ZzB Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Ona jest cięta 'z metra' A masz możliwość wrzucenia fotki tego "metra" jeszcze w ramce ? Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 wrzucenia fotki tego "metra" jeszcze w ramce ?Klient nasz pan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Kto to toto produkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 http://rainbowmodel.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Vielen danke dobry człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 16 Maja 2014 Autor Share Napisano 16 Maja 2014 http://rainbowmodel.com/No właśnie 3503 do 1/350 i 7006 do 1/700, choć ja korzystałem z tej mniejszej też w 1/350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Rhayader, prace stoczniowe jak zwykle na najwyższym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 Zachciało mi się zrobić otwartą wentylację... a trzeba to jeszcze podkleić siatką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Ha! Siatka z herbaty "Torebka piramidka" będzie "jak w pysk strzelił"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Chyba jednak, "jak w oczy kłuł"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 31 Maja 2014 Autor Share Napisano 31 Maja 2014 Macie jakiś patent na gięcie rurek tak, by nie tworzyły się za wklęśnięcia/zapadnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Włóż do środka drucik miedziany o średnicy wew. rurki. Lub nawet lepiej mosiężny. Dziala ale przy dużych zagięciach ciężko go później wyjąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 31 Maja 2014 Autor Share Napisano 31 Maja 2014 Próbowałem wkładać wiertło, ale ciężko się z nim zaginało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Ogólnie to wiertlo cieżko sie zgina.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Śruba wbijana trzyma lepiej niż gwóźdź wkręcany. Chociaż chińskie wiertła wyginają się nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Macie jakiś patent na gięcie rurek tak, by nie tworzyły się za wklęśnięcia/zapadnięcia? http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=10_406&products_id=606 masz też tam inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 31 Maja 2014 Autor Share Napisano 31 Maja 2014 Fajne A jak to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Nie wiem czym się zajmujesz zawodowo ale mi to wygląda jak giętarka do rur stalowych w pomniejszeniu. Przeciągasz rurkę pomiędzy rolkami i już. W zależności od ilości przeciągnięć otrzymujesz większy lub mniejszy łuk. Chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2014 większy lub mniejszy łukA da się 5mm - łuk - 3mm - łuk w drugą stronę? Jeden kocioł już pod parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Będzie to przepiękny model !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 dołączam się do opinii o zapowiadającym się kolejnym modelarskim cudzie wygląda znakomicie to co już zmajstrowałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 Koledzy mnie nie doceniacie... Piękny model to można obejrzeć w internecie, u tych, którym wszystko pasowało. Nadbudówkę, której nie można skleić inaczej, bo wszędzie są oporujące elementy, mnie udało się złożyć tak, że nie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Póki co wszystko pasuje. I to bardzo dobrze! mimośrody występują w przyrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Naginaj co się da a na końcu i tak będzie model MADE IN RHAYADER czyli top quality. Ze trzydzieści lat temu pracowałem w stoczni notabene marynarki wojennej na wydziale rurarskim. Jako że byłem trochę bardziej wyedukowany (matura) zajmowałem się obsługą maszyny do cięcia rur (tak zwane kolana segmentowe). Praca moja wyglądała następująco: Monterzy przynosili mi szablony z powyginanego pręta o średnicy 5mm a ja musiałem powycinać segmenty z rury np 219mm średnicy. Jak mi coś nie wyszło to przeginałem szablon i gitara. Ogólnie reklamacji było niewiele. I wtedy dotarło do mnie że jeżeli coś się nie mieści w pale to trzeba to mieć w d.... A poza tym wygląda tak jakby miało tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi