DARTH Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Witam w kolejnym projekcie spod znaku sfastyki. Tym razem padło na mieczysława, czyli półtorej tonową ciężarówkę z epoki WWII. Nie przewiduję jakichś dodatków poza pudełkowymi blaszkami. Sam produkt MiniArta prezentuje się dość przyzwoicie, czas pokaże jak składalność Najprawdopodobniej maszynka będzie z frontu wschodniego ok.1942 r. więc jakiś szaraczek, na letniej zaniedbanej łące, ale to wyjdzie w praniu. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Bardzo chętnie popatrzę co ci z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 A i ja chętnie popatrzę, zwłaszcza że jakiś czas temu rozgrzebałem coś w podobnym klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Podglądam bo u mnie też jakiś smak się na niemiecką ciężarówkę pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Fajnie Daniel że dla odmiany coś na kołach. Obserwuję na bieżąco. Sądząc po wyposażeniu to będzie ciężarówa z zaopatrzeniem. Będziesz dawał na pakę jeszcze coś czy tylko to co zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2013 Jeszcze nie wiem Robert, to na koniec. Tymczasem małe postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Jak na razie nowy Miniart prezentuje się zacnie, Rama ; silnik fajnie zdetalowane. Cieszy mnie Daniel że przy budowie replik zacząłeś się opierać na zdjęciach oryginałów . To teraz trochę polistyrenu i zaczynasz przerabiać części skopane przez producenta. Jako poligon doświadczalny polecam Mirage Hobby . Bierz Luksa i zakładamy wspólny warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2013 Za Mirage to ja puki co podziękuję . Tymczasem pracę idą bardzo powoli, i już w tej chwili mogę powiedzieć że produkt MiniArta stoi na bardzo wysokim poziomie. Puki co części są idealnie spasowane, szlifowania prawie nie ma a sam model jest niesamowicie zdetalowany, wystarczy spojrzeć na ramę. Powoli biorę się za komorę silnika i kabinę. Tu dopiero klakson i bardzo fajna smarownica, planuję również kompletne okablowanie. Druga strona silnika z podłączonym ukł. kierowniczym oraz ukł. wydechowym. Tu planuję również kable min. z rozrusznika. Widoczna przerwa między przewodem a chłodnicą nie jest problemem, ponieważ silnik jest na sucho, będzie malowany osobno. Wały napędowe połączone z silnikiem oraz tylnym mostem, ukł. wydechowy również podłączony. Wszystkie koła włącznie z zapasem na sucho, również będą malowane osobno. I na koniec mała przymiarka "na sucho" dla pewności że później będzie wszystko pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Ładnie ta ciężarówka wygląda. Zarówno od strony Miniart-u jak i twojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
war_men Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 fajne wykonanie będę się przyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 To może przy okazji pokusiłbyś się o zrobienie przewodów hamulcowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Daniel idzie dobrze. Tomek rzucił bardzo trafną uwagę. Te przewody hamulcowe są jak najbardziej porządane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2013 Przyznam że pomysł ciekawy, gorzej będzie z fotkami, ja mam niestety tylko silnik i wnętrze kabiny. Ale coś poszukam. Tymczasem zabawa z kabelkami trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Jakiś czas temu, przy poszukiwaniu wszelkiego rodzaju dokumentacji do Opla Blitza natrafiłem na taki ciekawy schemat. Myślę że powinien nieco pomóc w kwestii przewodów hamulcowych. http://www.autominded.net/brochure/mercedes/Mercedes4500L%2002.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 Widziałem wczoraj na żywo. Produkt Miniartu prezentuje się bardzo finezyjnie. Wiele dokładnych części, bardzo zdetalowany. Fajne rozwiązanie resorów. Do tego dokładne wykonanie Daniela, dodane okablowanie i zapowiada się bardzo fajna ciężarówa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2013 Małe postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Grill wygląda elegancko. Środek też się neźle prezentuje. Widzę że lubisz pracę z blachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Mam nadzieję Daniel że nie dostałeś dziś zawału przy składaniu kabiny i jakaś aktualizacja będzie . Pozdrawiam i dawaj jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Fajne autko zapowiada się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Będzie przyczepka? Bo jeżeli nie, to złóż trójkąt na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 Będzie przyczepka? Bo jeżeli nie, to złóż trójkąt na dachu. Jasne, właśnie sie zastanawiałem po co to ustrojstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Blacharka wychodzi Ci bardzo ładnie Daniel. Może pomyślisz o trój barwnym kamo?Zawsze było by ciekawiej niż w szaraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 Blacharka wychodzi Ci bardzo ładnie Daniel.Może pomyślisz o trój barwnym kamo?Zawsze było by ciekawiej niż w szaraku. Piotrek, może jeszcze nie teraz, planuję zrobić wreszcie jakiś kamo kilku kolorowy, ale nie na mietku szkoda mi go popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Daniel jak szary fajnie zmodulujesz to też może fajnie wyglądać. Te gadżety na pace pewnie go ożywią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Czerwca 2013 Super Moderator Share Napisano 12 Czerwca 2013 Czołem Merolek fajny , wersja "autobusowa" ale kilka pomocnych fotek do silnika i osprzętu http://www.asphm.com/vehicules/mercedes_l1500_mannschaftswagen/mercedes_l1500_a.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi