filipsg Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego Boxart dla hiszpańsko-australijskiego wydania OHP od AFV Club. Typ Santa Maria jest w sumie kuszący, to okręty o znacznie ciekawszej i bardziej aktywnej służbie niż nasze generały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego to 1/700 to sie nie nachylam bo nie zobaczę :). a na poważnie ciekaw jestem wykonania musze poszukać inboxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego W dniu 10.02.2024 o 13:12, M.A.V. napisał: 1) pierwszowojenny typ UB : https://www.rcsubs.cz/index.php/resin-static-models/77-u-boot-kit-ub-1-resin-full-kit-1-144-1-72-1-48 dobry komentarz producenta przy wersji 1/144 may contain slight curling or warping // moze miec lekkie zwichrowania i pofalowania (moje wolne tłumaczenie) choć miło że piszą, ale jak piszą to znaczy ze są znaczne czy ze producent jest w porządku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego (edytowane) 4 godziny temu, laskonogi napisał: dobry komentarz producenta przy wersji 1/144 may contain slight curling or warping // moze miec lekkie zwichrowania i pofalowania (moje wolne tłumaczenie) choć miło że piszą, ale jak piszą to znaczy ze są znaczne czy ze producent jest w porządku ? dam znać bo będę miał możliwość przekonać się o tym organoleptycznie ---> zamówiłem sobie kilka dni temu właśnie tą 144 EDIT ------------------- nie wiem czy było.... będzie ruski towarzysz gorszkow w 350 Edytowane 13 Lutego przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego 11 godzin temu, M.A.V. napisał: zamówiłem sobie kilka dni temu właśnie tą 144 stanowczo czekam na info, bo choć okręty podwodne to tak średnio to te I ww i "wcześniej" mają swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) Będzie Achilles i Dresden..podobno w marcu. Edytowane 18 Lutego przez SAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Siedemsetkowcom Flyhawka zawistnie zazdroszczę (w kwestii jakości tych modeli...)! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego W dniu 13.02.2024 o 17:14, laskonogi napisał: dobry komentarz producenta przy wersji 1/144 may contain slight curling or warping // moze miec lekkie zwichrowania i pofalowania (moje wolne tłumaczenie) choć miło że piszą, ale jak piszą to znaczy ze są znaczne czy ze producent jest w porządku ? dziś odebrałem paczkę - wszystko OK wygląda to bardzo ładnie, nawet nitowanie jest --> w porównaniu do wyrobu MikroMira to jakościowa przepaść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Fotki, dowody Zbychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego (edytowane) 14 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Fotki, dowody Zbychu ale marudzisz... ładny inbox jest na stronce producenta no ale skoro tak ładnie prosisz to po starej znajomości tak na szybko paczaj MikroMira już mi się nie chce szukać po szafie bo jutro wstaje po 5 ale znalazlem inboxa na britku : https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235020651-submarine-ub-1-1144-mikromir/ EDIT --------- jeszcze mi się przypomniało że recka z fotami tego czeskiego wyrobu jest w najnowszym numerze MO [1/2024] Edytowane 20 Lutego przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego W dniu 5.02.2024 o 12:09, socjo1 napisał: .... sam model wygląda na poważny, rzetelny i zaawansowany.... W dniu 8.02.2024 o 14:29, Rafly napisał: Ale ten druk wcale nie wygląda dobrze..... cóż przekonam się organoleptycznie - może będę żałował ale sobie zamówiłem tą włoszczyznę pewnie przesyłka dojdzie około maja-czerwca to zamelduje czy cacy czy qpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego Hobby Boss zapowiedział Olympica w kamuflażu Dazzle w 1/700. NARESZCIE! Mam Olympica z Revella i w sumie wolę cywilne ciuchy od kamuflażu, ale jestem ciekaw jak im ta piękność wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego 25 minut temu, filipsg napisał: ... jestem ciekaw jak im ta piękność wyjdzie. to będzie to samo co ich Titanic ---> https://www.mojehobby.pl/products/Titanic-58458669.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego 7 minut temu, M.A.V. napisał: to będzie to samo co ich Titanic ---> https://www.mojehobby.pl/products/Titanic-58458669.html I tak, i nie - trochę części do Olympica w ramkach brakuje, a to właśnie uwzględnienie różnic między dwoma statkami jest istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego W dniu 1.02.2024 o 21:16, laskonogi napisał: ja od czasu sławetnej kotwicy z Yamamoto mam teorię iż w końcu zaczną wydawać burty etc i tak powoli bedzie sobie mozna złożyć okret w '35... sekcjami O wilku mowa? Zdjęcia nie moje skopiowane z internetu pomysł fajny 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego quod erat demonstrandum ale że tak bez burty nawet albo chociaż pociągnąć to trochę do przodu ,, tak to mu się lufki haczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego W dniu 23.02.2024 o 13:01, laskonogi napisał: quod erat demonstrandum ale że tak bez burty nawet albo chociaż pociągnąć to trochę do przodu ,, tak to mu się lufki haczą Poczekajmy zobaczymy to napewno nie koniec sławetnych kotwic, dział będą pewnie i mostki kominy…..a ze drukarki 3D stają się już pomału dla każdego śmiertelnika ogólnodostępne za kilka miesięcy pewnie ujrzymy całego jajmato w ciekawej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego 42 minuty temu, Yamamoto napisał: .a ze drukarki 3D stają się już pomału dla każdego śmiertelnika ogólnodostępne za kilka miesięcy pewnie ujrzymy całego jajmato w ciekawej skali co prawda to prawda ale ile litrów by poszło na taki druk nono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego W dniu 22.02.2024 o 22:41, Yamamoto napisał: Na marginesie - nigdy się w to nie zagłębiałem, ale czy naprawdę pojedyncze działka 23mm były obłożone workami z piaskiem do wysokości... łydki strzelca? Co takie rozwiązanie miałoby na celu? Regularnie widuję taki układ na modelach jamajoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Może to taki swojego rodzaju chwytak na łuski:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego (edytowane) EDIT ------------- będzie też kolejne cygaro znad Sekwany Edytowane 27 Lutego przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego dziś dotarła do mnie włoszczyzna od razu na wstępie mogę napisać że informacje w necie o bardzo długim oczekiwaniu na produkty od Thetisa to bzdury (albo firma się mocno ogarnęła logistycznie w ciągu ostatniego roku) ----> od momentu zamówienia na ich stronce (płatność PayPal) do otrzymania przesyłki minęło dokładnie 8 dni Inboxa nie robię bo już wcześniej @socjo1 wrzucił link. Co do jakości wydruku to jestem pozytywnie zaskoczony - jakościowo nie odbiega to od wyrobów od Starlinga chociaż @Raflysłusznie zauważył że kilka rzeczy jest zrobionych trochę bez sensu - głównie na kiosku (drabinki, drzwi razem z wydrukiem - dużo lepiej by było jakby dali do tego blaszkę), trochę w dziwnych miejscach kadłuba są niektóre podpory ale całościowo prezentuje się to nieźle i jestem zadowolony z zakupu. W ogóle to napisałem do producenta że kategorycznie powinni wypuścić w 1/350 Scire którą mają już w ofercie w 200ce w konfiguracji do przewozu świnek do rajdu na Aleksandrię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 29 Lutego Share Napisano 29 Lutego Nie wiem czy już było. Black Cat zapowiada czterofajkowca USS Ward w wersji okrętu desantowego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca (edytowane) IronShipWrights zapowiedział dwie nowe podłudki w 350 z okresu Zimnej Wojny : - USS Seawolf (SSN-575) - reedycja w później konfiguracji z lat 70tych jako okręt specjalny do badań głębinowych - USS Marlin (SST-2) - mały okręt szkolny EDIT ------------ jeszcze z kronikarskiego obowiązku bo chyba nie było... czeski Brengun-Hauler wypuścił w żywicy na początku roku sowiecki rzeczny kuter dozorowy typu BK-2 w skali 1/144 : Edytowane 8 Marca przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi