Gość Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Ale nie powiesz mi, że model nie wygląda lepiej na takim tle. Masz rację Marcin, zresztą wiesz sam, bo często byłeś w tym wątku, że potrafię robić zdjęcia. Moja pierwsza 90-ka fajnie wychodziła na fotkach. A i widzę też, że i z aparatu, coś da się wycisnąć. Tryb auto, mała korekta zdjęć w windowsie i proszę. Oto poprawiona fotka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Co to za aparat jak można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Teraz już foty wychodzą porządne Tyle, że albo znowu przekłamanie na zdjęciu, albo faktycznie ten piaskowy jakiś taki blady. Chociaż może po washu trochę ściemnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 To jest przekłamanie. Piaskowy w rzeczywistości jest trochę ciemniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Witam!! Chciałem dorzucić jeszcze kilka fotek mojej 90-ki, ukazujących, jak naprawdę wygląda kolor piaskowy na moim modelu i że w rzeczywistości nie jest taki blady. Zaręczam, że fotki zostały tylko przycięte, nic nie kombinowałem z kolorami. Oto one: Fotki robione kilka dni temu. Dziś model jest już w pełni obkalkowany. Teraz muszę go jeszcze raz pociągnąć sido, machnąć jakiś wash, potem pomalować na tip top gąski i lekko je przykurzyć. To tyle na teraz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Jest szansa że w końcu coś będzie doprowadzone do końca. Trzymam kciuka za pomyślny finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 No jakaś szansa jest Krzyśku, ale nie chcę zapeszać. Pamiętasz?? T-90 z pierwszych stron tego wątku ( czyt. książki ), też był na ukończeniu i jak skończył? Na chwilę obecną, staram się nie wkurzać mojej żony, więc może ta 90-ka dożyje do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 Witam tych, którzy jeszcze odwiedzają ten wątek. Mojej walki z teciakiem ciąg dalszy. Model jest już obkalkowany od A do Z. Zostało już bardzo nie wiele do zrobienia i chyba ten model, naprawdę doczeka się galerii. A tak wygląda w pełnym oznakowaniu: Widzę, że musze jeszcze poprawić malowanie światła z tyłu, pomalować obrysówki no i wziąć się za te gąski. To tyle. Pozdrawiam P.S. Różnica w odcieniu koloru piaskowego na lufie, to efekt światła. W rzeczywistości kolor jest jednolity na każdym elemencie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 Podoba mi się ale jednak dalej jakoś za jasny mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Lutego 2015 Share Napisano 17 Lutego 2015 Mam okropne wrażenie ze koła są przeskalowane, ale to na pewno tylko złudzenie. Działaj dalej z tym oriłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2015 Share Napisano 18 Lutego 2015 Podoba mi się ale jednak dalej jakoś za jasny mi się wydaje. Ale żeś się uparł Daniel . Ręczę Ci że ten kolor jest dobry. Fakt, na fotkach wydaje się jasny ale w realu jest ok. Słowo harcerza Mam okropne wrażenie ze koła są przeskalowane, ale to na pewno tylko złudzenie. Działaj dalej z tym oriłem! To jest złudzenie Tomku . Dzięki za doping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 18 Lutego 2015 Share Napisano 18 Lutego 2015 Bardzo ładny ten twój teciak , fajnie wyglądaj te kalkomanie , jeszcze dopieścisz kilka detali i do galeryji Gratuluje udanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 18 Lutego 2015 Share Napisano 18 Lutego 2015 Ja tam zaglądam systematycznie wszystko ładnie według mnie, ale musisz popracować nie nad modelem tylko nad fotkami które utrudniają ocenę modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 18 Lutego 2015 Share Napisano 18 Lutego 2015 Grzechu przyjmuję, że kolor jest w porządku - trzymam cię za słowo. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2015 Share Napisano 18 Lutego 2015 Bardzo ładny ten twój teciak , fajnie wyglądaj te kalkomanie , jeszcze dopieścisz kilka detali i do galeryji Gratuluje udanego modelu Dzięki Przemku , ale nie ma jeszcze, czego gratulować. Teraz właśnie jest ten krytyczny moment. Model, prawie skończony i trzeba się pilnować, by nie podpaść z czymś żonce, bo wtedy kaplica. Dlatego ostatnio chodzę na paluszkach, chucham i dmucham, herbatkę robię i śniadanka do łózka Ja tam zaglądam systematycznie wszystko ładnie według mnie, ale musisz popracować nie nad modelem tylko nad fotkami które utrudniają ocenę modelu . Z fotkami to zdaję sobie sprawę że lipa. Dziś już wiem, że oszczędzanie na sprzęcie fotograficznym, nie opłaciło mi się. Grzechu przyjmuję, że kolor jest w porządku - trzymam cię za słowo. Działaj dalej. No wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Panowie, pomocy!! Może trudno w to uwierzyć ale zacząłem robić wash na mojej 90-tce i mam taki problem. Otóż, przygotowałem sobie washa, zgodnie ze wszystkimi prawidłami, model, mam nabłyszczony, farbę olejną rozcieńczyłem terpentyną itd., itp. Nakładam, punktowo, nie smaruję po całym modelu, czekam aż wash całkowicie wyschnie, no i zaczynam wycierać nadmiar. Niestety, kiedy wycieram nadmiar, wycieram także farbę z tych miejsc, w których powinna ona zostać. Co robię nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Może terpentynę masz jakąś agresywną? Mi moja swego czasu też sprawiała takie problemy, dlatego używam - i polecam - benzynę do zapalniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Na model położyłeś sidolux czy coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Sidolux, specjalnie kumpla do Polski wysyłałem, po ten specyfik:D. Ale już nie panikuję . Zamówię sobie ten gotowy wash AK, który polecał mi kolega Marcin ( madeira ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Grzesiek - terpentyna działa na farbę. Jeśli robisz Wash, to tylko na White Spirit. Co prawda to tez terpentyna, ale pozbawiona wielu składników i delikatniejsza niż zwykła balsamiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Grzesiek - terpentyna działa na farbę. Jeśli robisz Wash, to tylko na White Spirit. Co prawda to tez terpentyna, ale pozbawiona wielu składników i delikatniejsza niż zwykła balsamiczna. Teraz już to wiem . Poczytałem, dziś co nie co, na temat tych dwóch rozcieńczalników i wiem że użyłem nie odpowiedniego. Na szczęście dla mnie, cały ten wash się zmył i da się wszystko zacząć od nowa. W przyszłym tygodniu pozamawiam sobie kilka rzeczy z AK Interactive i będzie dobrze . A tymczasem, po cichutku podłubie sobie przy czymś innym, ale nie powiem przy czym, bo współautor tego wątku mnie ochrzani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Czuj się ochrzaniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Spoko Daniel, należy mi się . Na teraz walczę z gąskami Pana T, żeby mieć to z głowy . Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń, ale w porównaniu z gąskami z tej 90-ki, składanie ich to droga przez mękę. No nic, już raz się z nimi uporałem, to z tymi od Terminatora ups też się uporam. 90-kę dokończę, jak tylko pozamawiam sobie " łośki " i pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 No zanim ja się wezmę za pana T to muszę chyba zmontować coś dla relaksu. Myślę że na koniec miesiąca uda mi się naprawić sprzęt malarski i podgonić. No chyba, że się odezwą klocki hamulcowe (coś tak czuję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Ja dziś pozamawiałbym cała tą chemię z AK Interactive ale niestety, zerwana linka od hamulca ręcznego w moim trupie hmmmmmm, przepraszam samochodzie skutecznie zniweczyła mój plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi