PiterATS Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Witam Ostatnio udało mi się dokończyć model Zündappa KS 750 w skali 1/35, w malowaniu pojazdu z Batalionu Hübner, ze słynnej Fallschirmjäger Brigade Ramcke, z okresu walk w Tunezji pod koniec 1942r. Do motocykla, spełniającego tutaj rolę transportera kanistrów wodą, dodałem figurki spadochroniarzy i włoskiego czołgisty. Motór to zestaw GWH (wypraski Lion Roar)- bardzo dokładny ale strasznie irytujący w składaniu. Figurki to produkt Alpine. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cortez 77 Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 bardzo fajna praca, napisz coś więcej na temat kolorów i farb którymi malowałeś motor i ciekawy jestem jak wykonałeś gogle na hełmie m 38 - wyglądają bardzo realistycznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Fajna scenka tylko czemu koło zapasowe jest oklejone piachem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Generalnie mogę powiedzieć tylko, że mi się podoba . Dobra robota, tak trzymaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted January 27, 2013 Author Share Posted January 27, 2013 Fajna scenka tylko czemu koło zapasowe jest oklejone piachem ? Bo się zakurzyło, od szybkiej jazdy, podobnie jak pozostała część motocykla? Farba do motocykla to mieszanka Gunze H403 i białej, dobierana na oko. Natomiast szkła gogli najpierw pomalowałem farbą Vallejo 105 LW Uniform WWII. Potem biało-szarą olejną wycieniowałem szkła tak by uzyskać efekt odbicia światła. Na koniec wpuściłem kroplę lakieru błyszczącego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumo Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Super scenka . Robiłem ten model z Liona , nawet tu sie pęta gdzieś po forum . Nie zauważyłem żeby był jakoś szczególnie stresujący oprócz mikroskopijnych fototrawionek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARTH Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Świetny lubię takie brudaski ślady na piasku wielki plus, bravo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Przyjemne dla oka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 model jak i scenka porostu super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Całość fajna. Jedynie ślad koła przyczepki w drugą mańkę niż koła motocykla, ale to już się czepiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Fajna scenka Gogle, rzeczywiście rewelacyjnie się prezentują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankot13 Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 Bardzo ładnie rozplanowana i wykonana scenka. Podoba mi się malowanie samego motocykla jak i figurek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts