wisa Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 Ładniusio ;) A te liny holownicze to Eureka XXL czy jakiś inny wypust? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted May 16, 2013 Author Share Posted May 16, 2013 Cześć, tak te liny to Eureka XXL, konkretniej zestaw do Merkawy Mk.3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted October 20, 2013 Author Share Posted October 20, 2013 Cześć! Aż musiałem użyć forumowej wyszukiwarki, żeby wykopać mój temat Prace mają się nareszcie ku końcowi, model złożony w 99% , brakuje tylko dosłownie paru detali ( koła napędowe z tyłu są na sucho włożone i troszkę się skrzywiły do zdjęcia ). Do następnej aktualizacji, która mam nadzieję będzie niebawem, model będzie już w całości w podkładzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Niesamowite detale i bardzo pasujacy zalogant czekam na dalszy rozwój wypadków i malowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Właśnie przed chwilą oglądałęm najwieksze bitwy pancerne - Jom Kippur i wojna sześciodniowa. A Magach wymiata. Nie każ tylko tyle czekać na malowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Imponująca maszyna!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted March 5, 2016 Author Share Posted March 5, 2016 Witam! Ostatni wpis był prawie 3 lata temu, przez ten czas Magach dojrzał, i gotowy jest do malowania Dziś zdemontowałem koła i gąsienice i pokryłem kadłub podkładem. Kilka zdjęć: ' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 No dawaj dalej z malunkami i bierz się za zmalowanie druszlaka!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Śliczności... Czekam na dalsze postępy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 To teraz idź za ciosem i maluj. Dragon jakiegoś wypuszcza, ciekawe jak będzie z merytoryką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 No temperatura rośnie!! Miejscami detal ostry jak brzytwa!! Nie odpuszczaj teraz Bartek!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Dzięki koledzy za doping! Póki co psiknięty kolorem bazowym. Na zdjęciach wyszedł bardziej szary niż w rzeczywistości jest. Postaram się później zrobić zdjęcia w dziennym świetle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piecu_KP Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 WOW! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Nie no cacy Bartku a jakim kolorem go psiknąłeś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted March 9, 2016 Author Share Posted March 9, 2016 LifeColor UA035 Israeli sandgrey 1982, bez żadnych domieszek, prosto ze słoiczka. Porównałem ze zdjęciami, jakie mam w książkach, i kolor pasuje idealnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted March 22, 2016 Author Share Posted March 22, 2016 Po wstępnej zabawie olejami, washa trzeba jeszcze gdzie nie gdzie zetrzeć, gdzie nie gdzie dołożyć, mam nadzieję, ze pigmenty trochę go przygaszą. Każdy z numerków "421" na bocznych panelach składa się z 3 osobnych cyfr, chyba nawet prosto wyszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 No to koniec żartów widzę. Wygląda świetnie!!! Czekam na finisz, ale chyba już nie daleko. A cyferki raczej wyszły prosto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Jestem na tak! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Trzymam kciuki, żebyś wreszcie pokazał jakąś galerię Bo zapowiada się rewelacyjnie i w ogóle ja pier... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 Dzięki za doping:) Kuba, no wypadało by z mojej strony w końcu coś pokazać, mam nadzieję, że nic nie schrzanię po drodze, i na końcu będzie na co popatrzeć Bulik, tak, kalki są z zestawu Echelon D356011 "IDF Markings Digital Numerics". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 Cześć, wszystkie łańcuchy są na swoim miejscu (cztery sztuki na jednym boku), dwa na środku przymocowane są do jednego wspólnego zaczepu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
divv Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Jak to się stało, że model w takim stanie złożoności przeleżał 3 lata? Ja bym nie wytrzymał... Trzymam kciuki za szybki finisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Chyba faktycznie go skończysz. Na razie wygląda cacy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthass Posted March 28, 2016 Author Share Posted March 28, 2016 Cześć! W książce traktującej o tym pojeździe na jakichś 90% zdjęć te czołgi są tak bardzo mocno zakurzone, że ich kolor zlewa się z otoczeniem , widać w czasie eksploatacji ich nie oszczędzali. Taki pojazd chcę wykonać, tak więc zabrałem się za mocne kurzenie, na razie jeden kolor pigmentu, dojdą jeszcze inne i jakieś plamy po smarach/olejach żeby to trochę urozmaicić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts