tomek14147 Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Udało mi się skończyć ten model. W telegraficznym skrócie. Pojazd na którym się wzorowałem podczas budowy to M4 105 z 6 Dywizji Pancernej w Luksemburgu w styczniu 1945. Model który wykorzystałem to M4A3 Dragona w którym wykonałem następujące przeróbki: - wymiana płyty silnikowej wraz z włazem dostępu do silnika - wymiana włazu dowódcy - kilka mniejszych rzeczy typu wymiana kół napędowych, dodanie podstaw anten, osłon peryskopów itd. Więcej szczegółów można znaleźć w warsztacie Ogólnie myślę że model wyszedł mi nie najgorzej, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt że to moje pierwsze poważne zimowe malowanie. Poprawiać już raczej nic w nim nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Styrany jak trzeba, ode mnie wielki + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Hej.Merytorycznie super-dbalosc o detal tez-przy niektorych zdjeciach zgubiles skale,wyglada jak 35. W jedno moglys zainwestowac -RBModel robi fajne liny,dobre nawet na 72;sztywne ale po wyrzazeniu robia sie potulne.Podoba sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Bardzo ładnie ci wyszło to zimowe malowanie. Udany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Bardzo ładna praca. Podoba mi się zimowe malowanie oraz ślady eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Podoba mi się. Szczególnie fajnie wygląda zróżnicowanie powierzchni na oznaczeniach oraz na reszcie pojazdu. Gratuluję wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Słodziutki . Jeszcze podstaweczka i będzie miodzio :c) Jedyne co mi się nie podoba to lina. Wygląda trochę jak zapleciony warkocz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Model bardzo lady. Szczegolnie detale mi sie podobaja linka troche mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Lutego 2013 Autor Share Napisano 21 Lutego 2013 Dzięki za pozytywną ocenę. Co do liny, cóż miałem do wyboru Dragonowską która nie chce się układać, albo spróbować zrobić własną. Wybrałem drugą opcję, przed malowaniem prezentowała się całkiem całkiem, po pomalowaniu już mniej. Przy następnych modelach muszę pomyśleć nad czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Karaya robi dobre linki nie ma problemu z ukladaniem a na wyspach modelarze czesto uzywaja linek do wieszania obrazkow takich z £ciaka bo te drozsze ponoc sie nie nadaja nie probowalem ale widzialem i fajnie wygladaja i chyba bardziej do 35 sie nadaja. Ja kiedys robilem z takiego srebrnego kabelka od anteny do radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 ładny model, po washu śrenio mi się podobał ale wyciągnąłeś go na ładny efekt końcowy. brakuje jednak podstawki, która wzbogaciłaby model. tak czy siak duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 zacny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Witam! Śliczny i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Share Napisano 22 Lutego 2013 Jeszcze raz dzięki panowie Dorzucam jeszcze 4 szybkie fotki na ciemniejszym tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 pierwsze fotki lepsze natomiast mnie też się podoba, model zacny ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Piękny ronsonek. Biorąc pod uwagę , że to 1:72 jeszcze bardziej mi się podoba. Zimowe malowanie zdecydowanie Ci wyszło. Bambetle też ślicznie maźnięte. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Jedna z najlepszych siedem-dwójek jakie ostatnio pokazały się na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi