Grubyjg Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Pięknie. Okablowanie prima sort. Skrzynia też pięknie, będziesz ją washował? Należy jej się chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Każdy kolejny warsztat w twoim wykonaniu wprawia mnie w osłupienie ,tutaj jest nie inaczej,dla mnie to wygląda świetnie ,pomysł z washem nie jest zły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 Dzięki . Wash można zrobić tylko jakoś mi za bardzo nie wychodzi . Stosuję mieszankę -- Pactra+woda+ retarder , jakoś nie bardzo to się rozpływa po powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Do washa znacznie lepiej nadają się farby olejne, nie potrzebują opóźniacza bo i tak schną długo nawet kilka dni. Ale efekty, łatwość pracy, możliwość poprawek są znacząco większe. Ja je rozcieńczam benzyną do zapalniczek, dzięki niej wash schnie bardzo szybko, kilka minut, ale i tak trzeba uważać, rozcieńczony olejem lnianym schnie tygodniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwmen Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Zabieram sie za jakiś model ale jak obejże twój warsztat to mi ręce opadaja i ochata przechodzi. Piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Dzięki . Wash można zrobić tylko jakoś mi za bardzo nie wychodzi . Stosuję mieszankę -- Pactra+woda+ retarder , jakoś nie bardzo to się rozpływa po powierzchni Żeby się lepiej rozpływał dodaj płynu do mycia naczyń (ok. 1 kropla na 10-15 kropli wody). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 vwman-- dzięki , rób na pewno wyjdzie Ci lepiej od mojego Marak -- spróbuję , dzięki za podpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 Witam. Jakoś wolno to idzie ale uzupełniłem podwozie i tym samym zakończyłem prace nad nim. Przybyły przednie błotniki, tylna belka, rury wydechu i dopasowanie podłogi. Jedno co ważne to to aby nie przyklejać lewarka biegów do silnika(na górze), puścić go wolno , będzie się sam układał w otworze podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Tylni zderzak do przemalowania, pasy nie są równo pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Od wewnątrz przednie błotniki pomaluj na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Faktycznie pasy na zderzaku trochę nierówne, po za tym rama elegancka. Z prawej strony brakuje kierunkowskazu, czy to wina fotek? Czekam na pierwsze kolory kabiny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 Dzięki. Tylny zderzak-- jest po przejściach -- trzy razy malowany, odmywany, malowany i tak taśma zabierała za każdym razem kolor ze sobą, mimo podkładu. Nic już z nim robić nie będę. Widywałem gorsze w realu Światła tył są w komplecie, tak wyszła fotka Błotniki przód-- chyba jest po ptokach--- są wklejone , ale może pędzlem coś da się zrobić Kolory kabiny---- będzie jeden , taki jak felgi lazurowy półmat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) Pędzlem przejedź ja tak mam także w R500, tylko na krawędzi delikatnie, żeby nie wyjechać bo psuje efekt Edytowane 23 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Ja tam nie widze problemu ze zderzakiem, moze sprobuj go troche przybrodzic, to mogloby rozwiazac sprawe. Mark666, mnie sie podoba to co robisz, jestem pewien ze to bedzie piekny model. Czekam na kabine poki co. Kurde, chcialbym miec tyle czasu na modele co Ty. Czasem jak przychodze z pracy to jestem tak zmeczony, ze wole nie siadac do modelu w obawie, ze cos spieprze, dlatego u mnie robienie modelu trwa wieki, nie wiem czy moja babka nie bylaby szybsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 Ja tam nie widze problemu ze zderzakiem, moze sprobuj go troche przybrodzic, to mogloby rozwiazac sprawe. Mark666, mnie sie podoba to co robisz, jestem pewien ze to bedzie piekny model. Czekam na kabine poki co. Kurde, chcialbym miec tyle czasu na modele co Ty. Czasem jak przychodze z pracy to jestem tak zmeczony, ze wole nie siadac do modelu w obawie, ze cos spieprze, dlatego u mnie robienie modelu trwa wieki, nie wiem czy moja babka nie bylaby szybsza... Ha ha , jestem mądry bo siedziałem prawie 50 dni na zwolnieniu, potem wolne i zaraz wskoczył mi urlop . Jak wrócę do pracy to radocha się skończy Poprawione błotniki bezinwazyjnie na inne części spray-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Wiedziałem , że sobie poradzisz tak jak pewnie kabinka wyjdzie Ci świetnie:D Ja bym się bał całość tak poprawiać hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Wszystko pięknie wygląda, ale zauważyłem, że kolumnę kierowniczą przykleiłeś tak jak w instrukcji pokazali, a to jest błąd. Tak mocowana kolumna była w scanii z dziobem, a w zwykłych było mocowane pionowo. Mimo to chciałbym, żeby mój model wyglądał chociaż w małym stopniu jak Twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Lipca 2012 Autor Share Napisano 24 Lipca 2012 Wszystko pięknie wygląda, ale zauważyłem, że kolumnę kierowniczą przykleiłeś tak jak w instrukcji pokazali, a to jest błąd. Tak mocowana kolumna była w scanii z dziobem, a w zwykłych było mocowane pionowo. Mimo to chciałbym, żeby mój model wyglądał chociaż w małym stopniu jak Twój. Na pewno masz na myśli kolumnę kierowniczą ? Jeszcze jej nie kleiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Wszystko pięknie wygląda, ale zauważyłem, że kolumnę kierowniczą przykleiłeś tak jak w instrukcji pokazali, a to jest błąd. Tak mocowana kolumna była w scanii z dziobem, a w zwykłych było mocowane pionowo. Mimo to chciałbym, żeby mój model wyglądał chociaż w małym stopniu jak Twój. Na pewno masz na myśli kolumnę kierowniczą ? Jeszcze jej nie kleiłem Koledze milmak zapewne chodzi o przekładnię kierowniczą Fajny model powstaje Mam nadzieję, że pakę od spodu nie zostawisz taką srebną i pomalujesz ją choćby pod kolor ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Lipca 2012 Autor Share Napisano 24 Lipca 2012 Wszystko pięknie wygląda, ale zauważyłem, że kolumnę kierowniczą przykleiłeś tak jak w instrukcji pokazali, a to jest błąd. Tak mocowana kolumna była w scanii z dziobem, a w zwykłych było mocowane pionowo. Mimo to chciałbym, żeby mój model wyglądał chociaż w małym stopniu jak Twój. Na pewno masz na myśli kolumnę kierowniczą ? Jeszcze jej nie kleiłem Koledze milmak zapewne chodzi o przekładnię kierowniczą Fajny model powstaje Mam nadzieję, że pakę od spodu nie zostawisz taką srebną i pomalujesz ją choćby pod kolor ramy Dzięki. Andrzeju cały czas coś poprawiam, to da się jeszcze zrobić No i dało się Miałem się pobawić z wash-em ale poczeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Szkoda, że nie będzie tego widać bo równo położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Faktycznie teraz wygląda dużo lepiej. Dobra robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Szkoda, że nie będzie tego widać bo równo położone. Wash jak się uda dopiero będzie--- może dziś bo musi wszystko wyschnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Dzięki tornado dokładnie o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Początki prac przy kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi