Leszek.Sz. Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Witam, po kilkumiesięcznej przerwie w modelarstwie postanowiłem coś wypchnąć z warsztatu na półkę. PFM w malowaniu okazjonalnym z okazji 40-lecia pułku, 6910 majora Masłowskiego. Kalki zaprojektował kol. Young( podziękowania), wydrukowała firma MF-Zone, wyprasek dostarczyła Zviezda, a blaszkę fototrawioną Part. Mój pierwszy MiG bez podwieszanego zbiornika, jest za to zasobnik GP-9 i dwie R-3(wymienione stateczniki na blaszane i nawiercony otwór wylotowy. W kokpicie jest żywiczny KM-1 Pavli i blaszka Part+ lusterka wsteczne z jakiś resztek. Kolor wnęk podwozia dobierany na oko( za ciemny) – dzień po malowaniu na forum ktoś podał właściwy nr farby . Brak domalowanej uszczelki osłony kabiny ( chwilowo nie znalazłem odpowiedniej farby w magazynie ale domaluję jak skończę eR-a 1375). Zdjęcia przy słabym świetle więc trochę wyszły mglisto. Pozdrawiam Tu wszystkie moje szybkie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Bardzo ładny model . Zazdroszczę Ci tak wspaniałej kolekcji "szybkich". Ja też mam w planach parę MiG-ów. Już mam plastyka i fujimi zakupione . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Odebrałeś całą zabawę komentującym wytykając samemu swoje błędy ;) A mówiąc już całkiem serio - bardzo ładny model, nie wspominając o kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Bardzo ładny MiGuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Taka kolekcja potęguje wrażenie Ale Bisek z BD też bez "baniaczka " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Ładnie, jeden dzień i już drugi samolot z biało-czerwoną w galerii Tu wszystkie moje szybkie: Koniecznie musisz dorobić jakiegoś kolorowego z naszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Dzięki za wpisy, następny to ''biały'' eR 1375 lub złoty MF - jeszcze się nie zdecydowałem ale raczej idę ku eR-ce. Babcia - bis z BD ma 2xPTB490 na podskrzydłowych pylonach Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Gratuluję Leszek pięknego MiGusia w kolekcji czym malowałeś/farba jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Dałeś czadu jak zawsze! A cała kolekcja? Zazdoszczę Czy nie ma on dodatniego wzniosu skrzydeł (albo chociaż zerowego)? Tak to wygląda na drugim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Robert - farba zawsze ta sama humbrol 27002, na pierwszym migu 8189 dałem chyba pactrę (fuj) Young - skrzydła są ok, tylko nie miałem statywu a dawałem długie czasy naświetlania i pod obiektyw podkładem kredki inne rzeczy także mógł wyjść jakiś dziwny kąt przy robieniu zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariano Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Ładna kolekcja ołówków, szczególne wyrazy uznania za wybór malowania tego PFMa. Pamętam, jak Antoni Masłowski w latach 90-tych przylatywał nad miejscowość, z której pochodził a mi jako dalszemu sąsiadowi dane było podziwiać to, co robił wtedy w powietrzu(być może takze tym egzemplarzem) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Leszek, ładny model i eleganckie dopełnienie kolekcji . Ten nr Humbrola sobie zapamiętam, bo wygląda na bardzo trafiony. Jedna mała uwaga - i to nie do końca pod Twoim adresem - wklęśnięcia na górnej powierzchni skrzydeł dają się zauważyć, a to dość znany problem zestawu wyjściowego - wiem, bo mam i kiedyś trzeba będzie się z tym zagadnieniem zmierzyć Wrzuć następnego na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Te wklęśnięcia są zarówno w bisach i pfm-ach zviezdy, pod zwykłą farbę łatwo je zniwelować ale pod aluminium zawsze wylezie jakiś schodek pomiędzy szpachlą a plastikiem- wiec dałem spokój z tymi wgniotami. Z migów warsztatów nie robię bo wykonuję je niejako z automatu, na boku - na poziomie kolekcjonerskim. Na forum mam dwa rozgrzebane mocno warsztaty - Ts-11 i su-22um. Tu poprzeczkę postawiłem dużo wyżej niż w migach - sporo przeróbek i waloryzacji-ale nie spieszę się. Żeby zrobić dobrego su-22 w 1/72 trzeba na to poświecić czasu jak na zrobienie pięciu Mig-21. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 ... tym niemniej wszyscy będziemy wdzięczni, jak suczka na powrót wjedzie na tzw. "warstat":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Dzięki za wpisy, Babcia - bis z BD ma 2xPTB490 na podskrzydłowych pylonach Pozdr Chyba wezmę pewnego batona i jak ten stary Indianin pójdę w góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Leszek, podrasuj go troche http://galeria.aviateam.pl/photo/9988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Myślałem o tym ale miałem do dyspozycji 3 sztuki R-3, czwarta gdzieś mi zaginęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi