Wojciech Butrycz Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Piękny model żywiczny ARDPOL, z małymi poprawkami m.in. dotyczącymi pokrycia płóciennego kadłuba ... w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 cudo nic tylko zasiąść za sterami i polecieć w stronę zachodzącego Słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 piekniutki! Ja w moim dorobilem jeszcze runienki wylotow km na gornej czesci okapotowania silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Bardzo lubię ten samolot:)) Model też jest fajny, gdybyś tylko ten szpecący szew po wlewie na spodzie kadłuba ogarnął, to byłby bardzo fajny:) Drobiazg inny, który można dyskutować, to pasy pilota, wyłożone swobodnie poza krawędź kabiny. Czy były na tyle sztywne, że nie zwisały swobodnie w pionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Wojtku...model piękny,ale zdjęcia też suuuper jestem pod wrażeniem,bo widziałem w poprzednich galeriach,że nie były twoją mocną stroną,chyba że się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2013 Nie potrafię powiedzieć czy pasy dworują z grawitacji specjalnie (?), natomiast znam podobne przypdki, nie tylko z PWS-10: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Dobry PWeSiak! fajne zdjęcia, dużo światła i mającząca w oddali faktura domostw! Podoba mi się pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Ładnie się model prezentuje, zwłaszcza w plenerze Czy te poprawki pokrycia to zanikające "żebra" pod kabiną pilota ? Czy śmigło nie jest zamontowane trochę za wysoko ? Krawędź kołpaka nie pokrywa się z krawędzią okapotowania silnika - czy to tak miało być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2013 Ładnie się model prezentuje, zwłaszcza w plenerze Czy te poprawki pokrycia to zanikające "żebra" pod kabiną pilota ? Czy śmigło nie jest zamontowane trochę za wysoko ? Krawędź kołpaka nie pokrywa się z krawędzią okapotowania silnika - czy to tak miało być ? Oops! Dopiero teraz zauważyłem - rzeczywiście śmigło było "mimośrodowo" włożone - już poprawione. Tak. Poprawki dotyczyły przedłużenia podłużnic pod płocienne pokrycie pod kokpit, co niestety w tym pięknym modelu f-my ARDPOL, jest wykonane nieprawidłowo, tzn. płocienne pokrycie kończy się już za kokpitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Porównując jeszcze model ze zdjęciem to mam wrażenie, że kołpak śmigła w wykonaniu Ardpolu jest trochę zbyt wydłużony/szpiczasty ? Chyba, że było kilka typów kołpaków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Piękny PWS, bardzo fajne foty w plenerze. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat G.91/R1 - Tamiya 1/100 - ukończony SB2C-4 Helldiver - Academy 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Przyjemny modelik Gratulacje! Czy możesz powiedzieć co Ardpol daje na blaszce poza pasami? Czy jest tablica przyrządów? nic tylko zasiąść za sterami i polecieć w stronę zachodzącego Słońca Tylko trzeba by uważać na pożar silnika Niestety były to raczej zawodne samoloty i wypełniały jedynie lukę przed pojawieniem się puławszczaków. Niemniej swoje miejsce w historii naszego lotnictwa mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Jest tablica i uchwytu pod kadlub. Byla kiedys na IPMS SILESIA recenzja, ale strona zdechla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Super, dzięki! Swojego chciałem zrobić z białą połową kadłuba pomalowaną na ćwiczenia. Muszę tylko kupić zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Piękny model. Super - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Bardzo ładny model - fajnie by wyglądał z BH-33 do kompletu. Muszę tylko kupić zestaw Prościej chyba będzie kupić stary zestaw Broplanu niestety ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 ZIO, a czemu? Ardpola już tak trudno dostać? W sumie to jeszcze nie analizowałem tego tematu więc nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Z tego co wiem, to parę lat temu wypadł z produkcji (forma się uszkodziła czy coś). PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi