Wojciech Butrycz Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Będzie nowa P-11 w skali 1/72! Na początek to wersja f dla czesko-francusko-rumuńskiej firmy FRROM. Nie sądzę, aby Czesi nie skorzystali z okazji wydać potem P-11c ( a może też a ?). Ale nawet gdyby do tego nie doszło, to przerobienie f na c nie będzie stanowiło problemu. A wnętrza PARTA są znakomite, także kalkomanie TECHMOD i czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 No to jest... Już niedługo ukaże się nowy model PZL P.11c w skali 1/72 firmy Azur FRROM (MPM Production). Przy jego opracowaniu wykorzystano m.in. publikację MMP PZL P.11c Cytuję za stroną wydawnictwa Stratus na FB.! Czyli jednak Czesi Super wiadomość... *edit* numer katalogowy to A112 Cytat z PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Dzięki za tę informację. Znając ekonomiczne podejście do tego typu spraw Czechów, sądzę, że może będzie i wersja a...i inne? Na marginesie; jak to wspaniale, że w Rumunii służyły jeszcze Karasie, Łosie, Czaple, RWD-8...nieprawdaż AZUR-FRROM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Jeszcze przecież p.11a była na Węgrzech z pięknym malowaniem ale wątpię aby zrobili w tej wersji bo trzeba by też nowy kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Świetna wiadomość choć portfel już popiskuje by go zbytnio nie odchudzać bo boi się anoreksji Mam tylko nadzieję, że nie powielili na płacie babola z P.24. Tak czy siak trzeba uzbierać kaskę co najmniej na eskadrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 no i ja się skusze na naszą PZLkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Mam tylko nadzieję, że nie powielili na płacie babola z P.24. No właśnie, ja musiałem "zdzierać wypukłe paski (miedzy paneleami falistymi Wibault), które niby miały imitować połączenia blach, tyle że są one łączone pionowymi zakładkami, zatem te z górnej powierzchni płata, są wewnątrz płata. Z tymi od spodu dałem sobie spokój - patrz zdjęcia. Jak dotąd najlepsze skrzydło jest w modelu PZL-11g "Kobuz", nieistniejącej już chyba firmy Yellowbox. Gdzieś na modelwork.pl jest wątek na temat Kobuza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Mam tylko nadzieję, że nie powielili na płacie babola z P.24. Tak dla poprawności to nie moje słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Przepraszam kub, faktycznie to napisał Sławko...mając całkowitą rację, mam więc nadzieję, że bardzo się nie obraziłeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Mam tylko nadzieję, że nie powielili na płacie babola z P.24. No właśnie, ja musiałem "zdzierać wypukłe paski (miedzy paneleami falistymi Wibault), które niby miały imitować połączenia blach, tyle że są one łączone pionowymi zakładkami, zatem te z górnej powierzchni płata, są wewnątrz płata. Z tymi od spodu dałem sobie spokój - patrz zdjęcia. Jak dotąd najlepsze skrzydło jest w modelu PZL-11g "Kobuz", nieistniejącej już chyba firmy Yellowbox. Gdzieś na modelwork.pl jest wątek na temat Kobuza. Górna powierzchnia nitowana na zakładkę poziomą (wraz z żebrem na 3 warstwy blachy), to była inowacja Puławskiego w stosunku do orginalnej technologii Wibaut. Dolne powierzchnie zaś,w obu wypadkach na zakładkę pionową zewnętrzną (3 warstwy). Można zatem przyjąć, iż Azur-FRROM poszedł we właściwym kierunku, jednak gorzej wyszło z realizacją - zakładki niestety są przesadzone... Yellowbox istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2013 salsa: a gdzie i jak można się dowiedzieć, co YELLOWBOX teraz robi i jak nabyć jego produkty, szczególnie te zapowiadane na pudełku Kobuza: P-11a PZL-H , konwersje do Limów 5 i 6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Na Allegro, od użytkownika best_w . W tej chwili to główny dstrybutor YellowBox . Ostatnio ukazała się : http://allegro.pl/fw190-f-8-r3-reisin-conversion-set-for-revell-i3467921050.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Kupiłem Yelowbox-a KOBUZA i polecam. Pięknie to wszystko w pudełku wygląda. Płat śliczny, z resztą był tu na form In-Box i powiem, że nic w jakości modelu się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 A ja w listopadzie w zeszłym roku kupiłem od nich na e-bay za ok. 125zł Kobuza i pomimo przelania pieniędzy ani modelu ani żadnego odzewu nie uzyskałem. Może z ich dystrybutorem na allegro nie będzie takich problemów, ale ostrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Chyba się skuszę na P.11c mimo, że to nie moja tematyka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flins Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 A ja w listopadzie w zeszłym roku kupiłem od nich na e-bay za ok. 125zł Kobuza i pomimo przelania pieniędzy ani modelu ani żadnego odzewu nie uzyskałem. Może z ich dystrybutorem na allegro nie będzie takich problemów, ale ostrzegam. Ja na swój z allegro czekałem chyba 4 miesiące. Pomogły dopiero ostrzeżenia przez allegro. Nie kupowałem od best_w, kto inny miał wtedy kilka do sprzedania. Nie widziałem ich później u mojego mało udanego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek3 Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Best_w to zwykły "stacjonarny" sklep z półkami i ladą, wątpię by sprzedawali wirtualny towar. Sam jakieś półtora roku temu kupowałem u nich komisowy model z Esci. Myślę że ryzyko zakupu znikome . Mają ponad dwa i pół tysiąca pozytywów. Co do Yello'wa to może liścik yellow@onet.eu. z zapytaniem o model . Ja korzystając z tego adresu pomyślnie załatwiłem kalkę do Jastrzębia. Może watro spróbować albo zgłosić sprawę na policje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Właśnie na Allegro pojawił się model P-11g "Kobuz" Yellow Boxa od Best_w. Na model czekałem 2 dni od wpłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Swój kupiłem ponad 2 tyg. temu. czekałem 5 dni i paczka doma Coś się poprawiło więc polecam. Model cudny. Żadnych zmian w fakturze skrzydeł od ostatniego IN-BOXA na forum. Ale jest jedno ale. Przynajmniej w moim modelu. Górna część płata jest lekuchno przesunięta względem dolnej (lub odwrotnie). Ot takie przesunięcie form. Ale to nic, jestem i tak zadowolon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Trochę więcej informacji z o P-11c Azura z aeroscale.co.uk. Ukażą się dwa zestawy: A112 PZL.P,11c "First Shot" (Pierwszy ogień) A115 PZL P.11c "Foreign Service" (Zagraniczna służba) Oba malunki pokazały się tamże, a także komputerowe rysunki 3D obu silmików (Mecury i Gnome Rhone). Aha, AZUR stara się, aby te dwa pierwsze zestawy były dostępne na E-Day 28-29. 09. 2013 w Pradze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Jak tak będzie wykonany cały model jak silnik, to zapowiada się rewelacyjnie! To był jeden z najsłabszych elementów wszystkich modeli w 1/72. www.aeroscale.co.uk dodał też malowania, jakie znajdą się w poszczególnych pudełkach. Odsyłam do wpisu w NEWS z dnia 23. 08. 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Znana jest może cena tych "jedenastek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Ceny w tej chwili nie zna nikt, ale można się spodziewać, że podobnie jak było z PZL P-24. Ciekawostką było, że model Rumuna AZUR-FRROM był dużo droższy niż "zwykły" AZUR dla greckich, tureckich itp maszyn. Na razie można sobie pooglądać malowania i sinik w 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Dla mnie najważniejsze jest malowanie W.Króla reszty może nie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Ehhh.. tyle lat człek czekał na takie cudo, że aż wierzyć się nie chce w takie novinky. Jak to wszystko prawda, a nie pic na wódę (bo ja już zwątpiowywuje powoli we wszystko), to obiecuję, że to będzie pierwszy mój model jaki pokażę na forum. Rzucę robotę, przez którą nie mam czasu na modelarstwo i go zrobię. W końcu zostanę praktyczno-fizyczno-wykonawczym użytkownikiem forum, a nie jałowym gadaczem. Alleluja! Pozdrawiam Krzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi