micmal Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Witam! W ramach trenowania malowania postanowiłem ulepić sobie taką staroć z Dragona. Model sklejało się średnio. Słabo spasowana wanna z tylną płytą, przy wieży też musiałem poprawiać spaw. Jednak nie ma to jak Tasca. Motywem przewodnim, który skłonił mnie do zrobienia tego Shermiego były worki z Panzerartu, które są fantastyczne. http://panzerart.pl/index.php/welcome/produkt/130 Worki przeznaczone są do HVSS, ale co mi tam zamontowałem. Miałem trochę problemów z ich spasowaniem (nie ta wersja), ale są na tyle cudnej urody, że jakoś dałem radę. Pozostałe tobołki to zbieranina: Legenda, Black Doga i Value Gear. Zwłaszcza ta statnia firma zasługuje na uwagę, bo pozostałe są znane i prezentowane. Tobołki Value zasługują na uwagę, ze względu na cenę zestawu (polecam skrzynie) w stosunku do ilości klamotów. Wiadomo, że chociażby do Black Doga to iróżnica jest, ale moim zdaniem zasługują na uwagę, jako ciekawy motyw do wykończenia modeli. http://www.saharahobby.pl/226_value-gear-details A Sherman prezentuje się tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 To się nazywa okop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Witam! Strasznie ładnie to wygląda! Pomalujesz to jakoś ładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 29 Listopada 2012 Autor Share Napisano 29 Listopada 2012 Witam!Strasznie ładnie to wygląda! Pomalujesz to jakoś ładnie? Dziękuję, chciałbym żeby było ładnie, ale to mój drugi czołg, na którym trenuję modulację kolorów, więc wychodzi to..., no powiedzmy..., średnio. Na tyle średnio, że po położeniu filtrów jeden brązowy Miga i khaki Miga, kolory tak "siadły", że musiałem poprawiać modulację, a że brak treningu robi swoje, całość musiałem "wyciągać" olejami. Tak więc, to co widzicie to modulacja olejami. Worki błyszczące, zmatowię je jak będę "lakierował" cały model. Ponadto pobawię się jeszcze olejami i podkreślę wystające fragmenty worków olejami. Obecnie siedzę i "dziergam" bambetle z tyłu. Strasznie wolno mi to idzie. Pomalowane tylko 2 szmaty i jeden worek. Pozostała jeszcze biedronka, wash, obicia i usmarowanie pojazdu. Zdjęcia tylko trzy, bo ze wszystkich które pstrykałem tylko te mi się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Wygląda bardzo dobrze. Powiedz ty mi jakią farbą ty go malowałeś? Podoba mi się odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Ładnie i całkiem przyjemnie się zapowiada, a worki malowane jakim kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 No ładniutko Ci wyszło malowanie kontynuuj dalej jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 29 Listopada 2012 Autor Share Napisano 29 Listopada 2012 Wygląda bardzo dobrze. Powiedz ty mi jakią farbą ty go malowałeś? Podoba mi się odcień. Trenowałem Vallejo Airy, którymi bardzo fajnie mi się malowało, testowałem na Pershingu zestaw AK, który moim zdaniem jest fatalny i odradzam go wszystkim. Tutaj mój wybór padł na Lifecolory i zestaw 6 farb do OD. Muszę przyznać, że całkiem fajnie mi się nim malowało. Trzeba pamiętać, iż w przeciwieństwie do AK, nie stosujemy wszystkich 6 kolorów, bowiem w zestawie mamy 4 różne odcienie OD i dwa kolory do rozjaśnień. Na tym modelu użyłem jako bazy UA 220 i rozjaśniałem UA 224. Ale ponieważ skopałem modulację, to poprawiałem ją olejami Abtajunga Buff i Olive Green. Ładnie i całkiem przyjemnie się zapowiada, a worki malowane jakim kolorem. Worki po pomalowaniu wyglądały jak mozaika odcieni piasku, beżu i żółci. Wszysko to Vallejo: Buff, Sand, Iraq Sand, Beige Brown. Bardzo dziękuję Kolegom za zainteresowanie i idę walczyć z bambetlami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Jak na razie jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 Podoba mi się bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 Ładnie, ładnie nawet bardzo ładnie Sam zastawiam się mad zakupem zestawu lifecolor, ale ten pakowy po 3 farby do ruskiej pancerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2012 Wielkie dzięki Koledzy. Po filtrach i biedronce wygląda tak: Gratów z tyłu już nie tykam, bo mam ich serdecznie dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Ładny, podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 jestem pod wrażeniem świetna robota pracuj dalej bo będę się miał na czym wzorować zwłaszcza ze mam w kolejce 8 Shermanów do wymalowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2012 Dzięki Koledzy, wolno, bo wolno ale działam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Bardzo fajnie to Ci wychodzi. Szczególnie malowanie mi się podoba. Jedna uwaga nie zapomnij pomalować na odpowiedni kolor wizjerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2012 Wielkie dzięki, a jakieś sugestie co do peryskopów i koloru, bo zaraz zacznę się nad tym biedzić. W Chi-ha na innym forum pomalowałem je Valllejo "Periscope..." coś tam i faktycznie kolor wyszedł za niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2013 Witam po przerwie. Trochę podgoniłem. Stare obicia zdjąłem wykałaczką, bo na innym forum padła uwaga o ich "łukowatości" zadrapań z czym się w 100% zgadzam. Zdjąłem wykałaczką. Brudzenie AK. Pierwszy raz tak brudziłem pojazd. Poprawiłem malowanie worków, bo po pigmentach siadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Powiem szczerze, ze brudzenie troche sie nie rowna poziomowi z reszta. ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2013 Konrad wielkie dzięki za szczerość. Pierwszy raz robiłem takie brudzenie AK i wyszło jak wyszło. Zdjęcia trochę do d... ale jeszcze coś tam powalczę. Brak wprawy wychodzi jak nie tu, to tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Powiem szczerze, ze brudzenie troche sie nie rowna poziomowi z reszta. ;d Kondi, rozwiniesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2013 Robert, to ja za Konrada...bo dopijam ostatnie i idę "lulinkę". Za dużo małych jasnych kropek, burty za bardzo "wymaziane" (muszę trochę zmyć). To tyle jak teraz patrzę na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 No fakt moze i za dużo tych kropek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Moim zdaniem brudzenie jasnym pigmentem dolnych krawędzi burt trzeba trochę ujednolicić, pozbyć się tych kropek... bardzo ładne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Też mi się te kropki nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi