tadeusz6514 Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Właśnie rozpocząłem nowy temat w moim modelarstwie zapoczątkowany wydaniem wielkiego leksykonu uzbrojenia Wrzesień 1939 tom 9. Na coś takiego czekałem dość długo na tak ładne i fachowe wydanie książki i na tak ciekawy temat , na który polowałem od dłuższego czasu .Choć w tej książce jest mało rozwiniętych planów tego moździerza muszę samemu dorysowywać resztę rzutów .Oto jeden z rysunków w kilku rzutach -myślę że za kilka dni będzie i laweta i podstawa oraz przyczepa typ R a na końcu cały złożony moździerz .Po wykonaniu wszystkich rysunków nastąpi budowa modeli -skala 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Plan wygląda bardzo dobrze, jeśli model wyjdzie równie piękny, to będzie na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Projekt bardzo ambitny i godny uwagi . Też mam w planach ten moździerz, tylko jeszcze z ciągnikiem. Oczywiście w skali 1/35. Zacząłem zbierać materiały, ale projekt jest na tyle wymagający, że planuję jego rozpoczęcie na koniec roku. Będę z uwagą i ciekawością obserwował Twój warsztat . Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Pomysł zaiste zacny bo aż się sam prosi o wykonanie tylko niestety ta skąpa ilość materiałów skutecznie powstrzymuje przed realizacją. W 1/72 to jeszcze jjakoś ujdzie bo i detalowanie dość skąpe ale w 1/35 to już prawie SF !! zwłaszcza ze zamierzasz do końca roku podjąć temat. Będą trudności z materiałami - przede wszystkim dobre zdjęcia... Podziwiam Robert ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Piękny. I to że chcesz go zrobić w 1/72, to szacun. Zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuję. Planujesz po zrobieniu jakieś odlewy i sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Ambitny model się zapowiada, a rysunki staranne. Czekam na pierwsze efekty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Temat zacny. Również czekam na pierwsze fotki z placu boju. PS. Oszczędzaj klej tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 I ja chętnie popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Przepraszam ale następne plany będą dopiero po ukazaniu się modelu kartonowego w jednej z firm - SORY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2013 Model powstanie jednak wcześniej ,a z klejem będę uważał- dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Przepraszam dawno nie byłem na tym linku - już nie robię w 72 tylko w 25 oto próbka moich prac di dion jest na tapecie a oto autotransporter tk http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63055407163a3d4f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/624ceaf00bd40d5a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d1541b3de8db524c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/56b35c34559b542a.html moździerz na pewno powstanie w 25 już niedługo - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2014 praca nad moździerzem zaczęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Super to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2014 Nie zdążyłem dopisać - model papierowy lecz ze względu na to że tu już istnieje mój temat poświęcony temu modelowi, więc tutaj będę kontynuował przedstawienie mojego modelu i jego budowy . Mam również nadzieję że będzie on inspiracją dla kolegów modelarzy do budowy moździerza i przy okazji dioram z tym modelem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 No cóż to jest forum modelarstwa plastikowego, ale temat ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 No to i wypadałoby do komplety wyprosić wszystkich ślusarzy z blaszkami i odlewników z żywicami. O to chodzi? A za model szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 lufa z zamkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Wygląda dobrze. Popraw tylko zdjęcia na bardziej ostrzejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 dajcie spokój :-) kawał dobrego modelarstwa ,surowiec nie ważny,wazny efekt ,a ten jest powalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Piękny! Szkoda, że papier a nie plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 wyobraźmy sobie ,ze to hipps :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2014 zakończenie lufy z zamkiem +elementy uchwytów oporopowrotnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2014 - tak oto wymiarowo będzie wyglądał ten model - lecz jeszcze brakuje dużo podzespołów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Ciekawie prezentuje się twój model. Obróbka papieru trudna sztuka. Wiem, bo kiedyś kleiłem modele z kartonu. Trzymaj tak dalej a będzie interesująca praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi