K.Barcz Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 (edited) Model Revell 1/72 kalki HDL. Kalki doskonalej jakości dla doświadczonych, ponieważ szybko przywierają do powierzchni i "cza" nauczyć się układania. Super delikatny film , doskonale kolory i napisy eksploatacyjne. Uwaga na model Revella pewna seria ma źle odlane osłony kabiny- wiatrochon niedolany. U mnie tłoczona, ta z modelu posłużyła jako kopyto. Edited February 1, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pomidor Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Świetna robota! Wzmacnialęś też golenie, czy zostawiłeś jak fabryka dała i jedynie podparłeś tym pręcikiem spod zbiornika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Piękny . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 GRATULACJE! mój entuzjazm wynika z tego, że - poza świetnym modelem Twojego autorstwa - uwielbiam malowania tureckich Phantomów i kiedyś sam chcę zrobić jednego no i znakomita podstawka dodająca dynamiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Z Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Spadochron-genialne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Turek świetny... i - co widać- świetny warsztat! Pozdrawiam serdecznie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
young Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Świetny temat Spadochron wymiata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Wykonanie modelu genialne. Pomysł z wylatującym spadochronem hamującym też. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia. Skoro ten pięknie wykonany model samolotu ląduje to czemu na końcu pasa ? Ta "zebra" to oznaczenie końca pasa przecież . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Barcz Posted February 1, 2014 Author Share Posted February 1, 2014 Oznakowanie progu pasa. Czyli siada trochę za szybko. Co do wzmocnień kół to: Przednia goleń jest zrobiona z igły. Tylna część w okolicach dysz obciążona plombami ołowianymi i tak dobrane wagowo, że lekko podnosi przednią goleń . Pręcik szkalny tylko do asekuracji i nie ślizgania się na podstawce. Dziękuję za ciepłe słowa uznania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wachmistrz Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 (edited) Turk Hava Kuvvetleri rządzą! Gratulacje, świetny model i ekspozycja. Ze smaczków, to na lewym wlocie powietrza umieszczono faksymile podpisu Kemala Ataturka, motyw popularny także wśród tureckich kierowców. Nazwa jednostki na stateczniku Seytanlar znaczy tyle co Szatany lub Diabły Edited February 1, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Oznakowanie progu pasa. Czyli siada trochę za szybko. No to mnie uspokoiłeś. Szkoda żeby takie cacuszko się rozbiło na trawie. Model wykonany obłędnie. Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Zaiste model niebywałej urody, ale... Revell ma paskudnie skopane oszklenie, jest za niskie patrząc z boku. Dodatkowo sam piszesz, że model przedstawia wersję ETM więc skąd zasobnik ECM Elty pod skrzydłem ? Takie smaczki to tylko tureckie F-4E/2020 mniej oficjalnie "Terminator" zwane. Generalnie mnie to nie przeszkadza PS. Parę dupereli różniących F od E pomijam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 To jest to !!! Robie ( to nie właściwe określenie. Właściwe to leży zaczęty w szufladzie) F-14 lądującego na lotniskowcu. Dioramka oparta na podobnym patencie. W każdym razie pięknie to u Ciebie wygląda !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blitzaaa Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Bardzo, bardzo fajny. Zastanawiam się tylko czy flaga z jednej strony nie jest odwrócona? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Barcz Posted February 2, 2014 Author Share Posted February 2, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slusar Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Pięknie wykonany model, naprawdę wysoka jakość. Podstawka miażdży system, znakomity pomysł ze spadochronem, dzięki któremu statyczny model wygląda jakby się poruszał. Gratulacje! Nie myślałeś o dodaniu imitacji dymu spod kół? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smialus Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Czad!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts