Dumo Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Witam serdecznie Model zbudowany w dość krótkim czasie , malowany farbami Vallejo, Abteilung, Phoenix, brudzenie to AK i MIG. Ogólnie z modelu jestem nawet zadowolony, malowanie stugów to sama przyjemność Model przed brudzeniem można było zobaczyć na II Bałtyckim Konkursie w Koszalinie, miał być tam też brudzony razem z chłopakami z AK ale niestety coś mi wypadło nie mogłem dołączyć. Do rzeczy: Postępy podczas pracy: Pozdrawiam Rafał "Dumo" Sadurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Świetny ten wojownik bojem wymęczony. Super wyszedł ten rozważamy błotnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 no no... bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Nieźle wyszło Rafał. Widzę,że wracasz do tematu "szmat" na swoich pojazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Model ma "momenty", choćby wspomniany błotnik, ale jak zwykle musiałeś coś skopać - szmata !!! Na jakiego ona tam, zepsułeś coś ? No i przy Twoim doświadczeniu to już nie wypada stosować tych "smartowych" zapinek na narzędzia. Czy osłona wieżyczki dowódcy nie jest "przyspawana" ? PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 Dzięki Panowie, co do szmaty niestety była konieczna bo zostały wypychacze na jarzmie o których zapomniałem w pospiechu. Prawda za zapinki się muszę wziąć na nowo ale dopiero przy nowym budowanym modelu. Na razie mam zbudowanego Stuga III B, niedługo założę warsztat. Seba o jakie spawy Ci chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Kto Ci zrobił obicia? Są nawet niezłe a ile w tych zdjęciach jest fotoszopa?:)Ogólnie prezentuje się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2013 Erni no może nie uwierzysz ale obicia to moja robota Fotoszopem ustawiam tylko kard kontrast i jasność, głównie jasność bo mój aparat nie ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Duzo realizmu w twoim Stagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Brakuje mi trochę spięcia kolorystycznego na podwoziu i dolnych partiach, to brudzenie trochę tak na szybko, ale generalnie mi się podoba, błotnik SUPER, inne wariacje i uszkodzenia np. w grillach, brakujące koło zapasowe, pogięte shurzeny jak najbradziej na +. Model realistyczny, śmiało i nietuzinkowo wykonany. Gratuluję dałbym mu 8/10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Świetna praca Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Witam! Tak jak zawsze: świetnie pomalowany model! Podoba mi się straszliwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Wykonanie pojazdu całkowicie nie w moim typie, najzwyczajniej w świecie nie lubię (mimo ich niewątpliwego istnienia) wozów aż tak bardzo "zmęczonych życiem". Jednak gwoli sprawiedliwości chylę czoło przed perfekcją warsztatu i ogromu pracy prowadzącego do takiego efektu. Następny etap to już chyba doktor Frankenstein i tchnięcie życia w tego weterana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowykacper Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Piękna robota i są nawet listki ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Ogólnie z modelu jestem nawet zadowolony, (...) i słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Witam. Nooo Dumo to żeś pojechał. Nie mijałoby się chyba z prawdą stwierdzenie, że to jeden z najlepszych modeli tego roku, serio. Dla mnie jest idealny. Nic dodać nic ująć. Robić do niego podstawkę i ruszać na podbój modelarskich konkursów, bo jest z czym. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Lipca 2013 Autor Share Napisano 4 Lipca 2013 Siemasz Wojtku podstawki nie planuję, model raczej pójdzie na sprzedaż po jakimś czasie leżakowania u mnie. Dzięki za miłe słowa, za miesiąc biorę się za malowanie stuga III b zbudowanego ogólnie ze śmieci ale coś zmodzi się z malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi