M.A.V. Napisano 14 Grudnia 2022 Share Napisano 14 Grudnia 2022 (edytowane) wyszło wznowienie "dwudziestkitrójki" pozycja o tyle warta zainteresowania że teraz są już do niej blaszki na bogato z RC-Subs Edytowane 14 Grudnia 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Grudnia 2022 Share Napisano 19 Grudnia 2022 kolejny fajny pokrak niestety tylko w 700 i w dodatku WL ...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 W dniu 11.12.2022 o 10:36, socjo1 napisał: para w kotle i nity w kadłubie. te sa njafajniejsze a jeszcze jak mają boczne koła to juz w ogóle wypas ale tego jak na lekarstwo W dniu 11.12.2022 o 15:19, Szydercza Gała napisał: niszczyciele w ogóle są fajne. zgadzam sie w całej rozciągłości ale bocznokołowce fajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 (edytowane) 5 godzin temu, laskonogi napisał: ...ale bocznokołowce fajniejsze NIE Edytowane 2 Stycznia 2023 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: NIE e tam nie znasz sie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) 22 godziny temu, laskonogi napisał: jeszcze jak mają boczne koła to juz w ogóle wypas ale tego jak na lekarstwo a masz tą piękną ślicznotkę "made in PL" : https://www.mojehobby.pl/products/HMS-Queen-of-Thanet-1942-r..html w dodatku w jedynie słusznej skali Edytowane 3 Stycznia 2023 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 7 godzin temu, M.A.V. napisał: tą piękną ślicznotkę "made in PL" : nie moze być inaczej - jeno dokumentacji mało ale nadejdzie jej czas, na razie ugrzęzłem w 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 20 minut temu, laskonogi napisał: nie moze być inaczej - jeno dokumentacji mało ale nadejdzie jej czas, na razie ugrzęzłem w 144 Swoją drogą, mógłbyś nie kisić tej swojej budowy w jakiś odmętach Internetu, tylko normalnie po ludzku wrzucać na Forum - wszak bardzo fajnie Ci wychodzi! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 7 minut temu, socjo1 napisał: tylko normalnie po ludzku wrzucać na Forum wywiad pracuje no tak masz rację:) ale jakos sie tak zbieram co by tu tez coś zamieścić ze się zebrać nie mogę - ale dobra czuje się postawiony do pionu poprawie się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Przecierz wrzuca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Stycznia 2023 Share Napisano 23 Stycznia 2023 (edytowane) grecki producent HSM wypuścił dwa typy okrętów podwodnych służące pod grecką banderą (oba produkcji niemieckiej) 1) jednostka klasy Poseidon (zmodyfikowany niemiecki typ 209) 2) jednostka klasy Papanikolis (zmodyfikowany niemiecki typ 214) oba modele są "z drukarki" , dostępna są też w skali 700 Edytowane 24 Stycznia 2023 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 3 Lutego 2023 Share Napisano 3 Lutego 2023 (edytowane) fujimi wpadło na pomysł że wyda mostek fuso wraz z podstawką. mostek pochodzi z pełnego modelu w skali 1:350. mogli by się wysilić i zrobić to samo w skali 1:200. Edytowane 3 Lutego 2023 przez bsnt3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 (edytowane) Musieliby zrobić nowe formy, a tak wyjęli gotowiec wsadzili w nowe pudełko i voila. Edytowane 4 Lutego 2023 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 fregaty klasy River w dwóch konfiguracjach w 700 już dostępne : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 ... a także wznowienie tejże samej fregaty w 1/350. Podobno większość detali ma być drukowana przez Black Cata i w ogóle cały model ma być "highly improved". Ciekawe, czy porawią babole z pierwowzoru - w 1/700 to nie wygląda dobrze, wszystko co było źle, to dalej jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Ja generalnie mam mieszane uczucia w stosunku do tych drukowanych w 3D rzeczy. Te szalupy czarnego kota to była GOLGOTA, nie wiem czy nie prościej byłoby wyjść z plastiku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 https://www.themodellingnews.com/2022/01/preview-border-models-new-135th-scale.html tak to ja tu zostawie no mało to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 eh.... jakoś w ogóle do mnie nie przemawiają takie fragmentaryczne modele... \ mostki, kominy, fragmenty pokładów, solo wieże... a już szczyt szczytów to kotwica do Jajmato - jak zobaczyłem preorder tego takoma za 40$ to byłem pewny że to jaja na prima aprilis 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 nie wiem czy wiecie ale w border model planuje wydać do swojej Kate fragment akagi również 1/35. taka diorama z ataku na pearl habor. na twitterze śmigały już testowe składaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 11 godzin temu, M.A.V. napisał: eh.... jakoś w ogóle do mnie nie przemawiają takie fragmentaryczne modele... \ mostki, kominy, fragmenty pokładów, solo wieże... a już szczyt szczytów to kotwica do Jajmato - jak zobaczyłem preorder tego takoma za 40$ to byłem pewny że to jaja na prima aprilis Bo ja wiem?... Wieża w przekroju + to co poniżej pokładu - prezentacja ciekawego i skomplikowanego podzespołu, który nigdy na zwykłym modelu nie będzie widoczny. 1/35 fragment u-boota - to chyba dla miłosników pancerki i figurek. Można poszaleć przy malowaniu, jakąś scenkę zaaranżować - a przy tym nie jest to tak gargantuicznie wielkie jak cały okręt. Kotwica to już chyba rzeczywiście dla ostrych fetyszystów... Ja kiedyś miałem taką perwersyjną fanzazję, że mógłbym robić same dzioby od b-24 i b-17, tylko po to żeby naklejać i eksponowac kolejne nose-arty. Potem przyklejamy na drweniany placek, myk na scianę i mamy kolekcję lepszą, niż myśliwskie poroża ;-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 Testowy border model składany przez modelarza z Tajwanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 10 godzin temu, socjo1 napisał: ...mógłbym robić same dzioby od b-24 i b-17, tylko po to żeby naklejać i eksponowac kolejne nose-arty. Potem przyklejamy na drweniany placek, myk na scianę i mamy kolekcję lepszą, niż myśliwskie poroża 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 9 godzin temu, bsnt3k napisał: Testowy border model składany przez modelarza z Tajwanu. Calkiem calkiem na co te Chińczycy nie wpadnąteraz tylko znależć miejsce na to cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Lepszy interes zrobią po przeskalowaniu tego do 48 i 72, wtedy samolociarze będą mieli fajny podstawek do eksponowania swoich zabawek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 6 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Lepszy interes zrobią po przeskalowaniu tego do 48 i 72, wtedy samolociarze będą mieli fajny podstawek do eksponowania swoich zabawek. To jest tylko mały dodatek do ich Kate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi