Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ona jest cięta 'z metra'

A masz możliwość wrzucenia fotki tego "metra" jeszcze w ramce ?

Pozdrowionka

ZzB

• Odpowiedzi 165
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rhayader, prace stoczniowe jak zwykle na najwyższym poziomie

• 2 weeks later...
Napisano

Włóż do środka drucik miedziany o średnicy wew. rurki. Lub nawet lepiej mosiężny. Dziala ale przy dużych zagięciach ciężko go później wyjąć...

Napisano

Nie wiem czym się zajmujesz zawodowo ale mi to wygląda jak giętarka do rur stalowych w pomniejszeniu. Przeciągasz rurkę pomiędzy rolkami i już. W zależności od ilości przeciągnięć otrzymujesz większy lub mniejszy łuk. Chyba...

Napisano

Będzie to przepiękny model !!

Napisano

dołączam się do opinii o zapowiadającym się kolejnym modelarskim cudzie wygląda znakomicie to co już zmajstrowałeś...

Napisano

Koledzy mnie nie doceniacie...

Piękny model to można obejrzeć w internecie, u tych, którym wszystko pasowało. Nadbudówkę, której nie można skleić inaczej, bo wszędzie są oporujące elementy, mnie udało się złożyć tak, że nie pasuje...

Sewastopol_062.jpg

Sewastopol_063.jpg

Napisano

Naginaj co się da a na końcu i tak będzie model MADE IN RHAYADER czyli top quality. Ze trzydzieści lat temu pracowałem w stoczni notabene marynarki wojennej na wydziale rurarskim. Jako że byłem trochę bardziej wyedukowany (matura) zajmowałem się obsługą maszyny do cięcia rur (tak zwane kolana segmentowe). Praca moja wyglądała następująco: Monterzy przynosili mi szablony z powyginanego pręta o średnicy 5mm a ja musiałem powycinać segmenty z rury np 219mm średnicy. Jak mi coś nie wyszło to przeginałem szablon i gitara. Ogólnie reklamacji było niewiele. I wtedy dotarło do mnie że jeżeli coś się nie mieści w pale to trzeba to mieć w d.... A poza tym wygląda tak jakby miało tak być.