Wojciech Butrycz Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 Piękny model żywiczny ARDPOL, z małymi poprawkami m.in. dotyczącymi pokrycia płóciennego kadłuba ... w terenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 cudo nic tylko zasiąść za sterami i polecieć w stronę zachodzącego Słońca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 piekniutki! Ja w moim dorobilem jeszcze runienki wylotow km na gornej czesci okapotowania silnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 Bardzo lubię ten samolot:)) Model też jest fajny, gdybyś tylko ten szpecący szew po wlewie na spodzie kadłuba ogarnął, to byłby bardzo fajny:) Drobiazg inny, który można dyskutować, to pasy pilota, wyłożone swobodnie poza krawędź kabiny. Czy były na tyle sztywne, że nie zwisały swobodnie w pionie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted June 20, 2013 Share Posted June 20, 2013 Wojtku...model piękny,ale zdjęcia też suuuper jestem pod wrażeniem,bo widziałem w poprzednich galeriach,że nie były twoją mocną stroną,chyba że się mylę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Butrycz Posted June 21, 2013 Author Share Posted June 21, 2013 Nie potrafię powiedzieć czy pasy dworują z grawitacji specjalnie (?), natomiast znam podobne przypdki, nie tylko z PWS-10: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krosto Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Dobry PWeSiak! fajne zdjęcia, dużo światła i mającząca w oddali faktura domostw! Podoba mi się pozdrawiam, K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławko Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Ładnie się model prezentuje, zwłaszcza w plenerze Czy te poprawki pokrycia to zanikające "żebra" pod kabiną pilota ? Czy śmigło nie jest zamontowane trochę za wysoko ? Krawędź kołpaka nie pokrywa się z krawędzią okapotowania silnika - czy to tak miało być ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Butrycz Posted June 21, 2013 Author Share Posted June 21, 2013 Ładnie się model prezentuje, zwłaszcza w plenerze Czy te poprawki pokrycia to zanikające "żebra" pod kabiną pilota ? Czy śmigło nie jest zamontowane trochę za wysoko ? Krawędź kołpaka nie pokrywa się z krawędzią okapotowania silnika - czy to tak miało być ? Oops! Dopiero teraz zauważyłem - rzeczywiście śmigło było "mimośrodowo" włożone - już poprawione. Tak. Poprawki dotyczyły przedłużenia podłużnic pod płocienne pokrycie pod kokpit, co niestety w tym pięknym modelu f-my ARDPOL, jest wykonane nieprawidłowo, tzn. płocienne pokrycie kończy się już za kokpitem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławko Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Porównując jeszcze model ze zdjęciem to mam wrażenie, że kołpak śmigła w wykonaniu Ardpolu jest trochę zbyt wydłużony/szpiczasty ? Chyba, że było kilka typów kołpaków ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Piękny PWS, bardzo fajne foty w plenerze. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat G.91/R1 - Tamiya 1/100 - ukończony SB2C-4 Helldiver - Academy 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ipkinss Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Przyjemny modelik Gratulacje! Czy możesz powiedzieć co Ardpol daje na blaszce poza pasami? Czy jest tablica przyrządów? nic tylko zasiąść za sterami i polecieć w stronę zachodzącego Słońca Tylko trzeba by uważać na pożar silnika Niestety były to raczej zawodne samoloty i wypełniały jedynie lukę przed pojawieniem się puławszczaków. Niemniej swoje miejsce w historii naszego lotnictwa mają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Jest tablica i uchwytu pod kadlub. Byla kiedys na IPMS SILESIA recenzja, ale strona zdechla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ipkinss Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Super, dzięki! Swojego chciałem zrobić z białą połową kadłuba pomalowaną na ćwiczenia. Muszę tylko kupić zestaw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 Piękny model. Super - gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 Bardzo ładny model - fajnie by wyglądał z BH-33 do kompletu. Muszę tylko kupić zestaw Prościej chyba będzie kupić stary zestaw Broplanu niestety ... PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ipkinss Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 ZIO, a czemu? Ardpola już tak trudno dostać? W sumie to jeszcze nie analizowałem tego tematu więc nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Z tego co wiem, to parę lat temu wypadł z produkcji (forma się uszkodziła czy coś). PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts