KAMIL90 Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 Model wygląda coraz ciekawiej , jakie malowanie przewidujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Lipca 2013 Autor Share Napisano 8 Lipca 2013 Co do malowania to jeszcze nie mam pomysłu, myślę o lecie 44 na wschodzie ale do tego to jeszcze daleka droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Wstępna koncepcja: Ewentualnie nie będzie bocznych fartuchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Nie jestem zwolennikiem zasłaniania podwozia. Tak więc na pewno nie dawaj wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Pierwsze moje wrażenie, to tak jakby strzały padły od wewnątrz - chodzi mi o tą płytę Schurcena. Może to kwestia oświetlenia przy robieniu zdjęcia. Generalnie mam takie zdanie jak Krzysztof - osłony, ale nie wszystkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Otwory wybijane od zewnątrz ostrzem "sercowym" i na zdjęciu faktycznie wyglądają jak wskazuje Rack. Jeśli chodzi o ilość osłon to już ich więcej nie planuje. Same otwory jeszcze przewierce zgodnie z radą GrześkaW. i wywinę krawędzie uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Z ciekawości, jak wygląda ostrze sercowe, nie spotkałem się z tym jeszcze. Albo spotkałem, a nawet nie wiem . Można o fotkę prosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Zdjęcie byle jakie, kształt grota dość fajnie radzi sobie z wybijaniem dziurek w blaszkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Oki, dzięki, wszystko już jasne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 16 Lipca 2013 Autor Share Napisano 16 Lipca 2013 (edytowane) Biorąc pod uwagę, iż kolor bazowy jest w trakcie nakładania zaczynam zastanawiać się nad kamo. W chwili obecnej zastanawiam się nad tym: Jedyną bolączką jest czy podołam takiemu zadaniu Jeżeli szanowni koledzy dysponują ciekawymi planszami barwnymi z okresu 44/45 z rejonu frontu wschodniego to proszę o podesłanie. Dodatkowo zastanawiam się nad zmianą kolorystyki lufy gdzie kolor byłby szary co było często spotykane. Edytowane 16 Lipca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 A czemu mialbys nie dac rady ? Ja podobne kamo robiłem i nawet mi wyszlo ;) Troszke cierpliwości i podołasz zadaniu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Dasz radę, model ładnie sklejony, to i malunek wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 17 Lipca 2013 Autor Share Napisano 17 Lipca 2013 Teraz walczę ze zdjęciami te wcześniejsze co dałem były bee. Jak uda mi się ogarnąć jakoś to zaktualizuje ten post. Coś tam porobiłem i po konsultacjach ze specem aparat którym dysponuję się do niczego nie nadaje. Zdjęcia są po retuszu bo orginał wyglądał ja za mgłą: Ale już dostałem zgodę na wydanie na nowy aparat trochę grosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 Jakimi farbami malowałeś , co do kamo to jest bardzo ciekawe i będzie się prezentowało bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 17 Lipca 2013 Autor Share Napisano 17 Lipca 2013 Malowana całość będzie i jest vallejo air. Jak zakończę zabawę z żółtym muszę dobrać resztę kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Pomyśl tez o jakimś oświetleniu. Sam aparat to nie wszystko. Model ładny choć przyznam że nie wiedziałbym czy pomalowany czy nie bo zdjęcia jak sam wiesz słabiutkie jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Moja rada: 1. Fotografuj na białych kartkach - ja biorę 3 kartki a4 układam je: jedna na dole druga z tyłu trzecia z boku 2. Ustaw dwa źródła światłą - ponownie, ja ustawiam jedną lampkę na dole ( na wysokości kół) a druga daje światło od góry reszta to kwestia paru zdjęć wyboru najlepszego i ewentualnym jego obrobieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 18 Lipca 2013 Autor Share Napisano 18 Lipca 2013 Te zdjęcia wykonałem jeszcze wczoraj: To zdjęcie wykonałem przed chwilą z 3 pkt oświetleniem: Było tak jasno że jeszcze mam po widoki od koloru białego. Uff teraz praktyczna nauka fotografii mnie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 A co za maszynkę do fotek sobie zorganizowałeś? Ustaw balans bieli (choć ostatnio robię na auto i też jest ok) i powinno być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 18 Lipca 2013 Autor Share Napisano 18 Lipca 2013 Maszynka do fotek to ciągle jedna i ta sama Casio EX-ZS5. Najbardziej dziwi mnie, że seria 3 fotek robiona automatycznie nie jest swoją kopią - każda wygląda inaczej. Jeszcze poćwicze może coś uda się zrobić w miare normalnego. A jak się nie da to wylezę z całym majdanem przed blok na słońce i tam dam sobie ostatnią szansę. Co do balansu bieli to już ustawiałem i nawet sprawdzałem iso oraz je zmieniałem. Niestety beton jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Już myslałem że się dorobiłeś tego obiecanego. Na drugim zdjęciu wygląda dobrze z lewej strony, a z prawej niedoświetlony. Ja ustawiam trzy lampy - dwie po bokach i jedną z góry modelu. Spróbuj ustawić balans bieli na auot a potem spróbuj na ręcznym. tu masz instrukcję: http://support.casio.com/manualfile.php?rgn=5&cid=001026003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 18 Lipca 2013 Autor Share Napisano 18 Lipca 2013 Jest to zdjęcie które przerobił Grzesiek W. Krzychu biorę słownik i zasiadam do tej instrukcji. Odeszła mi dziś ochota na wykończenie koloru bazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Witam. Fajny panzerek się szykuje. Co do zdjęć to moim zdaniem jeśli chcesz uzyskać dobry efekt to rób zdjęcia w sztucznym świetle i najlepiej wieczorem, bo wtedy model jest oświetlony tylko przez światło z lampy. Pójdź do papierniczego i kup sobie jeden bristol biały i pokombinuj z ustawieniem aparatu tak aby łapał tylko białe tło, a później postaw na tak przygotowanym miejscu model i dopiero ustawiaj balans bieli, iso itp. Ja tak robiłem jak pierwszy raz fotografowałem na jednolitym tle i w miarę upływu czasu nauczyłem się jako tako robić zdjęcia modelom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Fotka nie najlepszej jakości,ale czwóreczka wygląda już obiecująco. Ciekaw jestem dalszych malunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 18 Lipca 2013 Autor Share Napisano 18 Lipca 2013 Znalazłem zdjęcie przedstawionego panzera.: Godło pewnie zasłonił mechanik i będę musiał sprawdzić czy gdzieś mam kalki numerów o takim kroju lub zbliżonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi