Wojciech Butrycz Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Dzisiaj przed przedstawiam kolejny model Jak-9P w polskich barwach powojennych. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Bardzo ładny model!!.Widziałem też model Miga-21bis oraz Ts-11 iskra marynarki wojennej.Super!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Bardzo fajny "jaczek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Podoba się, szczególnie przebarwienia i postarzenie powierzchni płatowca. Trochę kontrastują z tym szachownice i numery jak spod igły, ale może takie było właśnie założenie. Widać sporą pracę i mnóstwo uzupełnień. Brakuje mi jakiegolwiek zaciemnienia/odznaczenia powierzchni sterowych, co psuje nieco ogólny odbiór modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 A jak ze spasowaniem tego modelu ?. Zamierzam takiego popełnić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Bardzo ładnie panie Wojciechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Informacja dla wszystkich budujacych Jaki-9P, otoz pod pleksa antena RPKO była mocowana do wregi ,a co za tym idzie nie było tam półki .Mozna było ogladac wnetrze kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Bardzo ciekawy model. Zastrzeżenia miałbym do sposobu wykonania zaciemnień linii, które przy dobrym wykonaniu ogólnej powłoki malarskiej bez obaw można było pominąć. Jak w każdym szaro-szarym Jaku pozwolę sobie zapytać o zastosowane kolory U mnie na półeczce też 9P czeka, choć będzie musiał swoje odstać, ale malowanie planuję raczej jednolite jasnoszare. em - czy dysponujesz może jakimś ciekawym zdjęciem lub rysunkiem sposobu montowania tej anteny? - tego rodzaju danych nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Podoba się, ja czekam na takiego w 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Robi wrażenie, aż trudno uwierzyć, że to 1/72 Bardzo dobre detale klap podwozia, malowanie, zmęczenie. Mnie bardzo się podoba - brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Informacja dla wszystkich budujacych Jaki-9P, otoz pod pleksa antena RPKO była mocowana do wregi ,a co za tym idzie nie było tam półki .Mozna było ogladac wnetrze kadłuba. Z powodu tego detalu - brak 100% pewności jak to wyglada mój rozbebeszony Jak 9P z High Planes leży juz 10 rok, nigdzie nie znalazłem dokładnego zdjecia i rysunku tego detalu! Masz to podeślij proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Ha jak moze byc mocowany do wregi ,skoro Jaki miały konstrukcje kratownicowa... oczywiscie był przymocowany do kratownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Dorzucę swoje trzy grosze. Sam robię takiego jaka, ale co do istnienia / nieistnienia półki zdania są podzielone. Mam zdjęcie, gdzie wydaje się, że półka istnieje. Przemawia za tym także rysunek w TBiU i niektórych publikacjach. Ja w swoim zrobiłem i jest za późno, żeby to zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 TBiU jako źródło informacji to przeżytek straszny, tam masa błędów sie czji - niestety. To ze mocowany do kratownicy to wiedziałem, ale jak już nie, no i ta pułka, fakt tu coś na ten deseń się znajduje. Cho..roba jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Z półką, czy bez, model wygląda zupełnie dobrze. Odcięcie łoszem powierzchni sterowych dało by jeszcze lepszy efekt. TBiU jako źródło informacji to przeżytek straszny, tam masa błędów sie czji - niestety.. Bo TBU trzeba umiec czytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Bo TBU trzeba umiec czytac A to przepraszam, ja tylko obrazki ogladam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi