Skocz do zawartości

Dwaj bracia (Tygrys P,Ferdinand)1:35

GrzesiekW

Rekomendowane odpowiedzi

A więc powoli zaczynam pracę z kolosem. Najpierw podwozie.

P1021085.JPG

Linijka w celu prawidłowego ułożenia się kół.

• Odpowiedzi 128
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Trochę przybyło.

Dorobione spawy (jak wyszło tak wyszło)

P1141181.JPG

P1141184.JPG

Błotniki i góra na sucho

P1141186.JPG

P1141187.JPG

P1141188.JPG

Jak na razie tyle. Mam nadzieję złożyć do końca ferii.

Kurde fotki trochę mnie w oczy palą jaskrawością błotniki dawaj blaszane ładnie są odwzorowane .

Z montażem ich jak pamiętam jest trochę roboty , ale za to możesz realnie podgiąć je .

Co do zimmu na Ferdku jak dasz ciemny wash to go uwypukli i będzie cymes .

Popracuję jeszcze nad fotkami. Błotników jednak nie dam,bo jak do większych elementów moja lutownica daje radę to do drobnicy się nie nadaje.

Popracowałem nad hamulcem

P1161194.JPG

Dzięki. Co do kamo to się chyba nie wywinę od wężyków .

Proudi - czekam na warsztat .

Co do E to nie mam farb do obić więc na razie czeka.

Trochę podłubałem. Wkleiłem łoże działa na stałe,można nim poruszać góra dół.Trochę drobinicy i zabrałem sie za drugi błotnik,który zepsułem i ratowałem się blaszką. Chyba wygląda znośnie.

P1171209.JPG

P1171211.JPG

P1171212.JPG

Coś podłubałem. Przybyło trochę detali. Niestety coraz częściej zdarzają mi się babole i po podkładzie się pewnie załamię tym co trzeba poprawić. Po części moja nieuwaga a po części wina instrukcji dragona,która podaje bezsensowną kolejność klejenia oraz dość często jest niemal nieczytelna.

Lampa do poprawy,bo dalej wygląda słabo. Muszę też poprawić spaw wokół wizjera koło lampy.Zepsułem też jeden błotnik ale na szczęście kolega Proudi składający elefanta wysłał mi więc na dniach powinien być.Lufa nie wklejona więc może być przekrzywiona.

P1211226.JPG

Niestety/stety mt musiałem wymienić,bo zepsułem jedną stronę,której nie udało się reanimować. Trochę poprawiłem i dokleiłem trochę drobnicy. Jeszcze lewa strona friuli tylko muszę się z nią nagimnastykować bo przednie koło jest niestety wklejone na stałe ale jakoś dam radę.

P1231248.JPG

P1231250.JPG

Po jednym się nie da,bo w co 2 jest ząb . Wywaliłem dwa i dokleiłem trochę drobnicy. Zepsułem jedną śrubę więc muszę dorobić z profilu. Zrobiłem też jeszcze raz spaw na wizjerze kierowcy.

Po pierwsze mam pytanie. Dokleiłem błotnik (dzięki Produdi) - ale pojawiła się taka szpara. Z drugiej strony było tak samo ale jakoś podociskałem i nie jest tak wielka. Wsunąłem tam płytkę polistyrenu i tu pytanie czy wkleić ją tam na stałe czy szpara mogłą być ?

P1241254.JPG

P1241253.JPG

P1241257.JPG

Spaw wersja poprawiona.

P1241258.JPG

Strasznie słabe spasowanie kadłuba ma ten ferdek. Bieda cokolwiek dopasować. Góra też się rozłazi i bez polistyrenu ani rusz.

E chyba nie jest tak źle.

Póki co idzie dobrze. Ja spróbowałbym szparę załatać szpachlą dissolved putty.

Jeśli nie to płytkę lepiej wstawić.

Co do takich gąsienic jak ty masz, jak wywalam ogniwko to potem chowam ten fragment gąsienicy na kole napędowym. Ale jak pisałeś, że je wkleiłeś na stałe to już może być trudniej.

Czy szekle maszs metalowe? Jak tak to jak je oceniasz?