kojot92 Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Witam. Kolejny Mi-24 od Zvezdy na warsztacie. Poprzednio robiłem wersję D, więc dla odmiany tym razem wersja W. Wybrałem łaciatego "956". Chce się skupić bardziej na malowaniu, więc jeśli chodzi o uwydatnienie bebechów to otwarty będzie tylko kokpit. Rozgrzebałem go jakoś w tamtym tygodniu i na razie jest tyle: Malowanie: Link do zdjęcia: http://airfoto.pl/?module=Photos&action=Single&id_ph=92276&size=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Wygląda na to, że będzie ciekawie. A może - jeśli chcesz skupiać się na malowaniu - rozważysz egzemplarz pokazany na fotce na 1 stronie warsztatu Pepsi_Adama? Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Witam...same Mile się szykują...a znając twoje zdolności,to będzie niezla jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Zapowiada się smakowicie... Bez zbędnych słów, bez paru stron achów i ochów, że coś powstanie. Krótki wstęp i "końkretne" fotki. Oj, będę tu zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Dosiadam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Niech Kolega pamięta o czymś takim że "956" nie ma fotokarabinu na lewym skrzydle ja na swoim zapomniałem akurat Zvezda ma taką opcję lewego skrzydła bez fotokarabinu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Niech Kolega pamięta o czymś takim że "956" nie ma fotokarabinu na lewym skrzydle ja na swoim zapomniałem akurat Zvezda ma taką opcję lewego skrzydła bez fotokarabinu Noo witamy w końcu specjaliste...od tego co lubię ...Polskie wiatraki?...cos taka cisza była ostatnimi czasy,czy mi się tylko zdawało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Czym ja się mam chwalić że z 15-ego już zielonego Hinda robię:( może w końcu niejaka "1001 Orka" zejdzie z biurka:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 27 Października 2013 Autor Share Napisano 27 Października 2013 A może - jeśli chcesz skupiać się na malowaniu - rozważysz egzemplarz pokazany na fotce na 1 stronie warsztatu Pepsi_Adama? Mikołaj, mam już oliwkowego, więc raczej zostanę przy łaciatym "956". Choć patrząc na to zdjęcie z warsztatu Adama to można by było powalczycz z odzwierciedleniem tak zmęczonej powłoki. Niech Kolega pamięta o czymś takim że "956" nie ma fotokarabinu na lewym skrzydle Dzięki Chazek, bo nawet nie zwróciłem na to uwagi, że "956" nie ma fotokarabinu na lewym skrzydle. a oczy kulawe też będą? Fajnie by było zrobić z jednym kulawym okiem, ale nimam oczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 27 Października 2013 Autor Share Napisano 27 Października 2013 Fajnie by było zrobić z jednym kulawym okiem, ale nimam oczów. już masz Adam, jakby dało rade wydrukować takie oczko to było by super. http://airfoto.pl/?module=Photos&action=Single&id_ph=91808&size=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 27 Października 2013 Autor Share Napisano 27 Października 2013 no przecież napisałem, ze już masz - jakaś blaszkę chcesz? Wielkie dzięki!!! Z blach raczej nic nie potrzebuje, zastanawiałem się nad tymi obwódkami wokół dysz ale zrobię je z arkusza polistyrenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 27 Października 2013 Autor Share Napisano 27 Października 2013 będziesz go nitował? jeśli tak poproszę obszerniej o metodzie Ta, będę go nitował. Adam tylko tu nie ma nad czym się rozpisywać, bo w tym większej filozofii nie ma. Najważniejsze to nabrać wprawy. Jako "prowadnicy" używam taśmy 3M, a nitowadło mam własnej roboty. Tutaj jest wszystko ładnie opisane. Mój zestawik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 1 Listopada 2013 Autor Share Napisano 1 Listopada 2013 Powoli, ale do przodu. Jutro biorę się za kokpit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 Tu masz trochę więcej: http://www.airplane-pictures.net/search.php?p=956&Submit=Search Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 2 Listopada 2013 Autor Share Napisano 2 Listopada 2013 Tu masz trochę więcej: http://www.airplane-pictures.net/search.php?p=956&Submit=Search Dzięki qalimar. Niektóre mają bardzo ładne kopcie po bokach i myślę, że będzie można spróbować coś takiego uzyskać. moge poprosić o 3 słowa na temat tego upaćkania WR-ki -baza -cienka warstwa sidoluxu z pędzla -wash (farba olejna+ benzyna do zapalniczek) -lakier matowy (Gunze H20) -starte suche pastele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 6 Listopada 2013 Autor Share Napisano 6 Listopada 2013 Poprzyklejałem trochę blach, ogólnie to ostatnio mało siedziałem przy modelu. A wyniki tego lenistwa są takie: Zegary na tablicy okazały się trochę przesunięte po przyklejeniu turkusowej blachy. Zacząłem fotele: No i to tyle, sorry że tak mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Ale za to...wygląda to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Wygląda to dobrze. Najważniejsze w modelarstwie to nie śpieszyć się. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: PZL P.24 - Azur 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Pięknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Zabawy z Milem ciąg dalszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Lubię ten moment, gdy model nabiera swoich kształtów! Oglądam, kibicuję i czekam na c.d.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Podziwiam detale i czekam na więcej pouczę się przy okazji nieco, tak jak na Twoim Migu-21 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 Witam po dłuższej przerwie. Milek sklejony i poszlifowany, choć w niektórych miejscach muszę jeszcze prysnąć podkładem, co by zobaczyć czy wszystko gra. Musiałem także odtworzyć kilka zatartych linii podziałowych blach. Ogólnie spasowanie było dobre. Teraz czeka na mnie nitowanie. Stan na dzisiaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 3 Marca 2014 Autor Share Napisano 3 Marca 2014 Niewiele, ale zawsze cuś. Łopaty i śmigło ogonowe jeszcze nie skończone. Przy kadłubie mało się działo, dokleiłem jedynie ispankę i ustrojstwo do naprowadzania rakiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi