Marti_nez Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Lepię takie oto cudo : Rzut oka na ramki: Kalka z całkiem fajnym malowaniem niemieckim: Krzesełka już się robią: Wnętrze pomalowałem, ale nie ma co pokazywać, bo nie różni się za bardzo od koloru ramek. Powoli kleję ławki, jak je co nieco maznę farbkami, to się pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Bardzo fajny i dobrze spasowany modelik,robiłem go kiedyś (bez waloryzacji),będę zaglądał jak Ci idzie.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Też myślę o tym modelu w niedalekiej przyszłości, będe kibicował przy budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2014 Próbki wnętrza: Model jest przyjemny, we wnętrzu można na początek dać zestawowe ławki, tylko wymienić nóżki na cieńsze, z drutu. Trzeba też przepatrzeć zdjęcia w necie, bo układ miejsc różnił się zależnie od egzemplarza. Ja robię tak, jak zaleca producent, ale nie wiem, czy dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 To jest oryginalne italeri? czy raczej przepak ESCI? Bo całkiem fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Słyszałem opinie że to ESCI. Lecz dobrzy ludzie, którzy mieli oba zestawy sklejone, a nie pamiętający układu ramek twierdzili, że to chyba ESCI, ale nosek poprawiony i inne detale... To tylko plotki. Ja tylko piszę to co słyszałem,. Jak pierdziele po kimś głupstwa na forum, to kara mnie się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Scalemates podają że zestaw Italeri to ESCI z lat 80tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Owszem - to stare ESCI (leży gdzieś u mnie szafie ;P ) http://www.hkngallery.org.uk/hkngallery.nsf/142b79bc748e66f280256db900363d4e/4282cd5fd8e5c93d80256dd700526cb1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Kabina desantowa wygląda teraz super. Chociaż, muszę, przyznać, że to co dał producent, tez jest całkiem niezłe. Oczywiście teraz wygląda to naprawdę realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Owszem - to stare ESCI (leży gdzieś u mnie szafie ;P ) http://www.hkngallery.org.uk/hkngallery.nsf/142b79bc748e66f280256db900363d4e/4282cd5fd8e5c93d80256dd700526cb1 Jeżeli kalki są w dobrym stanie to chętnie bym przygarnął oznaczenia Izraelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Ja mam wersję AB205 Ambulance, kalki do US z czerwonym krzyżem i esercito. Isra decals zrobiła kalki do śmigłowców IAF w tym 2 wersji AB-205. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2014 Zrobiłem siatki i coś tam jeszcze: Szczerze mówiąc, to zestawowe "cosie" były całkiem niezłe, źle zrobiłem, że je wyciąłem. Natomiast siatki prezentują się korzystniej. Jak położę surfacer, to ocenię powierzchnię. Jeśli wszystko będzie ok, to zamykam kadłub. Na razie mam lepszy dostęp do ew. poprawek. Kolejnym problemem są wloty powietrza przed siatkami. W modelu są poziome, co odpowiada wczesnej wersji z Wietnamu, Ale mój ma żeberka pionowe, takie jak tu: http://www.bredow-web.de/ILA_2006/Flugshow/Bell_UH-1D/bell_uh-1d.html Na innych zdjęciach widać, że zakrywa się je jakąś płachtą i to najprostsze rozwiązanie. Jakieś inne sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 Wykończ dokładnie te siatki i kratki wentylacyjne. Takie przeróbki, żeby wyglądały dobrze muszą być zrobione z jubilerską precyzją. Inaczej przynoszą efekt odwrotny do zamierzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Tak się sprawy mają, jestem zadowolony, powalczę ze sklejeniem połówek kadłuba. Ciekawe, jak będzie pasować oszklenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Siatki nie wyglądają dobrze, tym bardziej że nie tylko ich kształt zmieniłeś ale i położenie. źródłohttp://www.b-domke.de/AviationImages/Huey.html Może spróbuj je jeszcze poprawić, bo w tej chwili...no to sam wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Położenie jest takie samo, jak w zestawie. Różni się od oryginału, ale na dobrą sprawę nie widzę na razie szans na zrobienie ich lepiej. Trochę się poprawi, ok. A może jakieś sugestie jak to zrobić? Bo pomysły powoli mi się wyczerpują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Marti_nez - podstawą będzie czyste wycięcie otworów pod siatki, z równymi krawędziami. W miarę możliwości obrób też od środka ścianki aby były jak najcieńsze, następnie od środka wklej siatki - tak jak mówi Adam fototrawione, względnie koledzy stosują siateczki z piramidek herbatkowych. Powinieneś to poprawić, bo skutecznie psujesz starania jakie wkładasz w ten model. Nie za dobrze prezentują się też otworki u dołu - jeśli masz ochotę możesz rzucić okiem na moją propozycję na tego rodzaju rozwiązanie w warsztacie Su-20. Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Oki, siatki wywaliłem, co dalej- będę myślał jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Za radą Mikele wywaliłem cały panel. Kluczowa okazała się blaszka z puszki, nie tak cienka jak ta do pieczenia, ale dająca się kształtować. Siatki, jak poprzednie, z herbatki. Połówki kadłuba są już sklejone, ale ich spasowanie jest kiepskie, szczególnie na dziobie. jeszcze trochę posiedzę nad tym ptaszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Te żaluzje obok wypadałoby jakoś przerobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Nie obraź się ale mam wrażenie że efekt końcowy może być daleki od zamierzonego :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 Żaluzje chyba zakryję. Moses, może i tak, ale trzeba jakoś się uczyć. Następny Huey będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi