holikpzl Napisano 18 Lutego 2014 Autor Share Napisano 18 Lutego 2014 Kadłub sklejony nie miałem z tym większych problemów wszystko dobrze pasowało problem był tylko z górną częścią na dziobie ale w końcu się wpasowała Kadłub ze skrzydłami i sterem wysokości jeszcze na sucho za fotelami wkleiłem belkę z polistyrenu 2mm bo była tam ogromna szpara z tyłu też była szpara więc wkleiłem tam dwie płytki polistyrenu ster wysokości tez musiałem troche przeszlifować żeby wszedł na swoje miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 No to teraz "szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Model jest już po szpachlowaniu skrzydła i stateczniki przyklejone jeszcze tylko usuwanie szpachli z miejsc gdzie nie powinno jej być i ostatnie szlify Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Upilnuj takie miejsca, jak na zdjęciu po lewej, bo jak taka wpadziocha wyjdzie na jaw po malowaniu to się można zagotować. Wiem, co mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Witam po miesiącu przez ten czas cos sie po trochu działało przy modelu a oto efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 Karabiny już je dużo bardziej przypominają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Witaj, chętnie tu zaglądam, bo lubię nietypowe tematy, a MB 200 stwarza duże możliwości. Wiele rzeczy robisz pomysłowo, ale brakuje mi nieco dokładności oraz umiejętności skorzystania ze sprawdzonych rozwiązań - np karabiny byłyby jeszcze ciekawsze, gdybyś lufy wykonał z igieł skrzykawkowych. Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 I linki do sterów z miedzianego drutu nie są ostatnio w modzie. A tak naprawdę to nigdy nie były. Dobrze jest nabyć elastyczna żyłkę, bo ona jest elastyczna właśnie i takim linkom nie grozi "obwis". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 To dopiero mój drugi model a mój sprzęt jeszcze dość ubogi przy kolejnym modelu pewnie już dostosuje się do wszystkich rad jakich udzielicie mi w tym warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 ale ale, np. drut stalowy 0,3 drogi nie jest, a z niego też zrobisz naciągi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Panie, po co druty, żyłki itp. Ja do tego typu rzeczy używam nitki wyciągniętej z rajstopy. Słyszałem też o naciągach ze ściągacza ze skarpet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Druta trudniej przypadkowo uszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Karabiny pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Jako zagorzały szmatopłato-maniak mogę powiedzieć, że Spiton ma rację użyj lepiej żyłki. Nawierć otworki, wklej żyłkę - nie musi być bardzo naprężona następnie rozgrzewasz np. igłę i zbliżasz nie dotykając, żyłka pięknie się napina. Ewentualnie dla krótkich odcinków jak linki popychaczy sterów itp. możesz po prostu użyć cienkiego pręcika wyciągniętego z ramki wtryskowej. Takie druty są rzeczywiście ostatnio bardzo kontrowersyjne i kojarzą się za bardzo z pewnym jeszcze bardziej kontrowersyjnym modelem ;) Model wygląda fajnie ale przy następnym spróbuj elementy dorabiać bardziej dokładnie. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Dostosowałem sie do waszych rad i oto nowe olinowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 No i pięknie wyszły te linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2014 No aż sam się zdziwiłem że tak łatwo poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Takie druty są rzeczywiście ostatnio bardzo kontrowersyjne i kojarzą się za bardzo z pewnym jeszcze bardziej kontrowersyjnym modelem ;) Ha:) Widzę, że kontrowersyjność kontrowersyjnego modelu zawitała już pod każdą niemal strzechę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Wie ktoś może jak wyglądały czeskie bomby montowane na tych samolotach bo nie mogę znaleźć jakiegoś wiarygodnego rysunku lub zdjęcia Jeśli ktoś wie proszę o szybką podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Znalezione w internetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Między silniki i osłony wkleiłem stalowe pręciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Ale koślawe !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Model pomalowany jeszcze pozostało dorobić bomby dorobiłem też zaczepy na małe bomby niestety tych bomb nie będzie bo się pogubiły kalki po dwóch tygodniach wiszenia na słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 10 Maja 2014 Autor Share Napisano 10 Maja 2014 Bomby zrobione,kalki nie siadły dość dobrze najbardziej jest to widoczne na boku kadłuba. Myśle że to tyle w tym warsztacie. ZAPRASZAM do galerii viewtopic.php?f=64&t=43527 PS.Dzieki wszystkim za pomoc i wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi