Is-7 Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam. Ostatnimi czasy jakoś wzięło mnie na ruski więc kolejne dwa modele są z pod znaku sierpa i młota. 1. KV-II z Hobby Bossa jest modelem łatwym w montażu, ale jest kilka mankamentów, które trzeba poprawić. Czołg skleiłem w 5 dni ( tylko dlatego, że nie miałem w ostatnim czasie ochoty na sklejanie ) i dzisiaj został pomalowany. Pierwszy raz robiłem na poważnie CM więc może nie wszystkim przypaść do gustu, ale chyba nie jest tak źle, żeby zmywać farbę. Zrobiłem również do Klimenta podstawkę. Poniżej Fotki. By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 Podstawka. By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 2. Traktor ChTz to prosty model i łatwo składalny. Niestety o blaszkach dołączonych do zestawu już nie można tego powiedzieć. Są grube i ciężko je wygiąć bez zaginarki, której nie posiadam. Właśnie na etapie el. fototrawionych się zatrzymałem i myślę co tu dalej począć. Do traktorka prawdopodobnie podepnę ,,dwieście trójkę" B-4. Poniżej fotki. By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 By marekwojtek at 2012-08-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Noooo... pięknie pojechałeś. Podziwiam i czekam na kolejne cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Oj Wojtek teraz to się kroi piękna scenka... obserwuje i czekam na aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 KW ładnie wymalowany. Bardzo fajnie go pokiereszowałeś. Podobają mi się maszyny mocno zmęczone. Podstawka wygląda bardzo obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Bardzo ładne CM Wojtek. Ciekaw jestem dalszych zabiegów na tanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 A w traktorku pozostawiasz osłonę chłodnicy z błędem ortograficznym, "jak ją Chińczyk stworzył", czy wymieniasz? A może sam popracujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 A w traktorku pozostawiasz osłonę chłodnicy z błędem ortograficznym, "jak ją Chińczyk stworzył", czy wymieniasz? A może sam popracujesz... To nie będzie takie proste lepiej już kupić gotowca z LZ (też tak zrobiłem)- bez błędów i front jest lepszy poprzez blachę osłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Sprężasz się z tematem. Podstawka jest ok tylko trochę ta trawka za zielona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Tak dumam czy ten B-4 nie jest za ciężki dla tego ciągniczka ..... bardziej by pasował Woroszyłowiec chyba albo zapowiedziany Komintern. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Tak dumam czy ten B-4 nie jest za ciężki dla tego ciągniczka ..... bardziej by pasował Woroszyłowiec chyba albo zapowiedziany Komintern. Wszytko pasuje. A są znane zdjęcia Stalińców nawet z ciższymi przecież niż haubice B-4 mortirami 280 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam. Dzięki koledzy za mobilizujące komentarze. Krzyśku trawa będzie jeszcze malowana więc kolor się trochę zmieni. Co do działa to mam dwie fotki potwierdzające jakoby Stalin mógł uciągnąć B-4 i ,,dwieście osiemdziesiątkę" By marekwojtek at 2012-08-28 By marekwojtek at 2012-08-28 KV dostał dzisiaj obicia i lekkie zacieki rdzy. Jutro postaram się zacząć brudzenie i zrobić foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Witam. Bardzo daaaawno nie było mnie na forum. A więc powracam. Przez ostatni czas wiele nie podziałałem z modele ponieważ szkoła się zaczęła, a i też jakoś ochota na modelarstwo zmalała. A więc tak. Usyfiłem KV-a, pomalowałem podstawkę do niego i złożyłem już całkowicie traktorka. Zdjęć tego ChTz-a nie daje bo, nie jest to nic ciekawego. Foty wrzucę jak go pomaluję. Poniżej KV i podstawka do niego. KV: Podstawka: I jak ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Bardzo fajnie. Ja bym jeszcze troszkę przyprószył górę na wszystkich skrzynkach narzędziowych, są chyba odrobinę za czyste Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 To błoto jakieś dziwne troche i obicia ciut za duze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Ja myślę,że to raczej piasek nie błoto Konrad. Dlatego bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Dzięki za komentarze. Piotrku zrobię jak mówisz, ale na prawdę będzie tego niewiele. Konradzie to jest zaschnięte błoto i pył. Chciałem uzyskać taki efekt, bo podstawka ma oddawać klimat letni. Wiem, że preferujesz mokre błoto ( szczerze to ja też, ale chciałem wypróbować kilka technik ) i takie będzie na pewno na ChTz-cie. Ogólnie czołg miał wyglądać na mocno styranego i do tego efektu dążę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Model ładny, a podstawka wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 1 Listopada 2012 Autor Share Napisano 1 Listopada 2012 Witam. Długo mnie to nie było. Traktor jest gotowy do malowania. Poniżej foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Maluj, maluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Jak zaginałeś blachy? U mnie były strasznie twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Świetny ten traktor. Bardzo ładnie go poskładałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Jakich produktow uzyles do imitacji trawy na podstawce? Podstawka wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Witam. Dzięki za komentarze. W przyszłym tygodniu postaram się go pomalować. Konradzie u mnie też były takie twarde blachy. Może to niezbyt wykwintny sposób, ale pozaginałem wszystko małymi szczypcami, a później wyrównałem małym młotkiem. Tylko mi się tu nie śmiać. Tenggeri trawa na podstawce to w 90% naturalne składniki tj. mech, polne trawy itp. Dodałem tylko dwie kupki kwiatów od Polaka i trochę sztucznej trawy. Później malowanie całości i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 cyrlicę poprawiłeś? bo na fotkach nie widać... czekam na malunek pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Te szmatki zdejmij jak możesz. Bedzie lepiej. Ktoś może powiedzieć co jest nie tak z tym napisem? Sam będe go klecił to wolę wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi