jan-kol Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Kolejny modelik. Centurion Mk 5/1 firmy AFV Club zwaloryzowany trawionkami firmy Voyager i ogniwkowymi gąsienicami "workable" z AFV. Dodatkowo figurki z zestawu Dragona. Krótka recenzja: model skleja się dobrze, choć znam inne firmy, w których pewne elementy pasują lepiej. Ogólnie model wypada dobrze. Najwięcej trudu zajęło nasadzenie kół na osie, nie obeszło się bez użycia siły i uszkodzenia weatheringu. Ogniwkowe gąsienice z tej samej firmy-nie bez przypadku napisałem w cudzysłowiu pracujące. Nie do końca wiem co producent miał na myśli, ale według mnie do "workable" nieco im daleko. Plastik jest dość miękki, łatwo uszkodzić wypustki mocujące, a wtedy już żadną siłą nie da się tego złożyć-rozpinają się. Trzeba je kleić, aby móc nałożyć na model, więc nie wiem czy zasługują na miano "pracujących". Od tej pory wolę Friulmodel. "Biżuteria" od chińskiego producenta wypada jak zwykle na bardzo wysokim poziomie, jednak wymaga cierpliwości i precyzji (tutaj szczególnie przy montażu kilkunastu zamków na skrzynki). Dioramka - ma nawiązywać do Wietnamu, ale nie wiem czy mi się to udało. Nawsadzałem różnej maści roślinek z ogródka, trochę fabrycznej zieleni z Polaka no i pociąłem pędzel do malowania ścian na te zielone trawki Jednym słowem to poligon doświadczalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Myślę, że model jest najlepszym elementem tej dioramy. Roślinność taka sobie, bez zróżnicowania koloru, ale skoro to poligon, to różnie może wyglądać Liście na tym "drzewku" z prawej strony z tyłu jakieś takie bez wyrazu, poza tym te rośliny z boku, jesteś pewien, że takie krzaki tam występowały? Dobra, tyle krytyki, na plus jest wykonanie modelu i figurek. Poza dziwnym reflektorem nie mam się raczej do czego przyczepić. Widzę, że jeden z żołnierzy dotarł na koniec świata Jak zrobiłeś wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2012 Taki reflektor byl w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Bardzo ciekawa scenka. Rolinność mi też sprawia problemy, ale fakt - trawa z pędzla trochę jakaś monotonna. Może gdyby dać różną wysokość. Najbardziej podoba mi się malowanie osłony jarzma i twarz żołnierza w kapeluszu przed czołgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Ogólnie bardzo ni się scenka podoba. Sam centurion wygląda bardzo fajnie. Tylko wydaje mi się, że gąski założyłeś odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Bardzo mnie się podoba całość. czołg jak i roślinność. super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Bardzo, bardzo mi sie podoba osłona jarzma. To taka perełka w tym ogólnie dobrym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Wow naprawde fajnie a figurka zlewej strony na ostatnim zdjęciu...ta twarz wygląda jak prawdziwa i również przyłączam sie do pytania: ...Jak zrobiłeś wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Trzeba się mocno skoncentrować, żeby przez ten "plastikowy" zagajnik dostrzec bardzo dobry model czołgu. Zdecydowanie wyrzuć tą palmę. A najlepiej popracuj jeszcze nad tym "zielonym rajem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Bardzo, bardzo mi sie podoba osłona jarzma. To taka perełka w tym ogólnie dobrym modelu. Osłona jarzma to gotowiec voyagera, niestety z błędami Do tego modelu aż się prosi zastosowanie żywicznej wieży z odlanym, osłoniętym jarzmem firmy LionMarc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-kol Napisano 2 Lipca 2012 Autor Share Napisano 2 Lipca 2012 a palma no może i wyrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi