fiedotow Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 viewtopic.php?f=180&t=35809 Tak, tak... To koniec zmagań... Oczywiście zgodnie z regulaminem zdjęcie na którym się wzorowałem. Jak wyszło - wiecie. A to w mojej wersji I w kolorze Tak wygląda w całości bez fotografa... ... i z fotografem. I troszkę pozostałych (nie najlepszych) ujęć... I to by było na tyle... Projekt rozpoczęty 6 grudnia 2012 roku a zakończony 6 kwietnia 2013 o godzinie 9:40. Z poważaniem "Aleksandr Fiedotow" czyli ja - Bogdan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Rewelacja!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Powiem Ci, dzięki Twojej pracy znana fotografia nabrała zupełnie innego wymiaru. Takiego bardziej realnego. Wielkie brawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Rewelacja! Podzielam zdanie Grzesia, ożywiłeś starą fotografię, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Rewelacja. Bardzo udana praca i świetne odwzorowanie scenki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Kwietnia 2013 Share Napisano 6 Kwietnia 2013 No! To jeden głos na tak już masz ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Gratuluję ukończenia projektu z bardzo interesującym efektem końcowym. Już sam model samolotu jest bardzo ciekawie wykonany a podstawka dodaje tylko kolorytu całości. Podium murowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Przyjmij gratulację również i od mojej skromnej osoby. Bardzo mi się podoba - przyznam szczerze, że z początku myślałem że przesadziłeś z wyborem zdjęcia pod względem ilości i zróżnicowania elementów ale podołałeś zarówno małej architekturze jak i figurkom - gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 I ja również składam wielkie graty pudło murowane.Mój projekt niestety wyeliminował brak czasu oraz inne czynniki(masz mój głos) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Efekt powalający. Jedna z najlepszych i najciekawszych dioram na forum od dłuuuugiego czasu. Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Dzięki Szlachetni za miłe słowa. Cieszę się, że moja praca przypadła Wam do gustu... Jak napisał Tomek: przyznam szczerze, że z początku myślałem że przesadziłeś z wyborem zdjęcia pod względem ilości i zróżnicowania elementów... miałem chwile zwątpienia... Czy dam radę z nowymi dla mnie technikami? Czy może jeszcze zmienić projekt? Ale dzięki Waszej pomocy dotarłem szczęśliwie do końca. Nauczyłem się sporo, ale jeszcze mało. W planach kolejna diorama... Jeszcze nie zdradzę tematu Póki co kilka zdjęć z rodzinnego albumu Jeszcze raz dziękuję za wyrazy uznania. Bardzo to miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Oj, coś czuję w kościach, że może być fotka admina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 w skali makro duże brawa za temat i wytrwałość. w skali mikro niestety malowanie figurek powinno wskazywać kierunek dalszego rozwoju. w każdym razie zaglądałem często i oglądam efekt finalny z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Gratuluję bardzo fajnej dioramy, rzuciłeś się na głęboką wodę, ale się jakoś wybroniłeś - brawo! Jeżeli możesz przestawiać figurantów, to ja bym prosił o porozstawianie ich jeszcze bardziej wzorując się na fotce, ciekawi mnie na ile da się przybliżyć Twoje zdjęcie do oryginału. Z góry dziękuję i zaznaczam, że nie będę wnosił pretensji jeżeli taki zabieg nie będzie możliwy do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Niestety Jarku, nie uda się. Mocowanie na stałe na drutach w piętach (poszło im w pięty) i w podłożu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Śledziłem ten warsztat od początku i miałem rozterki wspólnie z Autorem . Końcowy efekt oddaje atmosferę zdjęcia. Absolutnie fantastyczne sa "stare" zdjęcia... Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Krótko: chapeau bas ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Naprawdę brawa za całą prace! Samolot piękny, a i z figurkami niezła walka. Mimo paru wad statystów jestem przekonany że następnym razem przy takiej zabawie wyjdą ci dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Jestem zobowiązany jako uczestnik do oceny pracy kolegi -model super ,profesjonalizm , figurki jak na tak dużą skalę dobrze ale....i mała uwaga nie złośliwa opony samolotu są zawsze troch płaski w styczności z gruntem reszta OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 A i są płaskie Może nie flaki, ale zacnie ugięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Przepraszam -teraz widać jeszcze raz szacun za wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 26 Maja 2013 Autor Share Napisano 26 Maja 2013 Się pochwalę II Bałtycki Festiwal Modelarski Koszalin' 2013 Wyróżnienie - Kategoria Dioramy Nagroda poświęcona lotnikom - jeńcom Stalagu Luft IV w Podborsku za najlepszy model samolotu alianckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 W sumie to Fiedotow napiszę, że jako członek Bałtyckiego Stowarzyszenia Miłośników Historii "Perun" (bo to Stowarzyszenie stara się upamiętnić jeńców ze Stalagu Luft IV i dlatego na festiwalu modelarskim była wystawa poświęcona Stalagowi) to "Perun" tę nagrodę postanowił przydzielić w sumie nie za sam samolot ale za pracę jako całość - jest na niej zarówno samolot i piloci. Więc doskonale nam to się wpisywało w ideę tej nagrody. No i przy tym diorama jest bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 26 Maja 2013 Autor Share Napisano 26 Maja 2013 Wojtku - miód na me skołatane serce . A powiem wszystkim, że impreza bardzo udana... Zapraszamy za rok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Gratulacje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi