Irek-M1 Napisano 1 Maja 2020 Autor Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) Wczoraj domknąłem koło zaznajamiania się z SbLImem. Mając 15 lat po raz pierwszy siedziałem w tym typie samolotu na lotnisku w Siemirowicach. W miedzy czasie zbudowałem model wersji jednomiejscowej oraz dwumiejscowej. Wczoraj wykonałem lot w drugiej kabinie Sblima na trasie Mielec Modlin. Ja w drugiej kabinie. Edytowane 1 Maja 2020 przez Irek-M1 . 2 Cytuj
mandrivecs Napisano 1 Maja 2020 Napisano 1 Maja 2020 Zazdraszczam. Można się tym przelecieć za opłatą, czy jak to wygląda? Cytuj
Irek-M1 Napisano 1 Maja 2020 Autor Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) W dniu 1.05.2020 o 13:16, mandrivecs napisał: Zazdraszczam. Można się tym przelecieć za opłatą, czy jak to wygląda? Tak za opłatą można zapraszam na facebooka-SBLim-2.pl tam ma być więcej zdjęć i są filmiki z kosiaka nad Modlinem Edytowane 2 Maja 2020 przez Irek-M1 Cytuj
mandrivecs Napisano 1 Maja 2020 Napisano 1 Maja 2020 Jeśli można jaki rząd plnów za taki przelot? Cytuj
Irek-M1 Napisano 1 Maja 2020 Autor Napisano 1 Maja 2020 To już trzeba się indywidualnie dogadywać z właścicielem samolotu. Są to bardzo mili i otwarci ludzie. Cytuj
Trojan Napisano 1 Maja 2020 Napisano 1 Maja 2020 No toś teraz mnie zaimponiłeś Irek. Moim marzeniem jest lot 29-tym u braci Rosjan ale teraz mam kolejne. Choć pewnie poza zasięgiem finansowym. Sprzedam nerkę i nogę. Jacyś chętni? Cytuj
Trojan Napisano 1 Maja 2020 Napisano 1 Maja 2020 3 minuty temu, Irek-M1 napisał: tzn co to za marzenie Lot Limem. Być może bardziej realne niż MiGiem. Cytuj
Irek-M1 Napisano 1 Maja 2020 Autor Napisano 1 Maja 2020 myślę, że tak tym bardziej iż bardziej dostępny jest LIM niż 29. Limek stacjonować teraz będzie w Modlinie. I jeszcze parę fotek. Cytuj
M.A.V. Napisano 2 Maja 2020 Napisano 2 Maja 2020 Irek-M1 - rewelacja ! Wrażenia pewnie zupełnie inne niż śmigłowymi Cytuj
mig Napisano 2 Maja 2020 Napisano 2 Maja 2020 Pewnie lot takim samolotem to super sprawa. A u braci Rosjan można się przelecieć MiGiem-25. Cytuj
Irek-M1 Napisano 2 Maja 2020 Autor Napisano 2 Maja 2020 ciekawe jakie koszty? Trzeba mieć marzenia. Cytuj
Solo Napisano 2 Maja 2020 Napisano 2 Maja 2020 Pewnie koszty zbliżone do kosztów przelotu Migiem-29. Zetknąłem się z cenami od ok. 60 do 100 tysięcy złotych, zależnie od opcji. Za stówkę można przelecieć się w stratosferze, lot trwa blisko godzinę. Są firmy w Polsce które to organizują. Cytuj
Solo Napisano 2 Maja 2020 Napisano 2 Maja 2020 Jeśli wiesz ile to po prostu powiedz, to chyba nie jest tajemnica? Cytuj
Irek-M1 Napisano 2 Maja 2020 Autor Napisano 2 Maja 2020 Wiem ile bo płaciłem 50%, resztę płaciła moja małżonka w ramach prezentu urodzinowego. Trzeba z nimi rozmawiać i indywidualnie dogadywać. Cena zależy od wielu czynników. Ja miałem szczęście bo lot odbywał się jako przebazowanie i trwał 39 minut. Normalnie trwa około 20 minut. Była też licytacja na WOŚP i skończyła się w okolicy 10 tys Cytuj
mig Napisano 3 Maja 2020 Napisano 3 Maja 2020 Wiesz może jak ten normalny lot wygląda? Krąg nad lotniskiem i po sprawie czy są jakieś atrakcje? Dają poprowadzić chociaż na sekundę czy nie ma takiej opcji. Przed lotem musiałeś robić badania? Cytuj
Solo Napisano 3 Maja 2020 Napisano 3 Maja 2020 Zdaje się że to tutaj można załatwić. Cena jak widać od 15 700 zł. http://jetryders.pl/lot-mysliwcem-mig-15-polska/ Cytuj
Irek-M1 Napisano 3 Maja 2020 Autor Napisano 3 Maja 2020 Lot uzależniony jest od rozmów z właścicielami samolotu i stanu portfela danej osoby, która chce uczestniczyć w takim locie. Nie, nie robiłem żadnych badań przed lotem. Solo stronę tą widzę po raz pierwszy. W przypadku SbLima to są już nowi właściciele. Warto śledzić stronę na facebooku SBlim-2.pl gdzie są dane kontaktowe. Obecnie samolot stacjonuje w MODLINIE. Cytuj
Irek-M1 Napisano 28 Sierpnia 2020 Autor Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Migiem ku zachodowi słońca Z pozdrowieniami z drugiego lotu dla wszystkich ludzi związanych z lotnictwem z okazji ich Święta. W szczególności Mikowi Bravo z w sumie za spędzone w dwóch lotach ponad 1,5 h, za możliwość zrobienia samodzielnych dwóch beczek oraz obsłudze za przygotowanie samolotu do lotu jeszcze raz DZIĘKUJĘ. Może kiedyś jeszcze...... Czas zacząć przygotowania do lotu - cytując klasyka "Widzę ciemność, widzę ciemność" a może coś tędy wlatuje? " Już w kabinie, czas się zapiąć Widoki bezcenne jak i towarzystwo dwóch iskier w locie MIG-usiem, Mig-usiem do przodu MIG-awki z przelotu Czas wracać do domu po niezapomnianych chwilach a w szczególności tych dwóch beczkach. I już na ziemi A po locie należy się odpoczynek < A po odpoczynku należy schować samolot do hangaru " Czas spać I pożegnanie z lotniskiem Modlin Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez Irek-M1 3 Cytuj
Irek-M1 Napisano 11 Października 2021 Autor Napisano 11 Października 2021 W dniach 09-10,10,2021 uczestniczyłem w VERBANA MODEL SHOW w miejscowości Stresa we Włoszech. W dużej mierze konkurs zdominowały wszelkiego rodzaju figurki i dioramy co znalazło odzwierciedlenie w wyróżnieniach i nagrodach specjalnych. W klasach w których stratowałem czyli tradycyjnie lotnicza oraz kategorie samochodowe poziom był wysoki. Mój "rozebrany" Sblim-2A w kategorii A6 MASTER zdobył już 28 wyróżnienie czyli złoty medal. W kategorii V1 Opel Astra dostał również złoty medal 1 Cytuj
Slawek_26869 Napisano 11 Października 2021 Napisano 11 Października 2021 No to Irku po raz 28 gratulacje za " striptease Limka" (nadal żałuję że nie było mi dane go "oblukać" na żywca) oraz za Opelka (czy był on może pokazany przez Ciebie na forum?) Cytuj
Irek-M1 Napisano 11 Października 2021 Autor Napisano 11 Października 2021 Slawek_26869 dziękuję za gratulacje Opel był na forum. Jest też info w galerii o medalu dla niego 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi