Szydercza Gała Napisano 8 Lipca 2023 Napisano 8 Lipca 2023 Swoją drogą jaki przeskok w parę lat. Wtedy mirażowe mydło, blaszka WEM-u i jakie było ŁAŁ. Teraz jak popatrzę na te czarnokoty i co mozna by jeszcze na przykład z Micromastera dołozyć, to przeciez ten mój staruszek nadaje się tylko do puszczania w wannie razem z gumowOM kaczkOM 1 Cytuj
socjo1 Napisano 8 Lipca 2023 Napisano 8 Lipca 2023 4 minuty temu, Szydercza Gała napisał: Swoją drogą jaki przeskok w parę lat. Wtedy mirażowe mydło, blaszka WEM-u i jakie było ŁAŁ. Teraz jak popatrzę na te czarnokoty i co mozna by jeszcze na przykład z Micromastera dołozyć, to przeciez ten mój staruszek nadaje się tylko do puszczania w wannie razem z gumowOM kaczkOM Ja miałem takie poczucie po tym jak skończyłem swoją korwetę Castle. Com się nadorabiał częsci, nawaloryzował - dział, wind, podwójnych Oerlikonów. 2-3 lata później te wszystki popierdułki sa dostępne w większości przynajmniej albo z BlackCata albo z Micromastera, jak nie z obu naraz. Z czego nie omieszkałem skorzystać przy fregacie. Na tym tle broni się jeszcze dość stary zestaw akcesoriów mostka z NorthStar models, ani Czarny Kot ani Nowozelandczyk nie mają nic fajnie podobnego. PS. Za czasem poprzednim nie tęsknię Cytuj
Szydercza Gała Napisano 8 Lipca 2023 Napisano 8 Lipca 2023 No bo i za czym tu tęsknić Michu. Flowerek to akrurat fajna sprawa, zobaczę jak mi pójdzie ztym Butlerem, jak nie będzie za dużo golgoty, to kto wie? Cytuj
socjo1 Napisano 8 Lipca 2023 Napisano 8 Lipca 2023 (edytowane) 42 minuty temu, Szydercza Gała napisał: No bo i za czym tu tęsknić Michu. Flowerek to akrurat fajna sprawa, zobaczę jak mi pójdzie ztym Butlerem, jak nie będzie za dużo golgoty, to kto wie? Rób tego Butlera, rób - chętnie popatrzę. Podoba mi się on całkiem, całkiem - ten niski mostek i dwie duże wieże na niewielkim kadłubie nadają mu fajną sylwetę. Jakoś ostatnio krąży wokół mnie, nawet kilka po Atlantyku się przez chwilę pobujało. PS. Czy Ty/ktoś inny się orientuje - matrosy brytyjskie. Czapki albo białe, albo granatowe. Kiedy jedne, a kiedy drugie? Pytam, bo właśnie kilku takich gentlemanów pędzluję na fregatkę... Edytowane 8 Lipca 2023 przez socjo1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 8 Lipca 2023 Napisano 8 Lipca 2023 To chyba zalezało od strefy klimatycznej nie? Cytuj
socjo1 Napisano 9 Lipca 2023 Napisano 9 Lipca 2023 Peter Hall z Atlantic Models zaanonsował, że Hunt w /350 jest gotów do sprzedaży. Jakość, jak to u niego od lat niezmienna. Gwoli przypomnienia, Hunta robi też chyba francuski L'Arsenal., można go nawet na mojehobby dostać za 420 zł i chyba jest to model lepszy https://www.mojehobby.pl/products/Hunt-type-III.html Rozmawiałem tez na ostatniej Babierybie z ludźmi z IBG. Niewykluczają, że zrobią swoje niszczyciele w 1/350, ale to nic konkretnego... Cytuj
filipsg Napisano 9 Lipca 2023 Napisano 9 Lipca 2023 Godzinę temu, socjo1 napisał: Rozmawiałem tez na ostatniej Babierybie z ludźmi z IBG. Niewykluczają, że zrobią swoje niszczyciele w 1/350, ale to nic konkretnego... A o nowościach w 1/700 nic nie mówili przypadkiem? Cytuj
socjo1 Napisano 9 Lipca 2023 Napisano 9 Lipca 2023 11 minut temu, filipsg napisał: A o nowościach w 1/700 nic nie mówili przypadkiem? Ja nie pytałem, oni nie mówili... Cytuj
bsnt3k Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 3dwild nie zwalnia tempa i wysmaża kolejny gorący model. jak myślicie to będzie kolejny scam? Cytuj
Szydercza Gała Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 Furutaka w pierwotnej konfiguracji byłaby fajniejsza. Cytuj
socjo1 Napisano 21 Lipca 2023 Napisano 21 Lipca 2023 (edytowane) Starling Models finalizuje prace nad Yarrą (nazwa rzeki w Australii) , przedstawicielem klasy zmodyfikowanych slupów Grimsby o długości 79 metrów. Warto wspomnieć, że Yarra w czasie II wojny światowej służyła początkowo na Morzu Czerwonym a zatonęła 4 marca 1942 w starciu z zespołem m.in. trzech japońskich ciężkich krążowników, próbując osłaniać konwój uchodzący z jawajskiej Batawii. Model ma być dostępny w sierpniu, składać się z żywicznego kadłuba oraz pozostałych części drukowanych i blaszanych. Edytowane 21 Lipca 2023 przez socjo1 Cytuj
M.A.V. Napisano 21 Lipca 2023 Napisano 21 Lipca 2023 Godzinę temu, socjo1 napisał: Starling Models finalizuje prace nad Yarrą a wiadomo kiedy sfinalizują M33 który jest zapowiadany od 2 lat ? Cytuj
socjo1 Napisano 21 Lipca 2023 Napisano 21 Lipca 2023 19 minut temu, M.A.V. napisał: a wiadomo kiedy sfinalizują M33 który jest zapowiadany od 2 lat ? Nie. Jakiś czas temu Mike wycofał się z kilku zapowiedzi (m.in. z fregaty Loch :-((( ) więc nie wiem jak jest z tym M33. Generalnie znacznie więcej czasu mu to wszystko zajmuje niż się mu wydawało, więc pora na urealnienie planów i oczekiwań. Cytuj
bsnt3k Napisano 21 Lipca 2023 Napisano 21 Lipca 2023 oyodo od 3dwild? nie-e. yahagi hasegawy przerobiony na oyodo stąd przykrótki kadłub. Cytuj
bsnt3k Napisano 24 Lipca 2023 Napisano 24 Lipca 2023 Kolejny gorący model od 3d-wild i kolejny unboxing u zadowolonego klienta. Cytuj
bsnt3k Napisano 24 Lipca 2023 Napisano 24 Lipca 2023 Gorący inbox dla tych którzy wciąż się wahają: Cytuj
filipsg Napisano 28 Lipca 2023 Napisano 28 Lipca 2023 Rynek modelarski reaguje na bieżące wydarzenia Cytuj
bsnt3k Napisano 6 Sierpnia 2023 Napisano 6 Sierpnia 2023 wychodzi na to że chcą sprzedać model chińczyków dodając swój zestaw części. przeliczając ich walutę to całość jest w cenie zestawu pontosa do lhd-1 wasp. ciekawe jaką marżę naliczą sobie europejskie sklepy. Cytuj
Szydercza Gała Napisano 6 Sierpnia 2023 Napisano 6 Sierpnia 2023 Zrobią tak żeby mieć marżę przynajmniej 33% czyli pomnóż sobie cenę producenta X 1.5, w przeciwnym razie nid będzie to miało dla nich sensu. Cytuj
filipsg Napisano 6 Sierpnia 2023 Napisano 6 Sierpnia 2023 Wiemy już mniej więcej, co będzie w pudełku z SSBN OHIO od Riich models: Dwa modele w pudle, pełne kadłuby i dwie wyrzutnie gotowe do otworzenia - jeśli nie zrobili żadnych merytorycznych baboli i da się to złożyć, to spełnią moje oczekiwania w 100% W Japonii cena zapowiadana na równowartość ok. 25 EUR. 1 Cytuj
mikemc Napisano 7 Sierpnia 2023 Napisano 7 Sierpnia 2023 Special Hobby 1/72 Titan Submarine Unboxing Cytuj
filipsg Napisano 8 Sierpnia 2023 Napisano 8 Sierpnia 2023 Nowości w temacie współczesnej USN ciąg dalszy Chińczycy z umiarkowanie znanego Magic Factory zapowiadają USS Geralda Forda (CVN-78) w siedemsetce, na renderkach wygląda to sympatycznie: Cytuj
M.A.V. Napisano 9 Sierpnia 2023 Napisano 9 Sierpnia 2023 model w druku 3D , wersje dla marynarek : greckiej , amerykańskiej , niemieckiej , tureckiej i norweskiej dostępne skale : 1/72 , 1/100 , 1/144 , 1/200 , 1/350 , 1/700 1 Cytuj
Yamamoto Napisano 9 Sierpnia 2023 Napisano 9 Sierpnia 2023 Odrazu widać że Wydruki 3D podbijają pomału rynek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi