radett Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Popraw ten uchwyt na karabin albo wywal go. a co z nim nie teges? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Uchwyt na KM wyp........, a model prezentuje się teraz tak: a raczej tak: Ktoś obiecywał ogniwkowe gąski, chyba powoli sobie na nie "zasługuję''' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Ale czyściutki. W czym go kąpałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Ponawiam pytanie kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Skład czyściwa to ciepła woda, dwie łyżeczki Kreta w granulkach, dwie duże łyżki cleanluxa i żel wybielający do WC do smaku. proporcje na oko, pewnie sam cleanlux dałby rade, ale na tym modelu było z 5 warstw różnych specyfików. EDIT Przesiadam się na Pactrę - jakim zielonym (bez zbytniego wnikania w merytorykę) go prysnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Postęp prac po trzeciej kąpieli: nowa górna część kadłuba nowe uchwyty na sprzęt dodatkowy: dorobione brakujące nity na płytach bocznych: i trochę zmian na płycie tylnej: nowy uchwyt na koło zapasowe, z Żubra: a na koniec nowe resory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Z czego wykonałeś te brakujące nity? Gotowiec, czy twórczość własna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 nity to kulki BGA. Model dostał bazę z pactry A96 z białą A2 (proporcje na oko); teraz testuję czekoladowy brąz z A22 i czarnej A1 oraz zielony: mieszanka olive drab A30 z artilery green A34. be z retardera lub jakiegoś rozpuszczalnika lekko wstrzymującego schnięcie malowanie tymi farbami to masakra. jako specyfiku do maskowania ostrych przejść kolorów użyję fluidu wamodu, mam nadzieję, że nie odejdzie razem z podkładem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Lutego 2013 Autor Share Napisano 18 Lutego 2013 Wczoraj próbowałem malować to maleństwo aero z ręki, próbując gdzieniegdzie maskowania fluidem Wamodu. Wpadłem też na pomysł, aby rozkurz farby zetrzeć później patyczkiem nasączonym lekko cleanluxem i szybko po tym drugim patyczkiem, z czysta wodą, zamiast żmudnego maskowania. strasznie mi zapychało aero, mało brakowało, a próba zakończyłaby się lotem TKS w kierunku ściany jak wyszło, sami oceńcie, ale bierzcie poprawkę na trzeci kolor (zieleń), która jeszcze nie występowała: po przetarciu cleanluxem i wodą krawędzie przejść kolorów wyglądają tak: dzisiaj spróbuję z zielonym, ale krawędzie i plamy psiknięte brązem zabezpieczę fluidem. czy przy takich kolorach kamuflażu zabezpieczcie każdy kolejno nakładany kolor kamo jakimś lakierem bezbarwnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Moim zdaniem model jest tak mały, że bez porządnego maskowania nic z tego nie będzie. Zastosuj wałeczki z blue tacka plus taśma maskująca. PS. Dlaczego przeskoczyłeś od razu do najciemniejszego koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Lutego 2013 Autor Share Napisano 19 Lutego 2013 to tylko próba kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 mam nadzieję, że jest lepiej i mam też nadzieję, że to widać: ale żeby nie było tak bajkowo, z jednej strony pattafix odszedł razem z podkładem olejnym... BTW - malowane pactrą rozcieńczaną wódką. naprawdę pomaga i redukuje prawie do zera zapychanie aero. Dzięki wielkie kolegom, którzy podpowiedzieli to rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 Może to kolegów mocno zdziwi, ale temat nie umarł: Model pomalowałem trzeci raz i ostatni. Nie będę już przy nim grzebał: narzędzia, karabin, wash, podmalowanie gąsienic, obicia i na półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Postęp w wykonaniu jest ogromny. Ostatnia wersja TKS-a wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 I na tym poprzestań. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Marca 2015 Autor Share Napisano 5 Marca 2015 Jarek, Bazyl, wielkie dzięki. Jarek, dzięki za ogniwkowe gąsienice do tego karalucha, bo teraz dopiero pojazd ma jakiś wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Marca 2015 Autor Share Napisano 12 Marca 2015 Na tym oczywiście nie koniec z działaniami przy tym modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 No no ładny powrót z zaświatów. Podoba mi się Możesz zdradzić przepis na resory?? Bo widzę że dorabiałeś we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Marca 2015 Autor Share Napisano 12 Marca 2015 zrobiłem je z pasków polistyrenu 0,25mm, sklejonych razem, ale końce piór zaokrąglałem przed sklejeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Sam odsmażam własnego kotleta: dzisiaj może wreszcie zrobię wash ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Ładny ten szkrab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2017 Dziękuję Ale paprochów na nim wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Kwietnia 2017 Share Napisano 24 Kwietnia 2017 No i odcisk palca na błotniku od strony strzelca. Ale ogólnie SI PS. Makro wrogiem modelarstwa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2017 To nie paluch, to trza szlifnąć i od nowa pomalować, to samo z tyłem - widać, gdzie odeszła powłoka z Pactry (tfu!) i gdzie to po chamsku zamalowałem brązowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi