KAMIL90 Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Masz naprawdę szybkie tępo z tym modelem nie to co ja ze swoją czwóreczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Cieszę się że etap malowania coraz bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Duże blachy za Tobą. To teraz walka z upierdliwymi uchwytami i pozostałą drobnicą. Ale to już z górki. Prezentuje się zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Połóż też zimmerit na bocznych wizjerach wieży. Brak dwóch widocznych spawów, szkoda, bo nieźle detalujesz model. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Listopada 2013 Autor Share Napisano 29 Listopada 2013 Połóż też zimmerit na bocznych wizjerach wieży.Brak dwóch widocznych spawów, szkoda, bo nieźle detalujesz model. Pzdr Masz na myśli te okrągłe elementy na bokach wieży? I napisz gdzie te spawy mają być. Przy okazji, jaka ma być w skali długość anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Masz na myśli te okrągłe elementy na bokach wieży? Tak I napisz gdzie te spawy mają być. Dach wieży musi być przyspawany i musisz położyć spaw za przednią płytą pancerną. Widać go trochę na moim zdjęciu przed lampą: Przy okazji, jaka ma być w skali długość anteny. 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Listopada 2013 Autor Share Napisano 29 Listopada 2013 Ok dzięki, dorobię wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Jak to mówią pięknie żarło aż się zesrało Mianowicie, Gąski Modelkasten K-4 w opisie: PRAWIDŁOWE gąsienice do Tiger I dedykowane do modelu TAMIYA, nie mają w sobie nic prawidłowego, dokładnie wyglądają identycznie do Tamiyjowskich, czyli mają pełne zęby. Mi ręce opadły i lekko ochota na Tygrysa odeszła. Nie bardzo wiem co teraz robić bo wiercenie czterystu otworów w ogniwach nie uśmiecha mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Modelkasteny nie sa tanie, wiec nie lepij było zainwestować w friule ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eruc13 Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Daniel dasz radę, kilka rejsów przez Bałtyk i powiercisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 2 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2013 Daniel dasz radę, kilka rejsów przez Bałtyk i powiercisz... W połowie pewnie bym za burtę wyskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 Witam ponownie. Jak zwykle nie wiele tego ale jakoś weny brak ostatnio było. Z uwag kolegów, czyli dodany zimm i spawy, wszystko wykonane. Spawy średnie ale nie mam jeszcze wprawy do nich , na fotkach wyglądają na grube, ale w realu takie nie są. Dorobiłem również lewarek. Km oraz lampa. Nie wiem czemu na fotce nie widać, ale km oczywiście jest przewiercony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 fajnie Ci zimm wyszedł, jak zabiorę się za swoje kociaki to się zgłoszę po porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Widzę że masz szybkie tępo z tymi blaszkami a i sam model wygląda bardzo dobrze , nie to co ja ze swoją czwórką dopiero co kończę montować wyposażenie na błotnikach i mam już serdecznie dość tych blaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Nawierć jeszcze KM bo zdaje się że nie jest to zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 Nawierć jeszcze KM bo zdaje się że nie jest to zrobione. Jest Krzysiu, Jest tylko na foci nie widać . Tymczasem montuję narzędzia, jako że nie uznaję malowania osprzętu na pojazdach, wszystkie klamry i zapinki ruchome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Witam Bardzo ładny ten tygrysek ,mam takiego tylko że z revell'a i w 1/72. Ma pytanie z czego wykonałeś zimmerit?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Chyba będę podsyłał ci moje modele do oblachowania, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Podziwiam za wykonanie oblachowania, osobiście dopiero raczkuje w temacie i po wykonaniu 1/3 tego co Ty straciłbym cierpliwość. Blaszki spasowane idealnie bez śladu kleju. Gratulacje. Nie licząc małej tyci tyci kropelki przy klejeniu dorobionego przewodu do reflektora, ostatnie zdjęcie (a może to tylko tak na zdjęciu źle wygląda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eruc13 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 wszystkie klamry i zapinki ruchome. Chyba żartujesz? Do 1 kwietnia trochę jeszcze czasu... Jutro jadę do Ciebie sprawdzić osobiście. Pięknie to wszystko wygląda. Zazdroszczę Wam składania i lepienia takich drobiazgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 Witam Bardzo ładny ten tygrysek ,mam takiego tylko że z revell'a i w 1/72. Ma pytanie z czego wykonałeś zimmerit?? Pozdrawiam Zimm to Tamiya Putty Withe Chyba będę podsyłał ci moje modele do oblachowania, he, he. A ty mi figsy zmalujesz wszystkie klamry i zapinki ruchome. Chyba żartujesz? Do 1 kwietnia trochę jeszcze czasu... Jutro jadę do Ciebie sprawdzić osobiście. Pięknie to wszystko wygląda. Zazdroszczę Wam składania i lepienia takich drobiazgów. Jacku specjalnie dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Ładniusi kotek , praca z blaszkami extra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Stycznia 2014 Super Moderator Share Napisano 6 Stycznia 2014 Czołem No do blaszek to troszkę trzeba jeszcze ręki przyłożyć, ślady odcięcia i dość niestarannie poskładane, poszukaj w necie fotki jak powinno to wyglądać. Ale oby tak dalej następne będą lepsze. Np http://www.etoarmour.com/productIMG/AB16013.jpg Podglądam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2014 Małe postępy. Liny z wyciorami. Wszystko prócz klamer będzie oczywiście zdjęte do malowania. I mały dodatek w postaci wiaderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Budowa wygląda dobrze i przy takim poziomie nalezy trochę zainwestować w fotografię, zdjęcia są ostre ale przydało by się tło i lekkie wyostrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi