Sławekb Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam...coś tam,coś tam,żeby pokazać,że żyję... takie tam przymiarki i duuuużo do szpachlowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 coś tam jeszcze... ...no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Rozumiem, że kolorki z bukłaka to takie będą na całym śmiglaku? Napisz jakie tam barwy przysposobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam Grzegorzu...nie ma mnie teraz w domu,dlatego jutro podam ci co tam namodzilem z numerami ..napewno ten zielony to Humbrol 155,ale czekam na zamienniki Gunze...mają dojśc razem z blachą Parta,ale niestety narazie czekam,bo nie ma blach.Ten zielony słabo schnie,dlatego wolę odpowiednik akrylowy...Szary i piaskowy chyba troszkę wymieszałem...jutro sprawdzę....Te śmigłowce naprawdę wiele mają oblicz kolorystycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Z góry dzięki, a pośpiechu nie ma. Mogę nawet poczekać aż zamienniki dotrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Jeśli chodzi o kolorystykę tamtego okresu...to trochę podpieram się takimi fotkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Sierpnia 2013 Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Trzeba powiedzieć, że model nabiera ciekawych kształtów i widać fajne podejście do detalowania. Nie odpuszczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Trzeba powiedzieć, że model nabiera ciekawych kształtów i widać fajne podejście do detalowania. Nie odpuszczaj staram się...podpatrując takich fachowców jak np.MIKOLAJ 75..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Ja z tego tematu wyniosę spokój i cierpliwość, dlatego lubię tu zaglądać jako cichy obserwator. Motywujecie Panowie detalujący do tego żeby iść wyznaczoną drogą do końca. Trzymam kciuki za tego zacnego Mi2, tym bardziej że mam do niego sentyment bo mój wujek takim latał i miałem okazję sobie w nim posiedzieć lata temu Pozdrawiam Dzięki za dobre słowo...motywujesz naprawdę tym co piszesz,bo nieraz przychodza myśli-po co ja to wogóle robię?...aaale ja to poprostu kocham robić ...za komuny cieszyłem się,że skleiłem Czaplę w kolorach plastiku w pudełku...a teraz już pomalowanie nie wystarcza... ...chociaż to co robię to dla mnie nowości modelarskie,ale skoro są możliwości-to dlaczego nie spróbować? ...zawsze gdy robie jakiś model-to nie wiem,czy dam radę zrobić to co tam sobie zaplanowałem...aaale dzięki właśnie fachowcom forumowym coś tam zawsze można sklecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Z góry dzięki, a pośpiechu nie ma.Mogę nawet poczekać aż zamienniki dotrą Grzesiu te kolorki z humbrola,to..94 i 127,ale troszkę coś tam kombinowałem do szarego 127,chyba dodawałem jakiś niebieskawy...no i można w zależności co tam kto zaplanuje troszkę te kolorki rozjaśnić lub ściemnić...a zamienniki z Gunze to: h052 olive drab,h067 błękitek na spód,h308 gray-pewnie coś tu pomieszam? i h313 z 004-one będą prawdopodobnie do wymieszania-ale ocenię to wszystko w praniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 To bardzo proszę o notatki z mieszania Gunziaków, bo swojego planuję pomalować w tych samych barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 To bardzo proszę o notatki z mieszania Gunziaków, bo swojego planuję pomalować w tych samych barwach przekażę to mojej służbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 ...iii jakieś tam śmigło... narazie machnięte na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Przednia goleń nie była dobra...nie leżało mi jej ugięcie...dlatego na tych fatalnych fotkach jest przerobiona. tzn.cała jej górna część jest nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 Głowicę wirnika głównego,też postanowiłem nieco przerobić... narazie to tyle...no i cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 a tak wogóle...to zbyt płaska jest ta głowica-patrząc z boku....ale w sumie dlatego,że jest "nieco uproszczona". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 5 Września 2013 Autor Share Napisano 5 Września 2013 Coś tam dalej drgnęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Wygląda obiecująco - jak i czym malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 5 Września 2013 Autor Share Napisano 5 Września 2013 Wygląda obiecująco - jak i czym malowałeś? to narazie przymiarki-element złożony dla zdjęcia,ale próbowałem 11-tki humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Z 11 trzeba uważać, bo ma taki jednak chromowany deseń. Przy założonym przez Ciebie poziomie detalowania rozważ też możliwość zróżnicowania malowania wirnika - nie wskażę konkretnych podpowiedzi, bo wymagałoby to głębszego zastanowienia, ale polecam przejrzeć choćby tu u nas walkaround - jest sporo materiału. Taka sugestia, bo uważam, że poprawne wykonanie detali pociąga za sobą konieczność dużej staranności w innych fazach budowy, a tu u Ciebie jest potencjał - choć fotkami nie rozpieszczasz (ja też nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 5 Września 2013 Autor Share Napisano 5 Września 2013 Z 11 trzeba uważać, bo ma taki jednak chromowany deseń. Przy założonym przez Ciebie poziomie detalowania rozważ też możliwość zróżnicowania malowania wirnika - nie wskażę konkretnych podpowiedzi, bo wymagałoby to głębszego zastanowienia, ale polecam przejrzeć choćby tu u nas walkaround - jest sporo materiału. Taka sugestia, bo uważam, że poprawne wykonanie detali pociąga za sobą konieczność dużej staranności w innych fazach budowy, a tu u Ciebie jest potencjał - choć fotkami nie rozpieszczasz (ja t eż nie ) nie rozpieszczam...oj nie ...aż mi się wierzyć nie chce w to co widzę na fotkach....a wracając do tego elementu-zgadza się-są tam różne odcienie...i zamierzam trochę pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 Witajcie....na dzisiaj mam dość modelarstwa...pierwszy raz spróbowałem gunziaków...i nie żałuję ...tutaj próba na angielskiej ISKRZE ...a to było wstępne malowanie polskiego MI-2...zdjęcia nocne...papa-idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Prosimy numerki farbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Września 2013 Autor Share Napisano 8 Września 2013 Prosimy numerki farbek podamy jutro po pracy,bo znowu kombinacje...gunze oczywiście były w użyciu,ale też dodawałem pactrę...tak naprawdę malowanie w tych śmigłowcach,to "dżem,mydło i powidło"...odcieni całe mnóstwo......pustka w głowie jeśli chodzi o malowanie zgodne z oryginałem ...no i uważać trzeba na kalki,bo też testowałem i chyba dobrze się kładą...ale baaardzo są delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 A ja tak patrze na fragment instrukcji z malowaniem Twojego śmiglaka i oczom nie wierzę... 42 Eskadra Lotnictwa Łącznikowo-Transportowego z... Dęblina (!!!) następny schemat: Mi-2 8825 "Ostatni Mohikanin" Lotnictwo Wojsk Lądowych, 49 Pułk Śmigłowców Bojowych skąd???... Poznań-Krzesiny Jak można robiąc schematy malowania do modelu serwować ludziom takie bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi