Konrad C Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 I słowo się rzekło - zakładam ostatni warsztat oraz wykonam ostatni model. Wkrótce zdjęcia z lepienia. Do modelu dodam metalową ameliniową lufę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Coś co bardzo bym chciał kiedyś skleić .Powodzenia i oby to nie był ostatni warsztat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 No to zasiadam Modelik ma potencjał, ciekawe co z niego wystrugasz A z tym słówkiem 'ostatni' , to nie musisz dotrzymać słowa Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 To brzmi dramatycznie, ale jak "ostatni" to pewnie sięgnie wyżyn... Pozdrawiam i pilnie obserwuję! Trzymam kciuki, Konradzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Też będę obserwować. Mam nadzieję, że zmienisz zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Konrad ten będzie ostatni a potem następny ostatni itd. Zasiadam na widowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 będzie się działo zasiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 No będzie na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Lubie oglądać twoje modele szczególnie pod względem artystycznym. Może mnie ominęło, ale jaki jest powód twego zerwania z tym nałogiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 To będzie "igła".Szkoda że ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 I słowo się rzekło - zakładam ostatni warsztat oraz wykonam ostatni model. Wkrótce zdjęcia z lepienia. Do modelu dodam metalową ameliniową lufę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Oświeć Nas, Milordzie, czemuż powiadasz, iż to ostatni model jest Twójże? Toż to skandal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Ostatni w okresie styczeń - luty 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Konrad, ja też zasiadam i mam szczerą nadzieję, że decyzję przemyślisz i jak nie za miesiąc, dwa, czy za rok to jeszcze będziemy mogli nacieszyć oczy Twoimi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 Dziękuję Panowie za odzew - to budujące. Lubie oglądać twoje modele szczególnie pod względem artystycznym. Może mnie ominęło, ale jaki jest powód twego zerwania z tym nałogiem? Brak weny twórczej, trochę czasu, no i funduszy. ;) przepraszam za małe zaniedbanie warsztatu ale nie miałem dostępu do aparatu. Model jest już w zaawansowanym stanie prac. Nie wygląda to dobrze bo nie odtłuszczałem go do zdjęć, więc pełno na nim paprochów i innych syfków. Jak wspomniałem dokupiłem aleminiową lufę ale postanowiłem wkleić tą zestawową - dlaczego? Zobaczcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Do modelu dodam metalową ameliniową lufę. Podobno z amelinium, niektóre firmy są w stanie wyprodukować rower a nawet samochód. Gdzieś czytałem o próbach budowy ameliniowego samolotu ale chyba za drogo wyszło, skoro nawet Chińczycy tego nie stosują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 I jak Ci się go skleja? Bo mi bardzo fajnie się go sklejało. Miałem nawet ochotę kupić drugi i dokupić inną wieżę od Hussara. Teraz przy okazji malowania PT-76 myślę, że i mój BT-7 wróci do lakierni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Fakt, zestawowa lepsza. Będziesz go robił na kołach czy gąsienicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 A to dlatego,że kupiłeś niewłaściwa lufkę Konrad. Miała być ta; http://www.exito.sklep.pl/pl/p/RB-MODEL-35B73-135-Lufa-45mm-20-K-m.42-BT-5%2C-BT-7%2C-BA-3%2C-BA-6%2C-BA-10%2C-T26/1014 a kupiłeś tą; http://www.exito.sklep.pl/pl/p/RB-MODEL-35B75-135-Lufa-45mm-20-K-m.1932-BT-5%2C-BT-7%2C-BA-3%2C-BA-10%2C-T-26/1015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 Do modelu dodam metalową ameliniową lufę. Podobno z amelinium, niektóre firmy są w stanie wyprodukować rower a nawet samochód. Gdzieś czytałem o próbach budowy ameliniowego samolotu ale chyba za drogo wyszło, skoro nawet Chińczycy tego nie stosują. A jak to malowali? I jak Ci się go skleja? Bo mi bardzo fajnie się go sklejało. Miałem nawet ochotę kupić drugi i dokupić inną wieżę od Hussara.Teraz przy okazji malowania PT-76 myślę, że i mój BT-7 wróci do lakierni. Świetnie, co prawda jest parę śladów po wypychaczach ale da się zaszpachlować. Daj go na warsztat. Fakt, zestawowa lepsza. Będziesz go robił na kołach czy gąsienicach? Chyba na kołach. Tylko nie będę dawał gąsienic na błotniki bo są już zbiorniki paliwa. A to dlatego,że kupiłeś niewłaściwa lufkę Konrad. Miała być ta; http://www.exito.sklep.pl/pl/p/RB-MODEL-35B73-135-Lufa-45mm-20-K-m.42-BT-5%2C-BT-7%2C-BA-3%2C-BA-6%2C-BA-10%2C-T26/1014 a kupiłeś tą; http://www.exito.sklep.pl/pl/p/RB-MODEL-35B75-135-Lufa-45mm-20-K-m.1932-BT-5%2C-BT-7%2C-BA-3%2C-BA-10%2C-T-26/1015 Oj no wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 A gdzie foty???!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 Powoli zaczyna się wyłaniać sylwetka czołgu. Mało zostało do końca, muszę kupić fototrawione błotniki bo te plastikowe uległy uszkodzeniu. Podczas ścinania plastikowych mocowań pod metalowe błotniki skaleczyłem się w paluch i ciężko mi było operować skalpelem przez co zrobiłem ostrzem małe zadziorki na bokach kadłuba, stąd ta widoczna tam szpachla. Wieża jutro dostanie podkład, dziś ją szlifowałem. Dodałem parę detali PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2013 Witam! Potrzebuje pomocy z zestawem PE35391 firmy Voyager, nie mogę go znaleźć w polskim sklepie. A tutaj kupione już błotniki, szukam jeszcze jednego zestawu w/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Jadar powinien Ci go ściągnąć na zamówienie. Jak to lub jak ma to trwać zbyt długo, to zawsze możesz popróbować w Hong Kongu: http://www.hobbyeasy.com/ http://www.luckymodel.com/ - tu kupując Voyagera nie płacisz za przesyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2013 Jadar powinien Ci go ściągnąć na zamówienie.Jak to lub jak ma to trwać zbyt długo, to zawsze możesz popróbować w Hong Kongu: http://www.hobbyeasy.com/ http://www.luckymodel.com/ - tu kupując Voyagera nie płacisz za przesyłkę. A co myślisz o tym zestawie, mam w nim wszystko co potrzebne i kosztuje mniej, jakbym miał zamawiać dwa Voyagery. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi