Adamsky Napisano 13 Listopada 2018 Share Napisano 13 Listopada 2018 Widziałem w Dęblinie - ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) Wczoraj domknąłem koło zaznajamiania się z SbLImem. Mając 15 lat po raz pierwszy siedziałem w tym typie samolotu na lotnisku w Siemirowicach. W miedzy czasie zbudowałem model wersji jednomiejscowej oraz dwumiejscowej. Wczoraj wykonałem lot w drugiej kabinie Sblima na trasie Mielec Modlin. Ja w drugiej kabinie. Edytowane 1 Maja 2020 przez Irek-M1 . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 Zazdraszczam. Można się tym przelecieć za opłatą, czy jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) W dniu 1.05.2020 o 13:16, mandrivecs napisał: Zazdraszczam. Można się tym przelecieć za opłatą, czy jak to wygląda? Tak za opłatą można zapraszam na facebooka-SBLim-2.pl tam ma być więcej zdjęć i są filmiki z kosiaka nad Modlinem Edytowane 2 Maja 2020 przez Irek-M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 Jeśli można jaki rząd plnów za taki przelot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 To już trzeba się indywidualnie dogadywać z właścicielem samolotu. Są to bardzo mili i otwarci ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 No toś teraz mnie zaimponiłeś Irek. Moim marzeniem jest lot 29-tym u braci Rosjan ale teraz mam kolejne. Choć pewnie poza zasięgiem finansowym. Sprzedam nerkę i nogę. Jacyś chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 tzn co to za marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 3 minuty temu, Irek-M1 napisał: tzn co to za marzenie Lot Limem. Być może bardziej realne niż MiGiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 myślę, że tak tym bardziej iż bardziej dostępny jest LIM niż 29. Limek stacjonować teraz będzie w Modlinie. I jeszcze parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Maja 2020 Share Napisano 2 Maja 2020 Irek-M1 - rewelacja ! Wrażenia pewnie zupełnie inne niż śmigłowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Maja 2020 Share Napisano 2 Maja 2020 Pewnie lot takim samolotem to super sprawa. A u braci Rosjan można się przelecieć MiGiem-25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 ciekawe jakie koszty? Trzeba mieć marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Maja 2020 Share Napisano 2 Maja 2020 Pewnie koszty zbliżone do kosztów przelotu Migiem-29. Zetknąłem się z cenami od ok. 60 do 100 tysięcy złotych, zależnie od opcji. Za stówkę można przelecieć się w stratosferze, lot trwa blisko godzinę. Są firmy w Polsce które to organizują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 to lot Limem jest zdecydowanie tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Maja 2020 Share Napisano 2 Maja 2020 Jeśli wiesz ile to po prostu powiedz, to chyba nie jest tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 Wiem ile bo płaciłem 50%, resztę płaciła moja małżonka w ramach prezentu urodzinowego. Trzeba z nimi rozmawiać i indywidualnie dogadywać. Cena zależy od wielu czynników. Ja miałem szczęście bo lot odbywał się jako przebazowanie i trwał 39 minut. Normalnie trwa około 20 minut. Była też licytacja na WOŚP i skończyła się w okolicy 10 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Wiesz może jak ten normalny lot wygląda? Krąg nad lotniskiem i po sprawie czy są jakieś atrakcje? Dają poprowadzić chociaż na sekundę czy nie ma takiej opcji. Przed lotem musiałeś robić badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Zdaje się że to tutaj można załatwić. Cena jak widać od 15 700 zł. http://jetryders.pl/lot-mysliwcem-mig-15-polska/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 3 Maja 2020 Autor Share Napisano 3 Maja 2020 Lot uzależniony jest od rozmów z właścicielami samolotu i stanu portfela danej osoby, która chce uczestniczyć w takim locie. Nie, nie robiłem żadnych badań przed lotem. Solo stronę tą widzę po raz pierwszy. W przypadku SbLima to są już nowi właściciele. Warto śledzić stronę na facebooku SBlim-2.pl gdzie są dane kontaktowe. Obecnie samolot stacjonuje w MODLINIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 28 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Migiem ku zachodowi słońca Z pozdrowieniami z drugiego lotu dla wszystkich ludzi związanych z lotnictwem z okazji ich Święta. W szczególności Mikowi Bravo z w sumie za spędzone w dwóch lotach ponad 1,5 h, za możliwość zrobienia samodzielnych dwóch beczek oraz obsłudze za przygotowanie samolotu do lotu jeszcze raz DZIĘKUJĘ. Może kiedyś jeszcze...... Czas zacząć przygotowania do lotu - cytując klasyka "Widzę ciemność, widzę ciemność" a może coś tędy wlatuje? " Już w kabinie, czas się zapiąć Widoki bezcenne jak i towarzystwo dwóch iskier w locie MIG-usiem, Mig-usiem do przodu MIG-awki z przelotu Czas wracać do domu po niezapomnianych chwilach a w szczególności tych dwóch beczkach. I już na ziemi A po locie należy się odpoczynek < A po odpoczynku należy schować samolot do hangaru " Czas spać I pożegnanie z lotniskiem Modlin Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez Irek-M1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 W dniach 09-10,10,2021 uczestniczyłem w VERBANA MODEL SHOW w miejscowości Stresa we Włoszech. W dużej mierze konkurs zdominowały wszelkiego rodzaju figurki i dioramy co znalazło odzwierciedlenie w wyróżnieniach i nagrodach specjalnych. W klasach w których stratowałem czyli tradycyjnie lotnicza oraz kategorie samochodowe poziom był wysoki. Mój "rozebrany" Sblim-2A w kategorii A6 MASTER zdobył już 28 wyróżnienie czyli złoty medal. W kategorii V1 Opel Astra dostał również złoty medal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Października 2021 Share Napisano 11 Października 2021 No to Irku po raz 28 gratulacje za " striptease Limka" (nadal żałuję że nie było mi dane go "oblukać" na żywca) oraz za Opelka (czy był on może pokazany przez Ciebie na forum?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 11 Października 2021 Autor Share Napisano 11 Października 2021 Slawek_26869 dziękuję za gratulacje Opel był na forum. Jest też info w galerii o medalu dla niego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi