Krzychu126 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Wszystko super, bajka, ale te opony Revella to chyba jakieś nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Listopada 2012 Autor Share Napisano 28 Listopada 2012 Takie dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Ja wiem, że takie dają. Mi chodzi po prostu o to, że one nawet nie mają wygladu, Italeri robi wg mnie dużo lepsze Do twoich prac nie mam zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Dziękuję. Przybywa gratów na pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Podziwiam... i czekam na finisz. Wygląda rasowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Cromwella widzę, albo innego anglika, na czołgi się przerzucasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Cromwella widzę, albo innego anglika, na czołgi się przerzucasz? Czego tak mówisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Tak się tylko pytam, bo widzę pancerkę z tyłu w tle. Sam myślę o powrocie do WWII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Tak się tylko pytam, bo widzę pancerkę z tyłu w tle. Sam myślę o powrocie do WWII. Oj ,oj tam. To tylko "technologiczne" pudełko. Ale w ostatnich 3-ch latach popełniłem sporo pancerki w 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Ogólnie super, ale ten wąż z lewej strony to lepiej daj biały albo biały-pobrudzony, bo tak jak jest to wygląda za bardzo sznurówkowato. Poza tym miód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 model extra idzie, podwozie, panel ster. pompy, silnik! popracować mógł byś nad tymi odcinkami, sorry ale niszczą cały "image" modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 model extra idzie, podwozie, panel ster. pompy, silnik! popracować mógł byś nad tymi odcinkami, sorry ale niszczą cały "image" modelu. Dzięki. A jak byś to widział ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Mark 666 - super robota jak zwykle, te weze strazackie wygladaja super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 Dzięki tomeka6 Właśnie przybyła drabina no i uprałem ten ciemny wąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2012 Firetruck na chwilę przed opuszczeniem hali montażowej. Zastanawiam się jeszcze nad ramionami lusterek, czy nie zrobić ich z florystycznego drutu o średnicy 1mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Jakieś uszczelki w drzwiach będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2012 Jakieś uszczelki w drzwiach będą? Nie ,raczej nie. To płaskie powierzchnie, bez przetłoczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Cześć! Wygląda dobrze! Się tylko zastanawiam - czemu z florystycznego (drutu)? Ja bym polecał miedziany srebrzony (tzw. srebrzanka), do dostania w sklepie z częściami elektronicznymi. Przy odrobinie szczęścia nawet nie trzeba będzie go malować i jest dostępny w wielu średnicach, co 0,1 mm. Powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Cześć! Wygląda dobrze! Się tylko zastanawiam - czemu z florystycznego (drutu)? Ja bym polecał miedziany srebrzony (tzw. srebrzanka), do dostania w sklepie z częściami elektronicznymi. Przy odrobinie szczęścia nawet nie trzeba będzie go malować i jest dostępny w wielu średnicach, co 0,1 mm. Powodzenia i pozdrawiam Paweł Dzięki. A ja wiem czego ten ? Po prostu mam taki w większej ilości ,cięty na równe odcinki, bardzo ładnie się go formuje cążkami. Ani za twardy ani za miękki--w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 ZAKOŃCZENIE PROJEKTU Model może nie wyszedł tak jak bym chciał , ale warto było zrobić replikę pojazdu który do chwili obecnej pełni służbę w dalekim Burnsville w stanie Minnesota w Stanach Zjednoczonych. I już w garażu.......... Dziękuję za komentarze , pomoc, podpowiedzi a szczególne podziękowania koledze Grubyjg za brakujące kalki ---- 33min,58sek. Model ten dedykuję wszystkim strażakom. Na galerię chyba trzeba będzie poczekać do sprzyjającej aury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Piękny strażak ci wyszedł. Czekam na galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 sorry że dopiero dziś, ale coś długo czekałem na aktywację po zmianie maila.... te odcinki zawsze możesz zmienić, w sklepach z art. nie wiem, może krawieckimi, czy w marketach na takich stoiskach gdzie firany, materiały i inne duperele, kup odpowiednich szerokości tasiemki, są cieńsze i lepiej je da się poukładać, model masz śliczny, ale te odcinki kładą go moim skromnym zdaniem, a to dlatego że splot jest za wielki do tej skali, widać że są ;) puszyate i włochate, ale to takie drobne drobiazgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Dla mnie ciekawe jest to zdjęcie grupowe na półce. Wydawało mi się, że amerykańce są strasznie wielkie, co widać na filmach made in USA. Tymczasem Petek jest mniejszy od mercedesa, który do wozów ciężkich nie należy. Jest co prawda mała różnica skali, ale na 6 metrach daje to 1 cm, więc nie ma specjalnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Bardzo ładny. Sorki, ale nawet nie wiedziałem, że mam link do oryginału . Mogłem go podesłać wcześniej. No chyba że go już widziałeś. Na tej stronce są też inne ciężarówki które wydał revell. http://www.truckin24.de/03c1989d840f69e01/peterbiltfiretruckoriginalfotos.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Dzięki za komentarze. marcinfire -- chyba wiem o co chodzi. Tylko będą problemy z końcówkami. copycat -- nie widziałem tego linka , ale może ? przyda się w przyszlości. Wygląda na to że mają takie dwa auta. Marak -- przybędzie jaszcze jeden -Western Star z L.A.F.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi