Twitch Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Witam wszystkich Długo nie wytrzymałem z zamkniętym pudełkiem w szczególności że wczoraj odebrałem lufę do niego z RB Models. Jak na razie skleja się go bardzo przyjemnie... pomijając fakt że tak jak słyszałem opinie trzeba troszkę po szpachlować tu i ówdzie. Na początek zdjęcie z porównaniem wielkości tego kolosa. Nawet KingTiger jest od niego mniejszy... A na tych zdjęciach można zauważyć miejsca gdzie trzeba będzie po szpachlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 No to teraz pojechałeś: kubel, to i jeszcze miałeś Churchilla dłubać. Ale że kolos to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Ale bydlak, zasiadam i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 No to teraz pojechałeś: kubel, to i jeszcze miałeś Churchilla dłubać. Ale że kolos to fakt. Spokojnie Krzyśku... kubel wrócił na razie do pudełka a Churchilla musi mi brat przywieźć ponieważ zamieniłem go na krokodylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 ... a Churchilla musi mi brat przywieźć ponieważ zamieniłem go na krokodylka Też kiedyś robiłem krokodyla z Tamiya, jest nawet na forum http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=26970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Mała aktualizacja a zarazem mała ironia... przekładnia zamieszona na 8 stronie i kawałku 9... masa części ale efekt wydaje się być przyzwoity. Jest ona wsadzona na sucho i da się ją podzielić na dwie części... jeżeli są jakieś ale to proszę pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 No to bedzie niezle bydle z tego pojazdu powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Widzialem kiedyś takiego sklejonego na żywo i widziałem model kupa roboty przed tobą ale trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Ale gigant. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Ciekawa maszyna, a jej rozmiary można docenić patrząc na zdjęcie poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2012 Po prawie dwóch dniach i prawie dwóch stronach instrukcji silnik prezentuje całkiem ładnie... wiem że jest w nim sporo niedoskonałości ale była to moja pierwsza walka z silnikami i przekładniami. Te mechanizmy bardziej traktuje jako pole doświadczalne... dlatego podchodzę też do nich z niewielkim dystansem... nie jest to też tak że a nich sobie będzie tak sklejony i tak sobie go pomaluje. Oczywiście wszelakie rady mile widziane. No a teraz czas na zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Świetnie złożyłeś to do kupy. Na dwóch ostatnich zdjęciach detal wygląda wspaniale, oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Wielkie to wielkie, a detal też całkiem niezły. NIe wiem jednak na ile będzie wyeksponowany, bo wtedy pewno trzeba by gdzie niegdzie poszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Silnik ładnie zdetalowany. Janusz to było w zestawie Trumpka czy coś dokupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Wielkie to wielkie, a detal też całkiem niezły. NIe wiem jednak na ile będzie wyeksponowany, bo wtedy pewno trzeba by gdzie niegdzie poszpachlować. Spokojnie Krzyśku... jak złoże do kupy komorę silnikową to wtedy będę widział ile trzeba będzie po szpachlować miejsc żeby nie raziły w oczy... Silnik ładnie zdetalowany. Janusz to było w zestawie Trumpka czy coś dokupiłeś? Silnik i przekładnia są zestawowe... jak na razie dokupiłem lufę z RB no i noszę się z zamiarem zakupu Friuli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Witam. No nie, znowu fajny projekt uciekł mi sprzed nosa. Janusz powiedz jak z jakością w tym cacku ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 Witam.No nie, znowu fajny projekt uciekł mi sprzed nosa. Janusz powiedz jak z jakością w tym cacku ? ? ? Wiesz co ciężko mi się na chwilę obecną wypowiadać ponieważ zaledwie troszkę ruszyłem ten zestaw... No ale na chwilę obecną... + Spasowanie bardzo dobre + Detal też ładny Więcej plusów może wyjdzie później - Gdzieniegdzie minimalne nadlewki do usunięcia - Strasznie grube łączenie detali z ramką - Niektóre elementy bezsensownie podzielone na mniejsze - Sporo śladów po wypychaczach do załatania - Gdzieniegdzie trzeba szpachlować No ale te wszystkie minusy nie są jakieś straszne... przynajmniej nie powodują że człowiek chce wrzucić ten model głęboko do szafy... sama konstrukcja tego kolosa sprawia że aż chce się przy nim robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Witam. Dzięki za odpowiedź. Czyli standard u Trumpetera. Dużo detali, ładne spasowanie, ale śladów poprodukcyjnych jest dość dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 Witam.Dzięki za odpowiedź. Czyli standard u Trumpetera. Dużo detali, ładne spasowanie, ale śladów poprodukcyjnych jest dość dużo. Nic dodać nic ująć Tak na marginesie... Mam prośbę o jakieś zdjęcia jak mógłbym zmalować silnik i przekładnie. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Witam.Dzięki za odpowiedź. Czyli standard u Trumpetera. Dużo detali, ładne spasowanie, ale śladów poprodukcyjnych jest dość dużo. Nic dodać nic ująć Tak na marginesie... Mam prośbę o jakieś zdjęcia jak mógłbym zmalować silnik i przekładnie. Z góry dziękuje Logicznie myślac jak to w Panzerwaffe przedział silnika na miniowo przekladnie można jasnoszarym pociagnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 Witam.Dzięki za odpowiedź. Czyli standard u Trumpetera. Dużo detali, ładne spasowanie, ale śladów poprodukcyjnych jest dość dużo. Nic dodać nic ująć Tak na marginesie... Mam prośbę o jakieś zdjęcia jak mógłbym zmalować silnik i przekładnie. Z góry dziękuje Logicznie myślac jak to w Panzerwaffe przedział silnika na miniowo przekladnie można jasnoszarym pociagnąć. Dzięki... dysponuje już sporą ilością zdjęć w jakich kolorach co ma być Z racji iż dopiero dzisiaj wyszła do mnie paczka z brakującymi farbami to postanowiłem sobie troszkę po szpachlować... jest tego troszkę No i siedziska dla załogi gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Janusz komuś foteliki z motorów zginęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Janusz komuś foteliki z motorów zginęły Nasi tam byli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2012 Żeby nie było że przynudzam fotkami typu... patrzcie jak ładnie po szpachlowałem liczne ślady po wypychaczach. Zamieszczam ciekawsze zdjęcia czyli malowanie... pozostało do poprawy przekładnia i silnik. No i napis jaki chciałbym wykonać na lufie "Ostateczne Rozwiązanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi