krystyna_z_gazowni Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Przepak KP z tragicznymi wypraskami. W planach polskie malowanie eskadry fotogrametrycznej. Mały inbox i duży skrót dotychczasowych prac. Pasy to mój debiut, zresztą samoróbki wnętrz też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Dzięki - wygląda obiecująco Liczbę i usytuowanie aparatów wewnątrz jak ustaliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 Skorzystałem z dorobku czeskiego kolegi-modelarza. Link do jego warsztatu http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=34470&st=0&sk=t&sd=a&sid=5e99577cc0f14064245229e28a6129c5 Niestety jedyne detale wnętrza wersji aerofotogrametrycznej można zobaczyć w czeskim Aero-C3AFG. Założyłem, że nasza wersja jest taka sama. (zresztą nie znalazłem żadnego zdjęcia wnętrza polskiego Norda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 W którymś numerze SM był artykuł prezentacja modelu polskiego NC-701. Jak chcesz mogę podesłać Ci skany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Mirek, nie przypuszczalem, ze z tego zestawu mozna wydobyc cos takiego... Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Też kibicuję i trzymam kciuki za powodzenie całego przedsięwzięcia. Póki co wygląda to więcej niż obiecująco. W kwestii wnętrza - kiedyś był artykuł o tym samolocie w polskim lotnictwie opublikowany w Technice Lotniczej. Kilka fotek średniej jakości, w tym dwa z wnętrza. Nawet go miałem (artykuł), ale wątpię żebym znalazł. Ale może ktoś ma ten numer? Na okładce był właśnie Nord z szachownicami. pozdrawiam LimaOscar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Też kibicuję i trzymam kciuki za powodzenie całego przedsięwzięcia. Póki co wygląda to więcej niż obiecująco. W kwestii wnętrza - kiedyś był artykuł o tym samolocie w polskim lotnictwie opublikowany w Technice Lotniczej. Kilka fotek średniej jakości, w tym dwa z wnętrza. Nawet go miałem (artykuł), ale wątpię żebym znalazł. Ale może ktoś ma ten numer? Na okładce był właśnie Nord z szachownicami. pozdrawiam LimaOscar Biorę wszystko Mirek, nie przypuszczalem, ze z tego zestawu mozna wydobyc cos takiego... Pozdrawiam Krzysztof bez przesady W którymś numerze SM był artykuł prezentacja modelu polskiego NC-701. Jak chcesz mogę podesłać Ci skany. Każdy materiał się przyda! Ja znalazłem tylko materiały w czeskim piśmie Zlinek ale oczywiście zdjęcia dotyczyły Aero-C3AFG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 kiedyś był artykuł o tym samolocie w polskim lotnictwie opublikowany w Technice Lotniczej. Kilka fotek średniej jakości, w tym dwa z wnętrza. Nawet go miałem (artykuł), ale wątpię żebym znalazł. Ale może ktoś ma ten numer? Na okładce był właśnie Nord z szachownicami. Nie pamiętam tego artykułu. Możę ktoś się zgłosi.Czy aby zdjęcia wnętrza były naszego NORD-a czy typowego Sibla? PS. Szukam kogoś potrafiącego przetłumaczyć kilka zdań po francuski. Mam trop do gościa z Francji, który może mieć materiały o francuskich fotogrametrycznych NORD-ach 701. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Hej, Krystyna-z-gazowni. No nie ma co, kolega z Czech wyznaczył poziom, ale co tam, dorównamy Myślę, że trzeba uważać z przejmowaniem czechosłowackiej wersji foto do naszej. Ostatecznie u nas były Martinety z Francji. Sam gromadzę trochę danych i oczywiście to co najbardziej potrzebne jest nie do znalezienia np. fotki wnętrza naszych maszyn. Ale - ponieważ forum służy wymianie danych i wzajemnej pomocy (czego sam doświadczyłem) - spójrz proszę na dwie fotki maszyny francuskiej - może się przydadzą. Pochodzą ze strony avions-de-la-guerre-d-algerie.over-blog.com Jeśli sam bym się decydował - to jeśli nie zdobędę bliższych danych - wykonam wnętrze w aranżacji francuskiej (wygląda na 1 centralny aparat) Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Ciekawe to mało powiedziane . Zgadzałoby się z tym szczegółem, na który zwrócił mi uwagę Jarekk. Wychodzi na to, że podłoga do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Ja również optuję za tym francuskim wnętrzem. Super zdjęcia. Do szczęścia brakuje jednak to co jest za regałem radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 No to wymieniaj tę podłogę. Martinet to wdzięczny temat. Może jak skończę Jaka to dołączę (chociaż planuję znaki cywilne) Widzę, że Jarekk się dopisał. Z tą przestrzenią za regałem to się pokombinuje w drodze analogii (a i tak nie będzie tego widać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Stawiam na fotel nawigatora - tak było i w Siebelu i u braci Czechów - no na czymś musiał siedzieć, a miejsca to tam za wiele nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Fotel to ma 100%, ale co na ścianie? "Opcja" niemiecka. Wygląda, że francuski regał był w tym samym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Co na ścianie? Może jaka panna na plakacie A na poważnie to poszukam, moze coś znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 To ja na razie wstrzymuję pracę - prześpię się z tym a potem wyrzucam 70% wnętrza i robimy od początku Muszę inaczej zrobić fotele, wykombinować butle i parę szczegółów jakie widać na burtach. Regał zostawię ale muszę go trochę zmodyfikować. Oczywiście wszystkie "moje" aparaty wyjeżdżają robimy dziurę na środku i wstawiamy nowe urządzenie. Taka rewitalizacja wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Znalazłem tylko fotkę egzemplarza czechosłowackiego - w zasadzie goła ściana. W opracowaniu Manfreda Griehla rysunki pokazują, że za/pod fotelem były jakieś pakunki nieodgadnionego przeznaczenia. Na upartego przyjąłbym analogię, no chyba że Jarekk coś znajdzie w swym archiwum X Działaj Krystyna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2012 Pierwsze podejście . Otwór chyba ciut za szeroki ale może to tylko złudzenie. Na zdjęciu jest wypełniony kamerą + butle z lewej. Ma ktoś pomysł jakiego są koloru? W aviach i siebelach "smarują" je na niebiesko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Jeśli to butle z tlenem to niebieskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Walka z materią trwa - nie wychodzi to całkiem jakbym sobie życzył ale cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2013 No i minął rok .... Odkurzyłem szpargały i wyrychtowałem resztę wnętrza. Nie jest to może ideał ale chcę zamknąć już kadłub i ruszyć dalej z modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Cieszy mnie niezmiernie ten c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 trochę minęło czasu od ostatniego postu, trochę przez przypadek wpadłem na coś takiego: http://axis.classicwings.com/Luftwaffe/siebel/siebel.htm i z czeskich stron http://www.kvlhrvacovcerna.estranky.cz/ może się przyda komuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Dzięki. Modele leżą i czekają na wenę ale to w końcu nastąpi. Pozdrawiam Dęblin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi