GrzesiekW Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2013 A więc powoli zaczynam pracę z kolosem. Najpierw podwozie. Linijka w celu prawidłowego ułożenia się kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Nie da się wózków zrobić ruchomych, żeby się same ustawiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2013 Wózki są ruchome. Podwozie gotowe,zaczynam sklejać bryłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Składaj dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Też bym skleił Tygryska P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2013 Trochę przybyło. Dorobione spawy (jak wyszło tak wyszło) Błotniki i góra na sucho Jak na razie tyle. Mam nadzieję złożyć do końca ferii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Pierwsze blachy, pierwsze lutowanie . Powiedzcie czy składać je dalej czy lepiej dać plastiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Kurde fotki trochę mnie w oczy palą jaskrawością błotniki dawaj blaszane ładnie są odwzorowane . Z montażem ich jak pamiętam jest trochę roboty , ale za to możesz realnie podgiąć je . Co do zimmu na Ferdku jak dasz ciemny wash to go uwypukli i będzie cymes . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Popracuję jeszcze nad fotkami. Błotników jednak nie dam,bo jak do większych elementów moja lutownica daje radę to do drobnicy się nie nadaje. Popracowałem nad hamulcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Jestes pewien, że ten błotnik jest poprawnie przyklejony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Tak,gdyż nie było innej możliwości wklejenia go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Ok, zmyliły mnie te ząbki. Myślałem, że błotnik ma pod nie wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Nie,tam są specjalne otwory na nie. Wszystko jest jak należy ale dzięki za czujność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Fajny szkrab, czyściutko sklejony Masz już jakiś zamysł malowania? Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Działajcie Panowie . Ja odebrałem dziś słonika i lada moment się za niego zabieram : ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Dobra robota Grzesiek. A co tam z drugim modelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 Dzięki. Co do kamo to się chyba nie wywinę od wężyków . Proudi - czekam na warsztat . Co do E to nie mam farb do obić więc na razie czeka. Trochę podłubałem. Wkleiłem łoże działa na stałe,można nim poruszać góra dół.Trochę drobinicy i zabrałem sie za drugi błotnik,który zepsułem i ratowałem się blaszką. Chyba wygląda znośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 A co tam z drugim modelem? Zabezpieczony przed paprochami i czeka na "matki pieniężnej" celem uzupełnienia farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2013 Coś podłubałem. Przybyło trochę detali. Niestety coraz częściej zdarzają mi się babole i po podkładzie się pewnie załamię tym co trzeba poprawić. Po części moja nieuwaga a po części wina instrukcji dragona,która podaje bezsensowną kolejność klejenia oraz dość często jest niemal nieczytelna. Lampa do poprawy,bo dalej wygląda słabo. Muszę też poprawić spaw wokół wizjera koło lampy.Zepsułem też jeden błotnik ale na szczęście kolega Proudi składający elefanta wysłał mi więc na dniach powinien być.Lufa nie wklejona więc może być przekrzywiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Niestety/stety mt musiałem wymienić,bo zepsułem jedną stronę,której nie udało się reanimować. Trochę poprawiłem i dokleiłem trochę drobnicy. Jeszcze lewa strona friuli tylko muszę się z nią nagimnastykować bo przednie koło jest niestety wklejone na stałe ale jakoś dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 No kolego friule świetnie leżą, tylko może skrócić je o dwa ogniwa? Kawał dobrej roboty, czekam na malowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Michał ma rację - troszkę za długie. Ale wywalaj po jednym ogniwie na wypadek jakby miały być za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2013 Po jednym się nie da,bo w co 2 jest ząb . Wywaliłem dwa i dokleiłem trochę drobnicy. Zepsułem jedną śrubę więc muszę dorobić z profilu. Zrobiłem też jeszcze raz spaw na wizjerze kierowcy. Po pierwsze mam pytanie. Dokleiłem błotnik (dzięki Produdi) - ale pojawiła się taka szpara. Z drugiej strony było tak samo ale jakoś podociskałem i nie jest tak wielka. Wsunąłem tam płytkę polistyrenu i tu pytanie czy wkleić ją tam na stałe czy szpara mogłą być ? Spaw wersja poprawiona. Strasznie słabe spasowanie kadłuba ma ten ferdek. Bieda cokolwiek dopasować. Góra też się rozłazi i bez polistyrenu ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 E chyba nie jest tak źle. Póki co idzie dobrze. Ja spróbowałbym szparę załatać szpachlą dissolved putty. Jeśli nie to płytkę lepiej wstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Co do takich gąsienic jak ty masz, jak wywalam ogniwko to potem chowam ten fragment gąsienicy na kole napędowym. Ale jak pisałeś, że je wkleiłeś na stałe to już może być trudniej. Czy szekle maszs metalowe? Jak tak to jak je oceniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi