skikut87 Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Bardzo fajnie Ci idzie ciekawe co z nim zmalujesz ;) dodatkowo powiem ,że ten klocek sam w sobie jako konstrukcja jest ciekawy. Jedynie co mnie razi to te gąski wygladają jak stary produkt italerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 19 Lutego 2013 Autor Share Napisano 19 Lutego 2013 Jedynie co mnie razi to te gąski wygladają jak stary produkt italerii Gąski specjalnie pomalowałem na srebrno, a później pójdą na to oleje, pigmenty oraz tensocromy. Mniej więcej zamierzany wygląd gąsek, będzie wyglądał tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Nie wiedziałem, że Brytyjczycy mieli takiego potwora. Fajnie to wygląda. Zwłaszcza ta faktura odlewanego pancerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Nie wiedziałem, że Brytyjczycy mieli takiego potwora. Fajnie to wygląda. Zwłaszcza ta faktura odlewanego pancerza. Mieli i nie mieli z tego co wiem powstało 5sztuk z czego żadna nie widziała wojny. Jamat: Jakich pigmentów uzywasz do uzyskania takiej faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 Najpierw na pomalowane na srebrno gąski, naniosłem aerografem Track Wash (Ak083) od Ak Interactive. Następnie strzepywałem z pędzla European Earth (Ak042) i Light Dust (Ak040) tegoż samego producenta. Później przetarłem wystające elementy szmatką, a po wyschnięciu naniosłem aerografem Tensocrom Earth (TSC203) od Life Color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Szykuje się niezła bestia Mógłbyś zrobić zdjęcie z jakąś figurką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 21 Lutego 2013 Autor Share Napisano 21 Lutego 2013 Witam Najprostsza część za mną. Model już poskładany, jeszcze tylko go wymyje i będę kładł podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Ależ pokrak-bardzo mi się podoba ! Jakie malowanie planujesz? Przy okazji - co to za dżentelmen w waciaku? Fajna figurka, jest do nabycia w Polszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 21 Lutego 2013 Autor Share Napisano 21 Lutego 2013 Ależ pokrak-bardzo mi się podoba ! Jakie malowanie planujesz? Przy okazji - co to za dżentelmen w waciaku? Fajna figurka, jest do nabycia w Polszcze? Na zielono, tylko jeszcze nie mam konkretnej koncepcji co do CM. A figurka to żywiczny produkt Bravo 6 (B6-35104) zakupiony w Jadarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Kurde, świetny jest!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Najprostsza część za mną. Dobre , dla mnie to najgorsza część. Świetnie wyszedł na tym etapie, przyjemnie popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 No to malujesz go. Czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Fajna konstrukcja. Na razie jest sweet. Liczę, że po malowaniu będzie "awesome"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 Jest szaro (surfacer 1200 Gunze Sangyo). Jest zielono ( Green UA 006 Lifecolor (75%) + Medium Green 092 Vallejo (25%)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Żółwik nabiera rumieńców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Ładnie, ładnie, choć oryginał jest dużo ciemniejszy. Ale dla modelu to chyba lepiej jak jest jaśniejszy - przynajmniej coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Jak kolega zrobi washa to zciemnieje , bardzo ciekawy warsztat i fajne cieniowanie modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 27 Lutego 2013 Autor Share Napisano 27 Lutego 2013 Model dostał kilka filtrów olejnych i tensocromów a następnie oberwał lakierem błyszczącym (GX 100). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Coraz ładniej. Będziesz jakąś podstawkę robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Nie bardzo rozumiem te jasne główki śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Nie bardzo rozumiem te jasne główki śrub. CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Chodzi o wyciąganie szczegółów. Dość popularna technika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 28 Lutego 2013 Autor Share Napisano 28 Lutego 2013 Coraz ładniej. Będziesz jakąś podstawkę robił? Oczywiście. Nie bardzo rozumiem te jasne główki śrub. Chodzi o CM, tak jak koledzy wcześniej napisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi