia z uczciwym modelarstwem, tylko jakimiś sztuczkami Jedi. Co na to moderator ;) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Czemu to wisi w powietrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Na 4 & 5 fotografii licząc od dołu od razu widać, że nie mamy do czynienia z uczciwym modelarstwem, tylko jakimiś sztuczkami Jedi. Co na to moderator ;) ? May the Force be with you! Czemu to wisi w powietrzu? LodrDisneyland odkrył prawdę - Jedi mind trick. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Czemu to wisi w powietrzu? Jak się dobrze przyjrzycie, zobaczycie na 3 i 4 zdjęciu ślady kleju, które również "lewitują" Może to wam ułatwi zagadkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi