Boros Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Cześć czy ktoś kiedyś składał reklamacje na ich stronie firmowej. Dwa tygodnie temu poprosili mnie o podanie adresu tak zrobiłem i do dziś zero odzewu. Cytuj
toled Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Czekaj cierpliwie. Do 4 tygodni i więcej powinni Ci dosłać część jaką chciałeś. Cytuj
Pomidor Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Z Revellem nie próbowałem nigdy, ale np. Airfix reklamację zrealizował mi po ok. roku. Ktoś, gdzieś pisał o kilku miesiącach w przypadku Italeri. Daj znać jak coś dojdzie... Cytuj
gumowy01 Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Ja mam pytanie odnośnie firmy Mirage Hobby około trzech tygodni temu napisałem do nich maila z reklamacją wadliwej gąsienicy do Granta CDL i do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi. Ktoś próbował coś reklamować w tej firmie czy jest to zwykła firma mająca w d...e klienta. Cytuj
Sławko Napisano 4 Października 2013 Napisano 4 Października 2013 U Revella reklamowałem brak kalkomanii i zostały mi przysłane nowe. Nie pamiętam niestety jak długo czekałem ale jakoś w miarę sprawnie to się odbyło. W Mirage Hobby reklamowałem uszkodzone części i tu też sprawa zakończyła się pełnym sukcesem. Co prawda działo się to jakiś czas temu - rok może dwa temu. Mam nadzieję, że standard obsługi jednak się nie zmienił i odpowiedź nadejdzie. Cytuj
gumowy01 Napisano 4 Października 2013 Napisano 4 Października 2013 A kontaktowałeś się z nimi drogą mailową, jeśli tak czy pisałeś na adres z pudła, czy może dzwoniłeś? Cytuj
Sławko Napisano 4 Października 2013 Napisano 4 Października 2013 @ gumowy01 - poszło PW ze szczegółami. Po sprawdzeniu korespondencji z początku zeszłego roku okazało się, że na pierwszą odpowiedź z Mirage'a czekałem około 3 miesiące. Później sprawy potoczyły się już bez opóźnień. Edit: Oficjalna strona Mirage'a podaje aby w sprawach reklamacji kontaktować się przez formularz kontaktowy lub przez adres info@mirage-hobby.pl. Ja właśnie z tego adresu otrzymałem pomoc. Cytuj
ppfalcon Napisano 4 Października 2013 Napisano 4 Października 2013 Ja kalkomanię z Italeri dostałem po kilkunastu dniach. Cytuj
gumowy01 Napisano 4 Października 2013 Napisano 4 Października 2013 Dzięki Sławko za podpowiedz już wysłałem maila pożywiom uwidim co będzie dali Cytuj
Banny Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Załatwiałem reklamację Revella. Bardzo miła pani z firmy COBI (polski dystrybutor) dosłała mi poleconym brakującą wypraskę w ciągu tygodnia. Do tego gratis aktualny katalog Revell. Trzeba było tylko przesłać skan instrukcji z zaznaczonym brakującym elementem oraz dowód zakupu (paragon). Cytuj
Boros Napisano 17 Października 2013 Autor Napisano 17 Października 2013 Tak na zakończenie wątku, wczoraj dostałem paczkę z Revella co prawda raz musiałem ich ponaglić ale w sumie finał jak najbardziej pozytywny. Cytuj
siczus Napisano 8 Lipca 2014 Napisano 8 Lipca 2014 Siemka. Odkopię trochę temat.... "sklejam" ferrarke 612 i mam problem, okazuje się iż kasta jest podgięta fabrycznie na wysokości nadkoli przez co nie schodzi się z podwoziem - różnica ok 3mm i jakiś 1-1.5mm za wąska . Miał ktoś przypadek iż revell uznał reklamację i wymienił całą budę? ( pojedyncze części wiem, bo już raz tak mi dosyłali do Enzo fotele) Zakup z alledrogo tak więc reklamacja u PL dystrybutora odpada ( chyba że ktoś posiada paragon ^^ ) Cytuj
Boros Napisano 9 Lipca 2014 Autor Napisano 9 Lipca 2014 Zrób zdjęcie i wyślij na niemiecką skrzynkę myślę że przyjdzie w ciągu 2-3 tygodni. Jeśli chodzi o paragony itd to ich nie interesuje. Cytuj
siczus Napisano 9 Lipca 2014 Napisano 9 Lipca 2014 Mail poszedł wczoraj, był zwrotny iż "badają" sprawę i mam nie zawracać więcej gitary - czas 3-4 tyg. Tak jak psiałem wcześniej 3-4 lata temu dosłali mi kilka elementów do Enzo których też brakowało jednak tutaj idzie o defekt kasty Cytuj
Coppercat Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 Czy ktoś może podać e-mail'a, pod którym było składane zamówienie na nowe części ? Sprawa pilna Adres: service@revell.de niestety nie działa Cytuj
Czesio Napisano 13 Sierpnia 2014 Napisano 13 Sierpnia 2014 Dzwoń do Cobi, numer i mail znajdziesz u nich na stronie, ale na maile raczej rzadko odpisują. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi