Szydercza Gała Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 Swoją drogą jaki przeskok w parę lat. Wtedy mirażowe mydło, blaszka WEM-u i jakie było ŁAŁ. Teraz jak popatrzę na te czarnokoty i co mozna by jeszcze na przykład z Micromastera dołozyć, to przeciez ten mój staruszek nadaje się tylko do puszczania w wannie razem z gumowOM kaczkOM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 4 minuty temu, Szydercza Gała napisał: Swoją drogą jaki przeskok w parę lat. Wtedy mirażowe mydło, blaszka WEM-u i jakie było ŁAŁ. Teraz jak popatrzę na te czarnokoty i co mozna by jeszcze na przykład z Micromastera dołozyć, to przeciez ten mój staruszek nadaje się tylko do puszczania w wannie razem z gumowOM kaczkOM Ja miałem takie poczucie po tym jak skończyłem swoją korwetę Castle. Com się nadorabiał częsci, nawaloryzował - dział, wind, podwójnych Oerlikonów. 2-3 lata później te wszystki popierdułki sa dostępne w większości przynajmniej albo z BlackCata albo z Micromastera, jak nie z obu naraz. Z czego nie omieszkałem skorzystać przy fregacie. Na tym tle broni się jeszcze dość stary zestaw akcesoriów mostka z NorthStar models, ani Czarny Kot ani Nowozelandczyk nie mają nic fajnie podobnego. PS. Za czasem poprzednim nie tęsknię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 No bo i za czym tu tęsknić Michu. Flowerek to akrurat fajna sprawa, zobaczę jak mi pójdzie ztym Butlerem, jak nie będzie za dużo golgoty, to kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 (edytowane) 42 minuty temu, Szydercza Gała napisał: No bo i za czym tu tęsknić Michu. Flowerek to akrurat fajna sprawa, zobaczę jak mi pójdzie ztym Butlerem, jak nie będzie za dużo golgoty, to kto wie? Rób tego Butlera, rób - chętnie popatrzę. Podoba mi się on całkiem, całkiem - ten niski mostek i dwie duże wieże na niewielkim kadłubie nadają mu fajną sylwetę. Jakoś ostatnio krąży wokół mnie, nawet kilka po Atlantyku się przez chwilę pobujało. PS. Czy Ty/ktoś inny się orientuje - matrosy brytyjskie. Czapki albo białe, albo granatowe. Kiedy jedne, a kiedy drugie? Pytam, bo właśnie kilku takich gentlemanów pędzluję na fregatkę... Edytowane 8 Lipca 2023 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 To chyba zalezało od strefy klimatycznej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Peter Hall z Atlantic Models zaanonsował, że Hunt w /350 jest gotów do sprzedaży. Jakość, jak to u niego od lat niezmienna. Gwoli przypomnienia, Hunta robi też chyba francuski L'Arsenal., można go nawet na mojehobby dostać za 420 zł i chyba jest to model lepszy https://www.mojehobby.pl/products/Hunt-type-III.html Rozmawiałem tez na ostatniej Babierybie z ludźmi z IBG. Niewykluczają, że zrobią swoje niszczyciele w 1/350, ale to nic konkretnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 Godzinę temu, socjo1 napisał: Rozmawiałem tez na ostatniej Babierybie z ludźmi z IBG. Niewykluczają, że zrobią swoje niszczyciele w 1/350, ale to nic konkretnego... A o nowościach w 1/700 nic nie mówili przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 9 Lipca 2023 Share Napisano 9 Lipca 2023 11 minut temu, filipsg napisał: A o nowościach w 1/700 nic nie mówili przypadkiem? Ja nie pytałem, oni nie mówili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 3dwild nie zwalnia tempa i wysmaża kolejny gorący model. jak myślicie to będzie kolejny scam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 Furutaka w pierwotnej konfiguracji byłaby fajniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 (edytowane) Starling Models finalizuje prace nad Yarrą (nazwa rzeki w Australii) , przedstawicielem klasy zmodyfikowanych slupów Grimsby o długości 79 metrów. Warto wspomnieć, że Yarra w czasie II wojny światowej służyła początkowo na Morzu Czerwonym a zatonęła 4 marca 1942 w starciu z zespołem m.in. trzech japońskich ciężkich krążowników, próbując osłaniać konwój uchodzący z jawajskiej Batawii. Model ma być dostępny w sierpniu, składać się z żywicznego kadłuba oraz pozostałych części drukowanych i blaszanych. Edytowane 21 Lipca 2023 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 Godzinę temu, socjo1 napisał: Starling Models finalizuje prace nad Yarrą a wiadomo kiedy sfinalizują M33 który jest zapowiadany od 2 lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 19 minut temu, M.A.V. napisał: a wiadomo kiedy sfinalizują M33 który jest zapowiadany od 2 lat ? Nie. Jakiś czas temu Mike wycofał się z kilku zapowiedzi (m.in. z fregaty Loch :-((( ) więc nie wiem jak jest z tym M33. Generalnie znacznie więcej czasu mu to wszystko zajmuje niż się mu wydawało, więc pora na urealnienie planów i oczekiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 oyodo od 3dwild? nie-e. yahagi hasegawy przerobiony na oyodo stąd przykrótki kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Kolejny gorący model od 3d-wild i kolejny unboxing u zadowolonego klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Gorący inbox dla tych którzy wciąż się wahają: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 28 Lipca 2023 Share Napisano 28 Lipca 2023 Rynek modelarski reaguje na bieżące wydarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 wychodzi na to że chcą sprzedać model chińczyków dodając swój zestaw części. przeliczając ich walutę to całość jest w cenie zestawu pontosa do lhd-1 wasp. ciekawe jaką marżę naliczą sobie europejskie sklepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 Zrobią tak żeby mieć marżę przynajmniej 33% czyli pomnóż sobie cenę producenta X 1.5, w przeciwnym razie nid będzie to miało dla nich sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 Wiemy już mniej więcej, co będzie w pudełku z SSBN OHIO od Riich models: Dwa modele w pudle, pełne kadłuby i dwie wyrzutnie gotowe do otworzenia - jeśli nie zrobili żadnych merytorycznych baboli i da się to złożyć, to spełnią moje oczekiwania w 100% W Japonii cena zapowiadana na równowartość ok. 25 EUR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 7 Sierpnia 2023 Share Napisano 7 Sierpnia 2023 Special Hobby 1/72 Titan Submarine Unboxing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 8 Sierpnia 2023 Share Napisano 8 Sierpnia 2023 Nowości w temacie współczesnej USN ciąg dalszy Chińczycy z umiarkowanie znanego Magic Factory zapowiadają USS Geralda Forda (CVN-78) w siedemsetce, na renderkach wygląda to sympatycznie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Sierpnia 2023 Share Napisano 9 Sierpnia 2023 model w druku 3D , wersje dla marynarek : greckiej , amerykańskiej , niemieckiej , tureckiej i norweskiej dostępne skale : 1/72 , 1/100 , 1/144 , 1/200 , 1/350 , 1/700 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 9 Sierpnia 2023 Share Napisano 9 Sierpnia 2023 Odrazu widać że Wydruki 3D podbijają pomału rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi