kub Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 (edytowane) Dyskusja na razie toczyła się w tym wątku viewtopic.php?f=87&t=2127&start=165 ale z powodu rozszerzenia projektu poza dział "Pojazdy wojskowe" postanowiłem założyć nowy wątek tu. Dotychczasowe ustalenia 1 W projekcie może wziąć udział każdy użytkownik forum "Modelwork". 2 Projekt rozpoczyna się 20 grudnia 2012, a kończy 14 kwietnia 2013. *Po rozpoczęciu projektu termin nie będzie poddawany żadnym negocjacjom. 3 Model biorący udział w konkursie nie może być wcześniej zaczęty. *Można zaakceptować: wycięcie z ramek i czyszczenie, ale żadna cześć nie powinna być przyklejona do innej przed rozpoczęciem projektu. 4 W projekcie mogą brać udział pojazdy(cywilne i wojskowe),samoloty i dioramy w różnych skalach. 5 W wątku warsztatowym musi znaleźć się zdjęcie/zdjęcia konkretnego obiektu/scenki które zostaną jak najszczegółowiej oddane przez wykonawcę łącznie ze wszystkimi zniszczeniami, brudem i dodatkowym wyposażeniem widocznym na zdjęciu. 6 Każdy pojazd,samolot musi mieć podstawkę będącą dokładnym odzwierciedleniem podłoża widzianego na zdjęciu wzorcowym. 7 Każdy uczestnik musi prowadzić obfotografowany warsztat 8 Pierwszym zdjęciem w galerii musi być zdjęcie na którym się wzorował uczestnik, a następne modelu/scenki. 9 Tydzień po zakończeniu projektu forumowicze wybierają trzy najładniejsze ich zdaniem modele/dioramy. Ankieta potrwa do 28 kwietnia 2013. 10 Wszystkie warsztaty i galerie muszą się znaleźć w wyznaczonym dziale w terminie przedstawionym powyżej aby były brane pod uwagę w ankiecie. Proszę o wpisanie się jeśli ktoś chciał by wziąć udział tym projekcie (jeśli ktoś wpisał się w tamtym to proszę ponowić to tutaj aby łatwiej można było zliczyć chętnych). Co do punktu 3 brana była jeszcze wersja "W projekcie może wziąć udział model już zaczęty, ale model musi być na początkowej fazie budowy i musi być to aprobowane przez resztę uczestników (brak zgłoszenia sprzeciwu ze strony uczestników już biorących udział)" -temat jest jeszcze otwarty więc proszę o wyrażenie swojej opinii o tym Pomysłodawcą tego tematu jest kolega Tenggeri Edytowane 23 Listopada 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Regulamin poparty. Biore udzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Mnie też możecie zapisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seine Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Ponownie się zapisuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Piszę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 To ja wezmę udział. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 ja również będę lepił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Tylko mnie tu brakuje i fajnie że wreszcie zaczniemy zamiast dyskutować Pozdrawiam , co do regulaminu nie mam najmniejszych uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Oczywiście ja też biorę udział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 I ja sprobuje, fajny pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Jestem za, zapiszcie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Witam kolegów . Mam pytanko co do punktu trzeciego : ) Otóż mam ledwo zaczętą Panterkę (co widać na zdjęciu) . Aktualny postęp to jakieś 2-3% całkowitej roboty , gdyż w grę wchodzą blachy , friule i kilka dupereli . Mógłbym się załapać ? Plan winietki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 to są właśnie odwieczne dylematy - jeśli to byłby konkurs z nagrodami ja bym nie dopuścił - skoro jest to projekt grupowy to ostatnie zadanie należy chyba do kolegi KUB-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Dylematy dylematami ale mnie się nie widzi wydawanie 170 złociszy na nowy model . Gdy owy mam pod ręką tylko z 7 elementami wyciętymi i złożonymi do kupy . Szczególnie , że przywykłem do rozgrzebywania drugiego po ukończeniu pierwszego ; ) Jeśli jednak nie da rady się załapać to się nie pogniewam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 musi się wypowidzieć gospodaż tej imprezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 24 Listopada 2012 Autor Share Napisano 24 Listopada 2012 Regulamin rzecz święta ale... Co do punktu 3 brana była jeszcze wersja "W projekcie może wziąć udział model już zaczęty, ale model musi być na początkowej fazie budowy i musi być to aprobowane przez resztę uczestników (brak zgłoszenia sprzeciwu ze strony uczestników już biorących udział)" skłony byłbym do zmiany na to co pisałem wcześniej (to co powyżej zacytowałem) ale niektórzy wolą sztywne prawo więc ten temat jest do dyskusji i sami musicie się dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 dobrze jak wątek ma jednego TWARDEGO szefa inaczej robi się masło w którym wszyscy się babrzą i jest zamęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Witajcie! Fajny pomysł. Wchodzę w to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Możemy zastosować prawo wyjątku - to nie konkurs ,tylko projekt i każdy powinien mieć prawo w nim uczestniczyć ,większa liczba osób będzie lepsza zabawa i więcej pomysłów na modele i dioramy . To tylko moje zdanie a czy się zgodzicie to już wasza wola . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Możemy zastosować prawo wyjątku . To poco zasady skoro się ich nie przestrzega? dobrze jak wątek ma jednego TWARDEGO szefa inaczej robi się masło w którym wszyscy się babrzą i jest zamęt To nie dyktatura, tak łatwo nie będzie To nie konkurs, a projekt grupowy więc grupa powinna wsiąść za niego odpowiedzialność i sama dojść do porozumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Sprawa jest prosta, jak będą bójki i wyzwiska, to przyjdzie zły admin i wszystko skasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Mam pytanko czy model może brać jednocześnie udział tutaj w projekcie grupowym i w konkursie na innym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Możemy zastosować prawo wyjątku - to nie konkurs ,tylko projekt i każdy powinien mieć prawo w nim uczestniczyć ,większa liczba osób będzie lepsza zabawa i więcej pomysłów na modele i dioramy . To tylko moje zdanie a czy się zgodzicie to już wasza wola . Jeśli mogę wtrącić moje skromne 3 grosze, to chciałbym zgodzić się z przedpiszcą... To jest projekt grupowy, a nie konkurs z konkretną wygraną. Jedyną nagrodą będzie "szacun na dzielnicy" i krótkotrwała chwała. Czy celem projektu ma być zaciekła rywalizacja, czy po prostu wspólna zabawa i zmobilizowanie jak największej ilości osób do wspólnego modelowania? Jeśli o mnie chodzi, to rozważyłbym wydłużenie czasu trwania jak i rozszerzenie projektu o faktyczne obrazy, obrazki i malunki z opakowań. Efekty mogłyby być naprawdę spektakularne: http://uamf.org.uk/viewforum.php?f=48 ps. i chętnie wezmę udział w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Kolega Mare_K proponuje przedłużyć termin, a ja proponuję wcześniej zacząć. Czy musimy czekać jeszcze prawie 4 tygodnie na start? Może zacznijmy np. 1 grudnia albo 6 (w Mikołaja ) Dobrze wiemy, że 20 dni robi różnicę, a przecież ma to być tak na prawdę projekt dioram więc roboty będzie więcej niż przy "gołym" modelu. Co Panowie na to? Mare_K Walrusa już kiedyś widziałem ale fajnie, że podałeś link do innych tego typu projektów Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Robicie w regulaminie zastrzeżenie, że model nie może być zaczęty przed startem projektu/konkursu, ale dajecie jednoczesnie prawie miesiąc do jego startu. Przez miesiąc można model skleić, a potem wrzucać fotki sukcesywnie Druga sprawa, nie wiem, czy ktoś to już zauważył - zapis po gwiazdce: Model biorący udział w konkursie nie może być wcześniej zaczęty.*Można zaakceptować: wycięcie z ramek i czyszczenie, ale żadna cześć nie powinna być przyklejona do innej przed rozpoczęciem projektu jest trochę bezsensowny. No bo wg tego zapisu ktoś, kto wytnie 2 części i sklei je razem nie zostaje dopuszczony, ale ktoś, kto wytnie z ramek wszystkie elementy (np. także ogniwa gąsienic) i je oczyści - już tak? Really? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi