K.Barcz Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) Model Revell 1/72 kalki HDL. Kalki doskonalej jakości dla doświadczonych, ponieważ szybko przywierają do powierzchni i "cza" nauczyć się układania. Super delikatny film , doskonale kolory i napisy eksploatacyjne. Uwaga na model Revella pewna seria ma źle odlane osłony kabiny- wiatrochon niedolany. U mnie tłoczona, ta z modelu posłużyła jako kopyto. Edytowane 1 Lutego 2014 przez Gość Cytuj
Pomidor Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Świetna robota! Wzmacnialęś też golenie, czy zostawiłeś jak fabryka dała i jedynie podparłeś tym pręcikiem spod zbiornika? Cytuj
Desaxe Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 GRATULACJE! mój entuzjazm wynika z tego, że - poza świetnym modelem Twojego autorstwa - uwielbiam malowania tureckich Phantomów i kiedyś sam chcę zrobić jednego no i znakomita podstawka dodająca dynamiki Cytuj
rhinoceros Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Turek świetny... i - co widać- świetny warsztat! Pozdrawiam serdecznie... Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Wykonanie modelu genialne. Pomysł z wylatującym spadochronem hamującym też. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia. Skoro ten pięknie wykonany model samolotu ląduje to czemu na końcu pasa ? Ta "zebra" to oznaczenie końca pasa przecież . Cytuj
K.Barcz Napisano 1 Lutego 2014 Autor Napisano 1 Lutego 2014 Oznakowanie progu pasa. Czyli siada trochę za szybko. Co do wzmocnień kół to: Przednia goleń jest zrobiona z igły. Tylna część w okolicach dysz obciążona plombami ołowianymi i tak dobrane wagowo, że lekko podnosi przednią goleń . Pręcik szkalny tylko do asekuracji i nie ślizgania się na podstawce. Dziękuję za ciepłe słowa uznania. Cytuj
Wachmistrz Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) Turk Hava Kuvvetleri rządzą! Gratulacje, świetny model i ekspozycja. Ze smaczków, to na lewym wlocie powietrza umieszczono faksymile podpisu Kemala Ataturka, motyw popularny także wśród tureckich kierowców. Nazwa jednostki na stateczniku Seytanlar znaczy tyle co Szatany lub Diabły Edytowane 1 Lutego 2014 przez Gość Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Oznakowanie progu pasa. Czyli siada trochę za szybko. No to mnie uspokoiłeś. Szkoda żeby takie cacuszko się rozbiło na trawie. Model wykonany obłędnie. Gratulacje. Cytuj
mirage3 Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Zaiste model niebywałej urody, ale... Revell ma paskudnie skopane oszklenie, jest za niskie patrząc z boku. Dodatkowo sam piszesz, że model przedstawia wersję ETM więc skąd zasobnik ECM Elty pod skrzydłem ? Takie smaczki to tylko tureckie F-4E/2020 mniej oficjalnie "Terminator" zwane. Generalnie mnie to nie przeszkadza PS. Parę dupereli różniących F od E pomijam. Cytuj
spiton Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 To jest to !!! Robie ( to nie właściwe określenie. Właściwe to leży zaczęty w szufladzie) F-14 lądującego na lotniskowcu. Dioramka oparta na podobnym patencie. W każdym razie pięknie to u Ciebie wygląda !!! Cytuj
blitzaaa Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Bardzo, bardzo fajny. Zastanawiam się tylko czy flaga z jednej strony nie jest odwrócona? Cytuj
slusar Napisano 2 Lutego 2014 Napisano 2 Lutego 2014 Pięknie wykonany model, naprawdę wysoka jakość. Podstawka miażdży system, znakomity pomysł ze spadochronem, dzięki któremu statyczny model wygląda jakby się poruszał. Gratulacje! Nie myślałeś o dodaniu imitacji dymu spod kół? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi