tadeusz6514 Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Skala 1:72 proszę o konstruktywną ocenę mojego modelu i nic więcej . w środku są dwa zdjęcia prześwietlone , i dla tego się świecą , są specjalnie zrobione aby pokazać jaki odwaliłem numer ze zdjęciami tamtych modeli.Pomijając malowanie ,ale i nad tym pracuje pomału bo spieszyć się nie będę. Jeszcze muszę popracować nad ostrością zdjęć, za to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Czym robisz te zdjęcia no nie są najlepsze wiec o ocenę samego modelu trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Niewiele widać na tych zdjęciach ale na pierwszym obrazku chyba widać całkowitą pustkę w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Cześć Tadeusz! Dział lądowy to nie jest miejsce, w którym się najlepiej odnajduję, ale jak do tej pory z ciekawością przyglądam się Twoim pracom. To co jest ich największym atutem to wybór nietypowej tematyki i ogromny zakres pracy własnej, poza zestawami i gdzieś na rubieżach granic kartonu i plastiku. Natomiast bezwzględnie trzeba coś pomyśleć w sprawie malowania. Nie wygląda najlepiej i rzeczywiście w dużym stopniu niweczy wysiłek włożony w budowę "zasadniczą". Dlatego tu niestety trzeba się zgodzić z krytycznymi opiniami z innych wątków (choć już niekoniecznie ze stylem niektórych z nich). Co do modelu w tym wątku - plus za aranżację. Minusów lekką ręką nie chcę rozdawać, ale powiem o jednym - musi nastąpić poprawa fotografii, bo do tej pory skutecznie utrudnia to ocenę. To może działać nawet na Twoją niekorzyść, bo jak eksperci czegoś nie dostrzegą, to nawet nie będą mieli okazji Ci o tym powiedzieć. Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Prosisz o merytoryczną ocenę modelu sfotografowanego, delikatnie mówiąc, beznadziejnie. Jak niby ktoś ma to zrobić? Piszesz także, że musisz popracować nad ostrością zdjęć. A dlaczego nie popracowałeś już tutaj? Przecież widziałeś, jakie zdjęcia wstawiasz. Nie zawahałeś się ani chwili, zanim kliknąłeś "wyślij"? Ze mnie też fotograf bardzo średni, ale już mi się kilka razy zdarzyło, że po obejrzeniu na podglądzie posta z galerią kasowałem go i robiłem lepsze fotki. Ja rozumiem, nie chce się ponownie układać modelu do zdjęcia, ale chyba jednak trzeba trochę szanować potencjalnych oglądających, a nie wstawiać byle co i pisać "przepraszam". Nie traktuj mojego wpisu jako złośliwości, tylko jako dobrą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Ocena Modelu, nic więcej. Dla mnie Lipa. Może gdyby foty były lepsze, moja ocena była by inna. Na stan obecny Lipa, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Niestety, ale patrząc na te fotki nic nie da się powiedzieć, zmień je na lepsze, wyraźniejsze i przede wszystkim popracuj nad ostrością. W tej chwili nie jestem nawet pewien czy te jaśniejsze smugi na modelu to przetarcia ( tak ostre ), czy może próba zimowego kamuflażu, no i dlaczego coś podobnego dostrzegłem na oponach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Konstruktywna ocena jest taka : te zdjęcia przypominają mi fotki z Trybuny Ludu (lata 70) mimo tego zauważyłem krzywą lufę na ciągniku.(Ale mogę się mylić) fotka 1. pozdro eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 I jeszcze jedno. Academy do tego modelu zapomniała o bocznych lusterkach. Mogłeś sam dorobić. Reszta uwag taka sama jak kolegów. To co napisałem w innym poście też dalej aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Chyba lepsze zdjęcia.Jest to wersja letnia a to na modelu to kurz nie śnieg. co do lusterek macie racje , brak , ale będą .lufę tęż poprawię .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz15220 Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Moim zdaniem model wyszedł ci naprawdę ładnie tylko zdjecię trochę do poprawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Sierpnia 2012 Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Chyba najlepszy z twoich pokazanych przez ciebie na forum, pod kątem malowania oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 11 Listopada 2012 Autor Share Napisano 11 Listopada 2012 Dziękuje zmierzam do perfekcji TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Nie wiem jak jest wkład pracy własnej w ten model bo nic nie napisałeś, ale niestety wykonanie tego co widzę jest jak dla mnie fatalne. W kilku miejscach widać, że nie poszpachlowałeś śladów po wypychaczach, niektóre elementy są za grube jak na tą skalę - mogłeś je wykonać we własnym zakresie. Zapasowe koło na przyczepie wygląda jakbyś je wyciągnął z chińskiego resoraka. Lufa półcalówki na dachu kabiny krzywa okropnie. Brak lin na bębnach wyciągarki... Malowanie bardzo słabe. Ten niby kurz wygląda jakby ktoś go rozsmarował po pojeździe ławkowcem. Cały model jest po prostu szaro-buro-siwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 11 Listopada 2012 Autor Share Napisano 11 Listopada 2012 Model firmy Dragon jak można przeczytać w tytule tego forum Co do modelu jeden z lepszych tej firmy ( ale jak ktoś napisał nie oceniamy modelu tylko wykonanie )Co do grubości materiału nie mam wpływu na firmę co do malowania jest to moja wizja a z tą nikt nie będzie dyskutował i jeszcze malowałem tylko pędzlem a nie aerografem i pewne defekty muszą być . Co do kurzu przejedz po poligonie latem to zobaczysz jak będzie wyglądał ciemno zielony pojazd Pozdrawiam TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Co do grubości materiału nie mam wpływu na firmę niektóre elementy są za grube jak na tą skalę - mogłeś je wykonać we własnym zakresie Co do kurzu przejedz po poligonie latem to zobaczysz jak będzie wyglądał ciemno zielony pojazd Na pewno nie tak. zmierzam do perfekcji Jeszcze baaardzo daleka droga. U mnie też, ale przynajmniej mam coś, czego brakuje Tobie - pokorę i umiejętność przyjmowania krytyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Kolego Tadeuszu, a w szkole nie nauczyli, co to są znaki przystankowe? Miej trochę szacunku dla czytających. Model jest firmy Academy, a nie Dragon. Nazwa całego zestawu (ciągnik+naczepa) to "Dragon Wagon". Ja wiem jak wygląda zielony pojazd na którym osiadł kurz. Na pewno nie tak, jak w twojej "wizji", z którą będę dyskutował. Model jest sklejony niechlujnie, a jeszcze gorzej pomalowany. Jednym słowem słaby. Jak tak masz zamiar reagować na krytykę, to może odpuść pokazywanie czegokolwiek na forum internetowym, co? Szkoda nerwów twoich i naszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 12 Listopada 2012 Autor Share Napisano 12 Listopada 2012 Model firmy Dragon jak można przeczytać w tytule tego forum Co do modelu jeden z lepszych tej firmy ( ale jak ktoś napisał nie oceniamy modelu tylko wykonanie )Co do grubości materiału nie mam wpływu na firmę co do malowania jest to moja wizja a z tą nikt nie będzie dyskutował i jeszcze malowałem tylko pędzlem a nie aerografem i pewne defekty muszą być . Co do kurzu przejedz po poligonie latem to zobaczysz jak będzie wyglądał ciemno zielony pojazd Pozdrawiam TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Wypisujesz kolego takie bzdury, że aż szkoda mi tego czytać. Po za tym skoro uważasz się za mistrza to po co wstawiasz tematy na tym forum. Stwórz swoje forum i najlepiej wpisuj sobie same ochy i achy na temat twojej twórczości. Koledzy piszą ci jakie popełniasz błędy a ty zamiast przyjąć tę krytykę w pokorze , piszesz że malowanie to twoja wizja. Oczywiście poniekąd masz rację, ale wykonanie to już jest zupełnie inna bajka. Póki co to te modele które wykonałeś to tragedia i moja rada jest taka. Albo weźmiesz sobie te rady do serca i myślę, że wtedy będzie postęp, ale będziesz miał swoją wizję i dalej będzie robił te modele tak jak do tej pory czyli TRAGICZNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 A ja z czystej tylko Ciekawości mam pytanie do kolegi Tadeusza, ile liczysz sobie wiosen ? Pytam z czystej Ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 12 Listopada 2012 Autor Share Napisano 12 Listopada 2012 ZA dużo jak na takie błędy jakie walę hi,hi,hi,hi TADEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 No spoko, ja walę błędy na okrągło i mam 37, dalej śmiało ile latek posiadasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 dalej śmiało ile latek posiadasz Przez chwilę poczułem się jak na jakimś czacie dla mało rozgarniętych gimnazjalistów. Jeszcze tylko brakuje pytania w stylu "masz jakąś focię?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Co w tym złego ? Człowieku weź wyluzuj, za bardzo się spinasz. Ciężki dzień w pracy, czy jak ? A swoją droga ciekawe skąd wiesz, jak jest na czacie dla gimnazjalistów? Ucinam temat i koniec sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 16 Listopada 2012 Autor Share Napisano 16 Listopada 2012 Sporo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi