PiterATS Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Witam Ostatnio udało mi się dokończyć model Zündappa KS 750 w skali 1/35, w malowaniu pojazdu z Batalionu Hübner, ze słynnej Fallschirmjäger Brigade Ramcke, z okresu walk w Tunezji pod koniec 1942r. Do motocykla, spełniającego tutaj rolę transportera kanistrów wodą, dodałem figurki spadochroniarzy i włoskiego czołgisty. Motór to zestaw GWH (wypraski Lion Roar)- bardzo dokładny ale strasznie irytujący w składaniu. Figurki to produkt Alpine. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 bardzo fajna praca, napisz coś więcej na temat kolorów i farb którymi malowałeś motor i ciekawy jestem jak wykonałeś gogle na hełmie m 38 - wyglądają bardzo realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Fajna scenka tylko czemu koło zapasowe jest oklejone piachem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Generalnie mogę powiedzieć tylko, że mi się podoba . Dobra robota, tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2013 Fajna scenka tylko czemu koło zapasowe jest oklejone piachem ? Bo się zakurzyło, od szybkiej jazdy, podobnie jak pozostała część motocykla? Farba do motocykla to mieszanka Gunze H403 i białej, dobierana na oko. Natomiast szkła gogli najpierw pomalowałem farbą Vallejo 105 LW Uniform WWII. Potem biało-szarą olejną wycieniowałem szkła tak by uzyskać efekt odbicia światła. Na koniec wpuściłem kroplę lakieru błyszczącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Super scenka . Robiłem ten model z Liona , nawet tu sie pęta gdzieś po forum . Nie zauważyłem żeby był jakoś szczególnie stresujący oprócz mikroskopijnych fototrawionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Świetny lubię takie brudaski ślady na piasku wielki plus, bravo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Przyjemne dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 model jak i scenka porostu super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Całość fajna. Jedynie ślad koła przyczepki w drugą mańkę niż koła motocykla, ale to już się czepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Fajna scenka Gogle, rzeczywiście rewelacyjnie się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Bardzo ładnie rozplanowana i wykonana scenka. Podoba mi się malowanie samego motocykla jak i figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi