Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć czy ktoś kiedyś składał reklamacje na ich stronie firmowej. Dwa tygodnie temu poprosili mnie o podanie adresu tak zrobiłem i do dziś zero odzewu.

Napisano

Czekaj cierpliwie. Do 4 tygodni i więcej powinni Ci dosłać część jaką chciałeś.

Napisano

Z Revellem nie próbowałem nigdy, ale np. Airfix reklamację zrealizował mi po ok. roku. Ktoś, gdzieś pisał o kilku miesiącach w przypadku Italeri.

Daj znać jak coś dojdzie...

Napisano

Ja mam pytanie odnośnie firmy Mirage Hobby około trzech tygodni temu napisałem do nich maila z reklamacją wadliwej gąsienicy do Granta CDL i do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi. Ktoś próbował coś reklamować w tej firmie czy jest to zwykła firma mająca w d...e klienta.

Napisano

U Revella reklamowałem brak kalkomanii i zostały mi przysłane nowe.

Nie pamiętam niestety jak długo czekałem ale jakoś w miarę sprawnie to się odbyło.

W Mirage Hobby reklamowałem uszkodzone części i tu też sprawa zakończyła się pełnym sukcesem.

Co prawda działo się to jakiś czas temu - rok może dwa temu. Mam nadzieję, że standard obsługi jednak się nie zmienił i odpowiedź nadejdzie.

Napisano

A kontaktowałeś się z nimi drogą mailową, jeśli tak czy pisałeś na adres z pudła, czy może dzwoniłeś?

Napisano

@ gumowy01 - poszło PW ze szczegółami.

Po sprawdzeniu korespondencji z początku zeszłego roku okazało się, że na pierwszą odpowiedź z Mirage'a czekałem około 3 miesiące.

Później sprawy potoczyły się już bez opóźnień.

Edit:

Oficjalna strona Mirage'a podaje aby w sprawach reklamacji kontaktować się przez formularz kontaktowy lub przez adres info@mirage-hobby.pl.

Ja właśnie z tego adresu otrzymałem pomoc.

Napisano

Dzięki Sławko za podpowiedz już wysłałem maila pożywiom uwidim co będzie dali

Napisano

Załatwiałem reklamację Revella.

Bardzo miła pani z firmy COBI (polski dystrybutor) dosłała mi poleconym brakującą wypraskę w ciągu tygodnia. Do tego gratis aktualny katalog Revell. Trzeba było tylko przesłać skan instrukcji z zaznaczonym brakującym elementem oraz dowód zakupu (paragon).

• 2 weeks later...
Napisano

Tak na zakończenie wątku, wczoraj dostałem paczkę z Revella co prawda raz musiałem ich ponaglić ale w sumie finał jak najbardziej pozytywny.

• 8 months later...
Napisano

Siemka.

Odkopię trochę temat....

"sklejam" ferrarke 612 i mam problem, okazuje się iż kasta jest podgięta fabrycznie na wysokości nadkoli przez co nie schodzi się z podwoziem - różnica ok 3mm i jakiś 1-1.5mm za wąska .

Miał ktoś przypadek iż revell uznał reklamację i wymienił całą budę? ( pojedyncze części wiem, bo już raz tak mi dosyłali do Enzo fotele)

Zakup z alledrogo tak więc reklamacja u PL dystrybutora odpada ( chyba że ktoś posiada paragon ^^ )

Napisano

Zrób zdjęcie i wyślij na niemiecką skrzynkę myślę że przyjdzie w ciągu 2-3 tygodni. Jeśli chodzi o paragony itd to ich nie interesuje.

Napisano

Mail poszedł wczoraj, był zwrotny iż "badają" sprawę i mam nie zawracać więcej gitary - czas 3-4 tyg.

Tak jak psiałem wcześniej 3-4 lata temu dosłali mi kilka elementów do Enzo których też brakowało jednak tutaj idzie o defekt kasty

• 1 month later...